«MENSONGES…» («Ψέματα»). Έτσι ξεκινάει το τελευταίο tweet του Kylian Mbappé αναφερόταν σε δημοσίευμα που υποστήριζε ότι θέλει να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι.

«Την ίδια στιγμή, όσο μεγαλύτερο είναι (το ψέμα), τόσο πιο εύκολα γίνεται αποδεκτό (ως αλήθεια)», συνέχισε η ανάρτηση. «Έχω ήδη πει ότι θα συνεχίσω την επόμενη σεζόν στην ΠΑΡΊ, όπου είμαι πολύ χαρούμενος».

Ήταν η τελευταία εξέλιξη σε μια μεταγραφική σαπουνόπερα που φαίνεται πως δεν θα λήξει σύντομα. Ακολούθησε ενημέρωση και αντι-ενημέρωση από το στρατόπεδο του 24χρονου Γάλλου επιθετικού, αλλά και από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ο Mbappé έστειλε στον σύλλογό του επιστολή το βράδυ της Δευτέρας, με την οποία τους ενημέρωνε ότι δεν θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μόνο έναν ακόμη χρόνο στην τρέχουσα συμφωνία του.

Στη συνέχεια, το στρατόπεδο του Mbappé εξέδωσε ανακοίνωση στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP επιμένοντας ότι τους είχε ενημερώσει για την απόφασή του πέρυσι, λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας αυτής. Η Παρί, η οποία ήταν ενοχλημένη από τον τρόπο με τον οποίο ο παίκτης-σταρ της, διέψευσε αυτό το γεγονός και χαρακτήρισε επίσης τους ισχυρισμούς του Mbappé ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις για ανανέωση από το περασμένο καλοκαίρι ως «εμφατικά αναληθείς», προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε «καμία περίπτωση» ο Mbappé να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή το επόμενο καλοκαίρι.

Η Παρί δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να φύγει χωρίς να εισπράξει ευρώ, όταν το συμβόλαιό του λήξει μετά την επόμενη σεζόν, πυροδοτώντας συζητήσεις για πώληση αυτό το καλοκαίρι.

Mbappé

Διάφορες πηγές με γνώση της κατάστασης, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για την προστασία των σχέσεων, δήλωναν την Τρίτη ότι πρόθεση του παίκτη ήταν να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του τώρα, ώστε οι μεγαλύτερες επιπτώσεις να συμβούν κατά τη διάρκεια της διακοπής της εθνικής ομάδας και των διακοπών του παίκτη.

Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να αποφύγει την έκρηξη της κατάστασης γύρω από το μέλλον του Mbappé τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ή τον Αύγουστο, με την επόμενη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε κάθε περίπτωση, το περιβάλλον του Mbappé αναμένεται να δεχτεί και πάλι πιέσεις από την ιδιοκτησία της Παρί από το Κατάρ και δεν βλέπουν εύκολη έξοδο αυτό το καλοκαίρι, γι’ αυτό και ο επιθετικός δήλωσε στα τέλη Μαΐου ότι θα είναι παίκτης της Παρίκαι του χρόνου. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το όνειρο του Mbappé ήταν πάντα να φορέσει την άσπρη φανέλα της Μαδρίτης. Το ερώτημα είναι αν μια μετακίνηση είναι εφικτή αυτό το καλοκαίρι.

Σας θυμίζει κάτι; Λογικό.

Τον περασμένο Μάιο, η Ρεάλ Μαδρίτης πίστευε ότι είχε καλές πιθανότητες να αποκτήσει τον Mbappé πριν αυτός επεκτείνει τη συμφωνία του με την Παρί. Το καλοκαίρι πριν από αυτό, απέτυχαν στις προσπάθειες να τον υπογράψουν που ξεκίνησαν με μια εναρκτήρια προσφορά αξίας 160 εκατ. ευρώ.

Όποιος έχει παρακολουθήσει λεπτομερώς τη σχέση μεταξύ του Mbappé και της Ρεάλ δεν θα εκπλαγεί αν τον δει να συνδέεται ξανά με τον ισπανικό σύλλογο – και ούτε θα πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις ότι αυτή είναι η τελευταία φορά.

Mbappé

Τα πρώτα χρόνια

Ο Mbappé δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές από τη διάσημη πλέον φωτογραφία που τον δείχνει να κάθεται στο παιδικό του δωμάτιο περιτριγυρισμένος από αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η ιστορία λέει ότι ένας οικογενειακός φίλος προσέφερε κάποτε στον Mbappé ένα ομοίωμα του Santiago Bernabeu όταν έγινε 10 ετών. Εκείνος απάντησε λέγοντας: «Δεν θα έπρεπε να το κάνεις αυτό: Μια μέρα, εγώ θα είμαι αυτός που θα σε πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης στην εξέδρα VIP».

Δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να επισκεφθεί τους Μαδριλένους. Ο Mbappé προσκλήθηκε στο Valdebebas, το προπονητικό κέντρο της Μαδρίτης, τον Δεκέμβριο του 2012. Ο 14χρονος τότε παίκτης φέρεται να πήρε μέρος σε μια προπόνηση, έπαιξε ένα παιχνίδι μικρών ομάδων και παρακολούθησε έναν αγώνα με την Εσπανιόλ.

Αλλά μακράν η πιο συναρπαστική στιγμή για τον νεαρό ήταν μια φωτογραφία με το παιδικό του είδωλο Ρονάλντο, στην οποία ο Mbappé φοράει τη φόρμα της Ρεάλ.

Ήταν ένα επεισόδιο που αναφέρθηκε στο αυτοβιογραφικό κόμικ του Mbappé, «My name is Kylian», το οποίο δείχνει επίσης τον Zinédine Zidane να μεταφέρει τον έφηβο που είχε εντυπωσιαστεί από τα αστέρια στο προπονητικό κέντρο. Στο αεροπλάνο της επιστροφής, ο πατέρας του Mbappé τον ρωτάει αν πέρασε καλά το Σαββατοκύριακο. «Το καλύτερο της ζωής μου», απαντά εκείνος.

«Ήταν ένα από τα παιδικά μου είδωλα και ήταν ωραίο που τον συνάντησα όταν επισκέφθηκα το Valdebebas», είπε ο Mbappé για τον Ρονάλντο σε συνέντευξή του στη Marca πριν η Παρί αντιμετωπίσει τη Μαδρίτη το 2018. «Τον λάτρευα όταν ήμουν νεότερος, αλλά αυτό έχει τελειώσει. Τώρα πηγαίνω στο Μπερναμπέου για να παίξω και να κερδίσω».

Ο Zidane ήθελε ο Mbappé να υπογράψει στη Μαδρίτη σε αυτή τη νεαρή ηλικία, αλλά ο μελλοντικός νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τους απέρριψε, καθώς η οικογένειά του ήθελε να μείνει στη Γαλλία. Αντ’ αυτού μετακόμισε στη Μονακό, αλλά η Ρεάλ τον παρακολουθούσε στενά.

«Οι γονείς μου ήθελαν να ξεκινήσω την καριέρα μου στη Γαλλία, για να έχω γαλλική παιδεία», δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό περιοδικό L’Obs το 2021, «για το ποδόσφαιρο αλλά και για να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου. Το να πάω στην Ισπανία, έστω και με τον Ζιντάν, ήταν μια άλλη χώρα, μια άλλη κουλτούρα».

Απτόητη, η Ρεάλ ξαναμπήκε στον κόσμο του Mbappé το 2017, την ώρα που ο ίδιος είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός στον κόσμο.

Mbappé

Το καλοκαίρι του 2017

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία που είχε η Μαδρίτη να υπογράψει τον Mbappé ήρθε το 2017. Η Ρεάλ έκανε διάφορες συζητήσεις με το περιβάλλον του νεαρού επιθετικού και μάλιστα άρχισε να διαπραγματεύεται με τη Μονακό με σκοπό να τον υπογράψει.

Ο Mbappé είχε συστηθεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου με τρόπο εντυπωσιακό σκοράροντας 26 γκολ σε 44 συμμετοχές και βοηθώντας τη νεανική ομάδα της Μονακό να κατακτήσει τη Ligue 1 και να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League. Αρκετοί σύλλογοι ήταν έτοιμοι να πληρώσουν αδρά για τον έφηβο, γεγονός που οδήγησε σε επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του τον Ιούλιο.

«Η Μονακό παρατηρεί με λύπη ότι “μεγάλοι” ευρωπαϊκοί σύλλογοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή με τον Kylian Mbappé (και το περιβάλλον του) χωρίς την άδειά της», ανέφερε το κείμενο. Ο σύλλογος απείλησε επίσης με τη λήψη νομικών μέτρων.

Αυτό δεν σταμάτησε τη Ρεάλ, η οποία προηγήθηκε της Παρί και της Manchester City στην κούρσα για την υπογραφή του Mbappé και μάλιστα έφτασε σε καταρχήν συμφωνία με τη Μονακό ύψους 180 εκατ. ευρώ για την υπογραφή του τον Αύγουστο.

