Ο δισεκατομμυριούχος, Mukesh Ambani, πήρε τον έλεγχο του ξενοδοχείου της αλυσίδας Mandarin Oriental στη Νέα Υόρκη, έναντι του αστρονομικού ποσού των 98 εκ. δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Όπως τα περισσότερα ξενοδοχεία, το γκρουπ των Mandarin Oriental, χτυπήθηκε οικονομικά από την πανδημία του Covid-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον 2020 σημείωσε έσοδα μόλις 15εκ. δολάρια, σε σχέση με το 2018 που είχε 115 εκ. και το 2019 που είχε 113 εκατομμύρια.

Το θρυλικό ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο Central Park και έχει θέα προς το Columbus Circle, αποτελεί σημαντική απόκτηση για την Reliance, την εταιρεία του μεγιστάνα,

Mukesh Ambani

Ποιος είναι όμως ο Mukesh Ambani; 

Σύμφωνα με την Forbes, ο Mukesh Ambani, έχει στην κατοχή του και διευθύνει την 74 εκατομμυριών δολαρίων εταιρεία, Reliance Industries, η οποία έχει μερίδια στη βιομηχανία του πετρελαίου, του αερίου, των τηλεπικοινωνιών και του λιανικού εμπορίου.

Η Reliance, ιδρύθηκε από τον πατέρα του Dhirubhai Ambani, το 1966, ως μια μικρή βιομηχανία υφασμάτων. Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, το 2002, ο Ambani και ο μικρός του αδελφός Anil, κληρονόμησαν εξ ημισίας την οικογενειακή επιχείρηση.

Το 2016, η εταιρεία του, έγινε ισχυρός ανταγωνιστής στην αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ινδία, όταν σύστησε την υπηρεσία τηλεφωνίας 4G, Jio.

Κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας, όταν πολλές επιχειρήσεις πτώχευσαν, ο Ambani έγινε κατά 20 εκατομμύρια δολλάρια πλουσιότερος, πουλώντας το 1/3 της Jio, σε επενδυτές όπως το Facebook και η Google.

Ο ίδιος, είναι απόφοιτος Μηχανολογίας από το Πανεπιστήμιο του Stanford και το Πανεπιστήμιο της Mumbai.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ας του ευχηθούμε…καλορίζικο το νέο του απόκτημα.

Πηγές: CNN & Forbes