Αν εξαιρέσει κανείς τη βεβαιότητα του θανάτου, λίγες είναι οι βεβαιότητες στις οποίες μπορεί να ορκιστεί κανείς. Σε αυτές τις λίγες συγκαταλέγεται και η εξής: Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ!

Εν μέσω πλυμμηρών, μιας εν ψυχρώ δολοφονίας στον καταπέλτη ενός πλοίου της γραμμής, οι χριστιανοταλιμπάν επέλεξαν να κάνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να διαμαρυρηθούν για το «τσιπάρισμα» των νέων ταυτοτήτων του «αντίχριστου/εξαποδώ/666», τους «νεοταξίτες» και των λοιπών εχθρών του χριστεπώνυμου πλήθους.

Αυτό που για την πλειοψηφία των Ελλήνων μοιάζει «παραλογισμός», για τους χριστιανοταλιμπάν αποτελεί ένα «ιερό καθήκον». Το πεδίο των μαχών δεν βρίσκεται στους δρόμους, σε πολυπληθείς διαδηλώσεις όπως εκείνες του 2001, αλλά στα social media. Ειδικά στο ανάχωμα του Facebook, φαίνονται οι γραμμές των υπερ-ορθοδόξων να πυκνώνουν εκθετικά, ενώ το επόμενο κάστρο που πολιορκείται είναι εκείνο του Tik Tok.

Χριστιανοταλιμπάν: Ποιο είναι το προφίλ των αρνητών ταυτότητας;

Αν το μυαλό σας πηγαίνει στους αρνητές των εμβολίων, τότε ορθά σκέφτεστε. Αυτός ο πυρήνας των αντιεμβολιαστών φαίνεται να βρήκε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης με την (όποια) καθεστηκυία τάξη.
Το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με το 2021 είναι μια λέξη – κλειδί. Το «μπόλι» έγινε «φακέλωμα». Κατά τα άλλα, «οι μασόνοι», «η νέα παγκόσμια τάξη» βρίσκονται σχεδόν σε κάθε χριστιανοταλιμπαν ανάρτηση πυροδοτώντας αντιδράσεις (Like, Share, Comment), που προκαλούν την εκτόξευση του αλγορίθμου.

Μια περιήγηση μισής ώρας στις αναρτήσεις αυτές, αλλά και στα σχόλια που τη συνοδεύουν, πείθει και τον πιο δύσπιστο για το προφίλ και την κουλτούρα των χριστιανοταλιμπαν – αρνητών ταυτοτήτων. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτών κατοικούν στην περιφέρεια και είναι άνω των 45 χρόνων.

Παρατηρώντας την ορθογραφία της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων χριστιανοταλιμπάν γράφουν, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως -για λίγες στιγμές, κάποιες δημοσιεύσεις έμοιαζαν ακατανόητες. Οι πιο αισιόδοξοι από εμάς ανέπτυξαν μια νέα θεωρία συνομωσίας πως οι υπερ-ορθόδοξοι γράφουν ανορθόγραφα για να ξεχωρίζουν από τους light-ορθοδόξους, αλλά κυρίως από τους βδελυρούς μη-ορθόδοξους.

Ήταν τέτοια η δυσπιστία μας ως προς τον τρόπο γραφής κάποιων χριστιανοταλιμπάν που θεωρήσαμε πως πρόκειται για τρολάρισμα. Αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, αποδείχθηκε η αυθεντικότητα του έργου.

χριστιανοταλιμπάν

Ο πόλεμο των χριστιανοταλιμπάν σε άπιστους και ιεράρχες

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Σεπτέμβριο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Οι ιεράρχες ασχολήθηκαν και με το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων.

«Δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας, όπως αυτή ρυθμίζεται από τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (2018, 2019, 2023)» αναφέρεται στην ανακοίνωση των θέσεων της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το ζήτημα.

Συνεχίζει, μάλιστα, επισημαίνοντας πως «Επίσης παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» που επιβάλλει η “Νέα Τάξη Πραγμάτων” και η “παγκοσμιοποίηση”, καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη Κυβέρνηση είναι “όργανα του Αντιχρίστου”».