«Θυμάμαι ότι κάναμε προπόνηση και μου τηλεφώνησαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης και είπα: “Δεχόμαστε προσφορές των 180 εκατ. ευρώ για τον Mbappé”», δήλωσε ο τότε αντιπρόεδρος της Μονακό, Vadim Vasilyev, στο Canal+ το 2018. «Βλέπω τον Κιλιάν μετά και του λέω: “Λάβαμε μια προσφορά που είναι αδύνατο να απορρίψουμε. Είναι ο σύλλογος των ονείρων σου. Σκέψου το καλά και πες μου την απάντησή σου».

Από την πλευρά των Μαδριλένων, κατηγορούν τον πατέρα του Mbappé, Wilfried, ο οποίος ήταν, εκείνη τη στιγμή, το πιο σημαντικό πρόσωπο στην καριέρα του γιου του, για τη διάλυση της συμφωνίας. Ο Wilfried είχε αμφιβολίες για το πόσο σημαντικός θα ήταν ο Mbappé στη Ρεάλ. Παρόλο που ο Ζιντάν ήταν προπονητής, οι πιθανότητες να διαλύσει την πρώτη τριάδα των Ronaldo, Benzema και Bale φαίνονταν ελάχιστες.

Αυτές οι αμφιβολίες επέτρεψαν στην ΠΑΡΊ να κλέψει την πρωτιά από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στη συμφωνία, η οποία τελικά έφερε τον Mbappé στο Παρίσι για έναν αρχικό δανεισμό για όλη τη σεζόν εκείνο το καλοκαίρι πριν γίνει μόνιμος ένα χρόνο αργότερα, ήταν μια περίπτωση ομαδικής συνεργασίας μεταξύ του αθλητικού διευθυντή Antero Henrique, του Luis Ferrer, του προπονητή Unai Emery και του προέδρου Nasser Al-Khelaifi.

Όλα αυτά τα πρόσωπα γνώριζαν ότι το όνειρο του Mbappé ήταν να καταλήξει στη Μαδρίτη και ότι ουσιαστικά το μόνο που απέμενε ήταν η υπογραφή του Γάλλου. Η Παρί είχε επίσης να αντιμετωπίσει πιθανούς περιορισμούς του Financial Fair Play (FFP), έχοντας ήδη συμφωνήσει να υπογράψει τον Neymar από την Μπαρτσελόνα έναντι του παγκόσμιου ρεκόρ των 222 εκατ. ευρώ.

Και πάλι, η παρουσία του πατέρα του Mbappé ήταν κρίσιμη. Γνωρίζοντας ότι είχε άγχος για τον ρόλο του γιου του στην ομάδα, η Παρί υποσχέθηκε στον Mbappé ρόλο βασικού και κατέληξε στην αρχική συμφωνία δανεισμού με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Και ιδού.

Το καλοκαίρι του 2021

Οι Μαδριλένοι γνώριζαν ότι ο Mbappé ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του και συνέχισαν να παρακολουθούν την πρόοδό του, με τον νεαρό επιθετικό να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με τη Γαλλία ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να τον υπογράψουν.

Το σχέδιο ήταν να συνεχίσουν να καλλιεργούν παρασκηνιακά τη σχέση τους με τον επιθετικό και το περιβάλλον του. Οι Μαδριλένοι ήταν πεπεισμένοι ότι η Παρί δεν θα πουλούσε το μεγαλύτερο αστέρι της και έτσι έδρασαν προσεκτικά.

Τον Ιούλιο του 2018, οι Μαδριλένοι ανάρτησαν μάλιστα επίσημη ανακοίνωση με την οποία διέψευδαν τις φήμες ότι είχαν συμφωνήσει με την Παρί για τον Mbappé, χαρακτηρίζοντάς τες «εντελώς ψευδείς».

Η επόμενη προσπάθειά τους έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2021, όταν ο Mbappé έκανε ένα σημαντικό βήμα. Στα τέλη Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, είπε στην Παρί ότι ήθελε να φύγει για τη Ρεάλ.

«Ζήτησα να φύγω και από εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να ανανεώσω», δήλωσε ο ίδιος ο Mbappé σε συνέντευξή του στο RMC Sport τον επόμενο Οκτώβριο. «Ήθελα ο σύλλογος να μου βρει μια νέα ομάδα, ώστε να έχει τα χρήματα για να βρει έναν ποιοτικό αντικαταστάτη».

