Με μία ανάρτηση στο Instagram, η Jennifer Aniston έκανε γνωστό πως ο πατέρας της, John Aniston, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο Ιωάννης Αναστασάκης, γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης, μετανάστευσε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Πενσιλβανία, όταν ήταν μόλις 10 ετών. Στην πορεία, η οικογένεια του συντόμευσε το επίθετο σε Aniston.

Η ηθοποιός έγραψε στην ανάρτηση για τον χαμό του πατέρα της:

«Ο γλυκός μου ο μπαμπάς. John Anthony Aniston. Ήσουν ένας από τους πιο όμορφους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ. Είμαι τόσο ευγνώμων που πέταξες στους ουρανούς εν ειρήνη – και χωρίς πόνο. Και μάλιστα στις 11/11! Είχες πάντα τον τέλειο συγχρονισμό. Αυτός ο αριθμός θα έχει για πάντα ακόμα μεγαλύτερη σημασία για μένα τώρα. Θα σε αγαπώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς».

Ποιος ήταν ο John Aniston: Το διαζύγιο και η κακή σχέση με την κόρη του, Jennifer

O John Aniston ήταν ηθοποιός και πρωταγωνιστής σε σαπουνόπερα του NBC, όμως πριν γίνει κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Η μεγάλη του επιτυχία συνέβη όταν πήρε μέρος στην μακροχρόνια σαπουνόπερα «Love of Life» και αργότερα στο «Search for Tomorrow».

Στην πραγματικότητά όμως, το όνομά του ξεκίνησε να «ταξιδεύει» στη σόουμπιζ όταν μπήκε στο «Days of our Lives», το 1985. Εκεί υποδύθηκε έναν εγκληματία που γοήτευε τις γυναίκες του Σάλεμ στο Ιλινόις. Στη σειρά αυτή εμφανιζόταν κατά διαστήματα για 37 χρόνια, ενώ συνολικά συμμετείχε σε 2.000 επεισόδια.

Όσο η φήμη του γινόταν όλο και μεγαλύτερη, ο John Aniston αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Στο διάστημα εκείνο χώρισε και τη σύζυγό του, Nancy Dow, όταν η Jennifer Aniston ήταν 10 ετών και παντρεύτηκε αργότερα τη συμπρωταγωνίστριά Sherry Rooney, μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες.

Το διαζύγιο βέβαια με την Nancy Dow δεν άφησε ανηπερέαση την Jennifer. Μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό Allure, το οποίο κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος με εξώφυλλο την ηθοποιό, η Aniston εξήγησε πως η μητέρα της τα έκανε θάλασσα στο παρελθόν. «Συγχώρεσα τη μητέρα μου. Συγχώρεσα τον πατέρα μου. Συγχώρεσα την οικογένειά μου. Είναι τοξικό να έχεις αυτή τη δυσαρέσκεια, αυτόν τον θυμό. Το έμαθα αυτό βλέποντας τη μητέρα μου να μην το αφήνει ποτέ να φύγει. Θυμάμαι ότι έλεγα: “Σε ευχαριστώ που μου έδειξες τι δεν πρέπει να κάνω ποτέ”».

Η ηθοποιός είχε αναφερθεί στην μητέρα της και σε παλαιότερη συνέντευξη, λέγοντας πως την έβλεπε να είναι στη θέση του θύματος και αυτή η εικόνα δεν της άρεσε. «Ήξερα ότι αυτό το άτομο μου έδινε ένα παράδειγμα αυτού που δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω και δεν θα γίνω ποτέ αυτό», είπε επίσης.

Η σχέση με τον πατέρα της, είχε όμως τα σκαμπανεβάσματα της. Η Jennifer τον συγχώρεσε σε κάποια φάση της ζωής της για την εγκατάλειψη. Όταν ο πατέρας της έφυγε από το σπίτι, η Jennifer ήταν σε ένα πάρτυ γενεθλίων και όταν επέστρεψε η μητέρα της της είπε: «Ο πατέρας σου δε θα βρίσκεται τριγύρω για λίγο καιρό».

«Δεν ξέρω αν το μπλόκαρα, αλλά απλά θυμάμαι να κάθομαι και να κλαίω, μην καταλαβαίνοντας ότι είχε φύγει. Δεν ξέρω τι έκανα αργότερα εκείνο το βράδυ ή την επόμενη μέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο από το περίεργο συναίσθημα που ξαφνικά ο πατέρας μου δεν ήταν εκεί. Και έφυγε για κάμποσο καιρό, περίπου ένα χρόνο».

Αργότερα, ο πατέρας της ήρθε σε επαφή μαζί της, καλώντας την να δουν το «The Fantasticks». «Έτσι είχαμε ένα μικρό δείπνο και είδαμε την παράσταση. Μετά από αυτό, άρχισα να τον βλέπω τα Σαββατοκύριακα και ξεκίνησε αυτός ο νέος τρόπος ζωής», είπε η Jennifer.

John Aniston

Διαβάστε ακόμη: Βεβτσάνι: Το αυτόνομο «κρατίδιο» της Βόρειας Μακεδονίας

O κορωνοϊός τους έφερε κοντά

Η σχέση τους ναι μεν ήταν υπαρκτή, αλλά με αποστάσεις δε. Ο κορωνοϊός βέβαια τους έφερε πολύ κοντά, αφού στις αρχές Μαϊου του 2022, όταν η πανδημία είχε σκάσει παγκόσμια, άρχισαν να επικοινωνούν καθημερινά. Πηγή από το περιβάλλον του John Aniston είχε δηλώσει τότε πως «είναι σαν να συνειδητοποίησε ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη και θέλει η σχέση της με τον John να είναι η καλύτερη που μπορεί να είναι. Είναι ενθουσιασμένος που συμφιλιώθηκαν».

Όσον αφορά τις ελληνικές ρίζες της Jennifer, η ίδια τιμούσε δεόντως την καταγωγή της. Μάλιστα, στο τελευταίο επεισόδιο της 7ης σεζόν της σειράς Friends, η ίδια είχε αναζητήσει έναν τελετάρχη για τον γάμο της Μόνικα και του Τσάντλερ. Η Ρέιτσελ συνάντησε έναν Έλληνα ορθόδοξο ιερέα που έκανε το γάμο ενός ζευγαριού που ονομάζονταν Αναστασάκης και Παπασηφάκη.

Η ίδια σε συνέντευξή της έχει πει ότι ο πατέρας της ήταν 100% Ελληνας και πιστώνει στα ελληνικά της γονίδια την καλή εμφάνιση του δέρματός της! Είχε πει χαρακτηριστικά:; «Ο μπαμπάς μου είναι 100% Έλληνας. Έγινε 81 και ίσα που έχει μια ρυτίδα. Και ούτε η γιαγιά μου είχε, που ήταν 95 ετών όταν πέθανε».