Ο 16χρονος prodigy παίκτης σκακιού, Rameshbabu Praggnanandhaa, εντυπωσίασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Magnus Carlsen, σε τουρνουά την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, κερδίζοντας την νο.1 θέση στους αγώνες Airthings Masters.

Ο νεαρός Praggnanandhaa, με το ψευδώνυμο Pragg, παρά το νεαρό της ηλικίας του και την μικρή του εμπειρία στον πρωταθλητισμό σκακιού, κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος, την ώρα που ο Carlsen, έκανε λάθη που έδωσαν πολλές ευκαιρίες για νίκη στον Ινδό συμπαίκτη του.

Παρότι ο, πέντε φορές, παγκόσμιος πρωταθλητής πάλεψε για να ανατρέψει το παιχνίδι, ο κατά πολλά χρόνια νεότερος συμπαίκτης του δεν του έδωσε την ευκαιρία, κερδίζοντας εντέλει το τουρνουά και αποσπώντας την περίφημη νίκη.

Chapati: Πώς το παραδοσιακό φαγητό της Ινδίας τερμάτισε τη βρετανική κυριαρχία

Όταν δε, έγινε ξεκάθαρο πως η νίκη ήταν σίγουρη, ο Pragg, έδειξε να μην το πιστεύει ούτε ο ίδιος, καλύπτοντας το στόμα του με το χέρι του εμφανώς ξαφνιασμένος. Η συγκεκριμένη νίκη, ήταν η πρώτη του απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή, και του πρόσφερε τον τίτλο του νεότερου παίκτη που νίκησε ποτέ τον Carlsen, από την πρώτη βράβευση του σταρ του σκακιού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2013.

Επιπλέον, έγινε πια ο τρίτος Ινδός πρωταθλητής σκακιού, που νικάει τον Νορβηγό – προηγήθηκαν οι Viswanathan Anand και Pentala Harikrishna.

Το μόνο που δήλωσε ο Ινδός prodigy μετά τη νίκη του είναι: «Είμαι απλά πολύ χαρούμενος».

Όταν τον ρώτησαν πως σκοπεύει να γιορτάσει τη νίκη του, με μόλις λίγες διαγωνιστικές ημέρες να απομένουν, εκείνος στάθηκε με ρεαλισμό απέναντι στο γεγονός ότι καθυστερούσε να παραστεί στα τουρνουά, αφού η βάση του συνεχίζει να είναι η Ινδία: «Νομίζω πως απλά θα πάω στο κρεβάτι μου! Είναι ώρα να κοιμηθώ γιατί νομίζω πως αύριο έχω ένα δείπνο κατά τις 2.30 το μεσημέρι»

Πηγή: CNN