Ο Mbappé ήταν απογοητευμένος από το πώς εξελίχθηκε εκείνο το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πηγές από τη Μαδρίτη και άλλους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, ο ισπανικός σύλλογος έκανε δύο επίσημες προτάσεις στην Παρί τον Αύγουστο, καμία από τις οποίες δεν έλαβε απάντηση.

Η πρώτη ήταν για 160 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη ήταν για 170 εκατ. ευρώ με 10 εκατ. ευρώ περισσότερα σε επίτευξη στόχων. Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, είπαν στην Παρί ότι ήταν έτοιμοι να σπάσουν το ποσό ρεκόρ των 222 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει ο γαλλικός σύλλογος για τον Neymar, αλλά και πάλι δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Η Παρί υποστηρίζει ότι οι προσφορές της Ρεάλ δεν είχαν ποτέ επισημοποιηθεί και ως εκ τούτου θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε κάτι στο οποίο θα έπρεπε να απαντήσουν.

Ο Leonardo, ο τότε αθλητικός διευθυντής της Παρί, χαρακτήρισε επίσης τις προσεγγίσεις της Ρεάλ «ανεπαρκείς» και «ασεβείς».

Ο Al-Khelaifi ήταν επίσης αυστηρός όταν ρωτήθηκε για το θέμα μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League. «Ήμασταν πάντα πολύ ξεκάθαροι όσον αφορά τη θέση μας – δεν πρόκειται να αλλάξουμε».

Η αίσθηση στη Μαδρίτη ήταν ότι η Παρί προσποιήθηκε ότι διαπραγματεύεται, διαρρέοντας αυτό το μήνυμα στον γαλλικό Τύπο, για να ξεγελάσει τον Mbappé. Στο Παρίσι από την άλλη, υπήρχε η αίσθηση ότι η Ρεάλ απλώς έδειχνε στον Mbappé ότι είχε κάνει μια σοβαρή προσπάθεια, αντί να την ολοκληρώσει πραγματικά, προκειμένου να τον βοηθήσει να πειστεί να έρθει με ελεύθερη μεταγραφή τον επόμενο χρόνο.

Το καλοκαίρι του 2022

Οι μήνες πέρασαν και ο Mbappé δεν μπορούσε παρά να παρακολουθεί τη Ρεάλ να κάνει μια επική ανατροπή και να κερδίζει την Παρί στους 16 του Champions League πέρυσι – άλλη μια αποτυχία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για τους Παριζιάνους.

Με το συμβόλαιό του να λήγει το 2023, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την Παρί. Η Fayza Lamari, η μητέρα του Mbappé, ήταν πλέον το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την καριέρα του γιου της.

Στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων, το περιβάλλον του Mbappé ήταν ψυχρό. Δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειες της Παρί να πείσει τον Mbappé να παραμείνει, μεταξύ άλλων ζητώντας του να επιλέξει εκείνος τα μεγέθη σε ό,τι αφορά τις αμοιβές του. Η πιο πιθανή επιλογή φαινόταν να είναι η μεταγραφή του Γάλλου στη Μαδρίτη.

Όμως η Lamari έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις και οι Μαδριλένοι δυσκολεύτηκαν να φτάσουν σε συμφωνία. Ο ισπανικός σύλλογος ήταν σε επαφή και με το στρατόπεδο του Mbappé. Μια σημαντική λεπτομέρεια από την τακτική της Lamari ήταν ότι εξασφάλισε το 100% των δικαιωμάτων της εικόνας του γιου της, κάτι που ήταν μια πρωτοφανής και ιστορική παραχώρηση από τη Μαδρίτη.

Αλλά και η οικογένεια Mbappé συνέχισε να ακούει την Παρί, όπως παραδέχτηκαν κατ’ ιδίαν – παρόλο που τα ισπανικά μέσα διαβεβαίωναν τους αναγνώστες τους ότι όλα είχαν οριστικοποιηθεί.

Η Παρί ενέπλεξε τις αρχές του Κατάρ, ακόμη και τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ο οποίος τηλεφώνησε αρκετές φορές στον Mbappé για να τον πείσει να παραμείνει. Η Ρεάλ και το περιβάλλον του παίκτη υπαινίχθηκαν ισχυρές πολιτικές πιέσεις και μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ο παίκτης και η οικογένειά του ένιωθαν φόβο για τη μη ανανέωση.

Ο γαλλικός σύλλογος χρησιμοποίησε μια παρόμοια στρατηγική με αυτή που υιοθέτησε το 2017. Υποσχέθηκαν στον παίκτη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων του συλλόγου, καθώς και ένα πρότζεκτ για τη διεκδίκηση του Champions League, το οποίο και αποδέχθηκε.

