Η μονοκατοικία στο Μανχάταν μετράει ήδη 227 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που πωλείται, σύμφωνα με την καταχώριση. Περιγράφεται ως το «παλαιότερο κτίριο στο Μανχάταν» και η τιμή της πώλησής του ανέρχεται στα 8,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, το σπίτι κατασκευάστηκε το 1795 για τον Nicholas William Stuyvesant, δισέγγονος του Peter Stuyvesant, και βρίσκεται στην οδό Stuyvesant 44. Είναι ένα από τα δύο εναπομείναντα σπίτια της Νέας Υόρκης που ανήκαν στις πρώτες γενιές των Stuyvesants.

Η οδός βρίσκεται στο East Village, όπου η μέση τιμή κατοικίας είναι 1,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του Realtor.com. Το σπίτι των 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το δεύτερο πιο ακριβό στην περιοχή, αναφορικά με τη λίστα. «Θα είναι πολύ τυχερός αυτός που θα αρπάξει αυτή την ευκαιρία. Δεν πιστεύω ότι αυτό το σπίτι έχει διαπραγματευτεί στο παρελθόν για πώληση», γράφει στην καταχώριση η Monica Rittersporn του The Corcoran Group.

Μανχάταν

Όσον αφορά το κτίριο, έχει πέντε ορόφους και εκτείνεται σε 5.500 τ.μ. Σπίτια με αυτό το αρχιτεκτονικό στυλ, κατασκευάζονται συχνά από τούβλα και έχουν διακριτικά σχέδια. «Πίσω από το απλό εξωτερικό του σπιτιού υπάρχουν δωμάτια με μεγάλες αναλογίες, άπλετο φως και εκπληκτική θέα, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμορφωμένου ιδιωτικού κήπου με οπωροφόρα δέντρα», είπε η Rittersporn.

Το άπλετο φως προκύπτει από τα μεγάλα παράθυρα, ενώ διαθέτει δάπεδα από μασίφ ξύλο. Η διάταξη του σπιτιού έχει παραμείνει η ίδια εκτός από την τραπεζαρία, που ήταν η κουζίνα. Η κουζίνα διαθέτει ξύλινα ντουλάπια σε γκρι χρώμα και μια μεγάλη γυάλινη πόρτα που οδηγεί στην αυλή.

Μανχάταν

Τα υπνοδωμάτια είναι πέντε στο σύνολο και το κάθε ένα έχει το δικό του τζάκι, αν και σε όλη τη μονοκατοικία τα τζάκια είναι οκτώ.

Το κατάλυμα απέχει 1 λεπτό με τα πόδια από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Bowery. Η γη στην οποία βρίσκεται η εκκλησία ανήκε στο παρελθόν στον Peter Stuyvesant.

Φωτογραφίες: The Corcoran Group

Με πληροφορίες από Insider

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Piña colada: Πώς το cocktail που έφτιαξε ένας πειρατής στο Πουέρτο Ρίκο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

Albert Einstein: Το πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα που οδήγησε σε απρόσκοπτη κερδοφορία

Η τραγική ιστορία των αδερφών McDonald: Πώς έκαναν την αυτοκρατορία του fast food