Δυσοίωνο είναι το γεγονός ότι έχουμε αληθινό πόλεμο το 2022, γεγονός που μας υπενθυμίζουν καθημερινά τα δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Telegram από τα πεδία των μαχών. Ένα από τα πιο αξία αναφοράς ντοκουμέντα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αυτός διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες, είναι το υλικό από drone που δείχνει ένα ουκρανικό τανκ να τα «βάζει» με μία ρωσική φάλαγγα που διασχίζει κατοικημένη περιοχή. 

Στις εικόνες που λήφθηκαν από drone, φαίνεται ένα κρυμμένο πίσω από σπίτι τανκ T-64 το οποίο έχει στήσει ενέδρα στις ρωσικές δυνάμεις που κινούνται σε δρόμο. Σε απόσταση 50 μόλις μέτρων, το τανκ ανοίγει πυρ κατά τριών θωρακισμένων οχημάτων BTR-82 μεταφοράς προσωπικού, που το καθένα τους μεταφέρει έως και 10 στρατιώτες. Όπως φαίνεται στο βίντεο, αν και έχει υποστεί μοντάζ οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την έκβαση της συμπλοκής, τουλάχιστον το ένα από τα τεθωρακισμένα τυλίγεται στις φλόγες με τις σορούς από τους Ρώσους στρατιώτες να διαφαίνονται ξαπλωμένες στο έδαφος. 

Οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται την τοποθεσία του εχθρικού τανκ και ανταποδίδουν τα πυρά. Στο βίντεο οι προσπάθειές τους πέφτουν όλες στο κενό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια ήταν η μοίρα του θαρραλέου και φιλόδοξου ουκρανικού T-64. Η ενέδρα που έστησαν οι Ουκρανοί της αδελφότητας Ντμίτρο Κορτσίνσκι -στους οποίους αποδόθηκε, συνοδεύτηκε από επίθεση στρατιωτών οι οποίοι δεν φαίνονται καθαρά στο βίντεο, μπορεί όμως κανείς να διακρίνει τα πυρά τους να έρχονται από το βόρειο τμήμα. Παραμένει άγνωστο ποια ήταν η μοίρα τους.

Δείτε το βίντεο της ενέδρας

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Switchblade drones: Τα όπλα «καμικάζι» που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Θα επιβληθούν κυρώσεις στις 2 ενήλικες κόρες του Putin

Νότια Κινεζική Θάλασσα: Το επόμενο «ψυχροπολεμικό» spot; – Η επένδυση της Αυστραλίας σε νέους πυραύλους