Όταν ο Mbappé συμφώνησε να παραμείνει στην Παρί, πραγματοποιήθηκε ένα τεράστιο πάρτι στο γήπεδο Parc des Princes, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Al-Khelaifi και ο Mbappé πόζαραν για κοινές φωτογραφίες και ο επιθετικός κράτησε ψηλά μια φανέλα με τον αριθμό «2025» στην πλάτη.

Mbappé

Αλλά ήταν απλώς μια χειρονομία μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, το συμβόλαιο του Mbappé ήταν μέχρι το 2024, με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο, αν ενεργοποιούσε μονομερώς ρήτρα.

Ο Mbappé πάντα ήξερε ότι δεν επρόκειτο να το κάνει αυτό, αλλά ίσως να μην είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα έβλαπτε τόσο πολύ την Παρί.

Το καλοκαίρι του 2023… μέχρι στιγμής

Τον Ιούλιο του 2022, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά από εκείνη την εκδήλωση για τον εορτασμό της ανανέωσης του Mbappé στο Parc des Princes, ο Mbappé εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πορεία του project της Παρί, όπως αναφέρθηκε ευρέως τον Οκτώβριο.

Ζήτησε να φύγει. Η Παρί, σύμφωνα με πηγές κοντά στον παίκτη, έθεσε βέτο στη Ρεάλ Μαδρίτης ως προορισμό και του έβαλε τιμή 400 εκατ. ευρώ.

Ο Mbappé δεν μετακόμισε επειδή ήθελε να πάει μόνο στη Μαδρίτη. Ο επιθετικός είπε κάτι που επανέλαβε στον αθλητικό διευθυντή Luis Campos μήνες αργότερα: ένιωσε ότι τον ξεγέλασαν.

Τον Ιούλιο, είχε ήδη πλήρη επίγνωση ότι η επιδίωξη της Παρί για την απόκτηση του συμπαίκτη του στη Γαλλία Aurelien Tchouameni από τη Μονακό θα αποτύγχανε, δεδομένου ότι είχε επιλέξει τη Μαδρίτη αντ’ αυτών, ενώ οι υπογραφές του Milan Skriniar (που θα πάει στην Παρί αυτό το καλοκαίρι από την Ίντερ) και του Robert Lewadowski (που το 2022 πήγε στην Μπαρτσελόνα) έμοιαζαν επίσης απίθανες, όχι μόνο λόγω των προβλημάτων με το FFP.

Ο Mbappé αντιμετώπισε προβλήματα στα γεμάτα αστέρια αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα οποία συγκλόνισαν τον προπονητή που επέλεξε ο Campos, τον Christophe Galtier. Με τον Neymar διαπληκτίστηκε για το ποιος έπρεπε να εκτελεί τα πέναλτι. Με τον Galtier διαφώνησε για τη θέση του και μάλιστα ανάρτησε σχετικό «μήνυμα» στο Instagram – ήθελε να παίζει στο φτερό και όχι στον άξονα.

Σύμφωνα με πηγές της Παρί, οι εντάσεις αυτές ηρέμησαν τον Ιανουάριο, αλλά, όπως αναφέρει η Athletic, εξακολουθούσε να βρίσκεται σε επαφή με τη Μαδρίτη.

Οι δύο πλευρές δεν έχασαν ποτέ την επαφή τους, κάτι που οι Μαδριλένοι ήθελαν να αποφύγουν μετά την αποτυχία της υπογραφής του τον Μάιο του 2022. Η άποψή τους ήταν ότι αν ο Mbappé γινόταν διαθέσιμος, έπρεπε να έχουν ένα σχέδιο και τα χρήματα έτοιμα για να τον υπογράψουν.

Μάλιστα, ακόμη και τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Athletic ανέφερε ότι η Παρί θα ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε σύλλογο που θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει τα χρήματα για να αγοράσει τον Mbappé αυτό το καλοκαίρι -τέτοια είναι η επιθυμία τους να αποφύγουν να χάσουν τον παίκτη με ελεύθερη μεταγραφή.

Τώρα ο Mbappé ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται σε αυτή την ιστορία. Η Παρί, για παράδειγμα, δεν απορρίπτει την ιδέα ότι αυτή η τελευταία εξέλιξη είναι ένας τρόπος για να ζητήσει ο Mbappé περισσότερα χρήματα για να ανανεώσει τους όρους. Οι Μαδριλένοι επίσης θα υπολογίζουν με κάθε βήμα που κάνουν.

Με πληροφορίες από το The Athletic.