Τι σήμανε αυτό για τους χριστιανοταλιμπάν; Πόλεμος και ενάντια στους κληρικούς που δεν συντάσσονται στις γραμμές τους. Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο, όμως, είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν και ξεπερνά, όχι απλά τα όρια του κόσμιου, αλλά και αυτό της αιχρότητας. O εμετός που θα συναντήσει κανείς στα σχόλια κάθε ανάρτησης στο FB από ομάδες πιστών δεν συναντάται πουθενά αλλού, σε δημόσια θέα.

Για παράδειγμα, αυτή είναι μια ανάρτηση υπερ-ορθόδοξης ομάδας στο Facebook, όπου παρουσιάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου. Από κάτω θα βρείτε κάποια από τα σχόλια…

χριστιανοταλιμπάν
χριστιανοταλιμπάν
χριστιανοταλιμπάν
χριστιανοταλιμπάν
χριστιανοταλιμπάν
χριστιανοταλιμπάν
χριστιανοταλιμπάν

Με την ηθική των χριστιανοταλιμπάν ομάδων να απέχει παρασάγγας από τις διδαχές του Ευαγγελίου, η αγάπη όπως την έχει διδάξει ο Ιησούς δίνει τη θέση της στο μίσος. Είναι σαφές και ξεκάθαρο, καθώς περιηγείται κανείς στις αναρτήσεις και τα σχόλια των συγκεκριμένων ομάδων στο FB.

χριστιανοταλιμπάν

Ωστόσο, αυτό το τυφλό μίσος πιάνει νέα υψηλά, όταν εμπλέκονται διάφορες, βολικές θεωρίες, πατώντας στον πόνο και τη δυστυχία . Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επικαλούνται φυσικές καταστροφές που αποδίδουν σε έναν Θεό τιμωρητικό και εκδικητικό. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που βλέπουμε να επιχαίρουν για τα δεινά συμπατριωτών τους -δεν γράφουμε συνανθρώπων τους γιατί έχουμε δει πολλές φορές να χαίρονται με καταστροφές και θανάτους «ξένων».

χριστιανοταλιμπάν

χριστιανοταλιμπάν

Οι υποστηρικτές του μίσους

Ο μονολιθικός τρόπος σκέψης των ηγητόρων των χριστιανοταλιμπάν φάνηκε στις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εμπλέκοντας παρέα στον «αντίχριστο» την Τουρκία και άλλες εθνικοπατριωτικές ανησυχίες. Η επιχειρηματολογία τους δεν ξαφνιάζει. «Θέλουμε να μας τουρκέψουν;», «Θέλουν να μας ξεβαφτίσουν»…

Όπως δεν ξαφνιάζει και ένα άλλο φαινόμενο. Εκείνοι που βρίσκονται πλάι στους υπερ-ορθόδοξους, που εξαιτίας κάποιας… «θείας φώτισης» γνωρίζουν τα σχέδια των… μασόνων και των «νεο-ταξιτών» και θα τα αποτρέψουν. Στο τέλος της περίφημης συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, κάποια χέρια σηκώθηκαν, κάποια δάχτυλα ενώθηκαν, για να «χαιρετίσουν» τον Φύρερ τους.

Η διείσδυση των ναζιστών υπό το έμβλημα είτε της Χρυσής Αυγής, είτε των Σπαρτιατών, είτε οποιουδήποτε άλλου ακροδεξιού μορφώματος είναι κοινό μυστικό. Αλλά οι χριστιανοταλιμπάν, χριστιανοί (;), δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα, καμία έστω αμφιβολία, όταν συγχρωτίζονται με τους ιδεολογικούς εκπροσώπους της βίας, του φασισμού, της άριας υπεροχής.

Και κάπως έτσι, μετά από το εκτεταμένο brain drain της τελευταίας δεκαετίας, στο οποίο νέοι με όνειρα, φιλοδοξίες, σπουδές έφυγαν από τη χώρα ψάχνοντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον για να φτιάξουν τη ζωή τους, εμείς απομείναμε με αυτούς.

Αν σε κάτι παραμένουμε πιστοί στη σκέψη, εν τούτοις, πως στη νέα ταυτότητα δεν θα πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης. Μετά τα 40 γίνεται μια διαρκής, θλιβερή υπενθύμιση.