Πολλά είναι τα εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο τα τελευταία χρόνια, με μερικά από αυτά να χαρακτηρίζονται ως ειδεχθή. Αν και κυριαρχεί η ιδέα ότι στο εξωτερικό γίνονται οι πιο σκληρές δολοφονίες, και στην Ελλάδα κατά καιρούς μερικά εγκλήματα έχουν συγκλονίσει τη κοινοί γνώμη.

Και στη χώρα μας έχουν υπάρξει serial killers, δηλαδή δράστες που έχουν σκοτώσει μεθοδικά τουλάχιστον 3 θύματα, αλλά και mass murderers, δηλαδή εκείνοι που εν βρασμώ ψυχής μπορεί να δολοφονήσουν την ίδια στιγμή τουλάχιστον 4 άτομα.

Κάποιοι έχουν σκοτώσει αποτρόπαια ακόμα και τους ίδιους τους συγγενείς τους. Οι δίκες τους καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα της εποχής, καθώς η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από τη δράση τους. Σειρές, όπως ο «Κόκκινος Κύκλος» και η «10η Εντολή», έχουν γυρίσει μερικές από τις παρακάτω δολοφονίες.

Τα πέντε εγκλήματα που «τράνταξαν» την Ελλάδα

Η πρώτη serial killer

Η Α.Δ έχει μείνει γνωστή ως η πρώτη γυναίκα serial killer, αφού μέσα σε λίγους μήνες δηλητηρίασε 5 συγγενικά της πρόσωπα, πιθανώς για κληρονομικούς λόγους. Αρχικά, σκότωσε τη μητέρα και στην συνέχεια τον αδερφό της, την ξαδέρφη της και το 5χρονο ανιψιό της.

Οι πρώτοι θάνατοι τέσσερις αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια κι αυτός που προξένησε το ενδιαφέρον των αρχών ήταν ο θάνατος του 5χρονου. Παραδέχτηκε την φρικιαστική της δράση, λέγοντας ότι σκότωσε τους συγγενείς της γιατί ήθελαν να την διώξουν από το σπίτι. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και την καταδίκασε σε τετράκις εις θάνατον. Στις 10 Απριλίου του 1964 εκτελέστηκε στο Γουδή.

Πενταπλή δολοφονία στη Θάσο

Ο 24χρονος φοιτητής Θ. Σ σε διάστημα μικρότερο του ενός 24ώρου στις 8 Αυγούστου του 1996, στη Θάσο, σκότωσε πέντε συγγενείς του. Η πενταπλή δολοφονία ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Ο ίδιος σκότωσε την μητέρα, την γιαγιά, την αδερφή, τον πατέρα και τον θείο του, γιατί πίστευε ότι συνωμοτούν εις βάρος του. Όχι, μόνο δολοφόνησε την οικογένειά του, αλλά την επόμενη μέρα, τεμάχισε όλα τα πτώματα με αλυσοπρίονα, εκτός από αυτό του θείου του και τα τοποθέτησε σε σακούλες σκουπιδιών. Τα πέταξε στη χωματερή της Καβάλας.

Η υπόθεση κίνησε τις υποψίες μετά από την παρέμβαση της συζύγου του θείου που σκότωσε ο φοιτητής. Η ίδια κατοικούσε στο Βέλγιο και μετέβη στη Θάσο μετά την «εξαφάνιση» του άνδρα της. Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού. Τελικά πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Ο σφαγέας της Άρτας

Ο Π. M μετά από διαπληκτισμούς σε ταβέρνα, πήγε σπίτι για να πάρει ένα κυνηγετικό όπλο και επέστρεψε, σκοτώνοντας τρεις συγχωριανούς του και τραυματίζοντας έναν προτού τον σταματήσουν. Πήγε ξανά σπίτι και επέστρεψε με άλλο όπλο και πυροβόλησε θανάσιμα άλλους τρεις θαμώνες προτού συλληφθεί, στη Βίγλα, ένα χωριό στην Άρτα, στις 15 Μαρτίου 1985.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1986. Τελικά πέθανε στη φυλακή από φυσικά αίτια στις 10 Ιανουαρίου 2010. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στην παγκόσμια λίστα των mass murderers.

Ο Αντεροβγάλτης των Αθηνών

Ο Α.Δ ανήκει στους κατά συρροή δολοφόνους που επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα θύματά τους. Συγκεκριμένα, σκότωνε ιερόδουλες. Η πρώτη δολοφονία έγινε το 1995, όταν βρέθηκε το διαμελισμένο πτώμα μιας γυναίκας στα διόδια της Τραγάνας. Τα Χριστούγεννα βρέθηκε δολοφονημένη ακόμα μια ιερόδουλη σε δρόμο στο Βοτανικό. Ακολούθησαν τρεις καταγγελίες από ιερόδουλες στην αστυνομία ότι είχαν δεχτεί επίθεση το διάστημα αυτό από ένα άνδρα που κυκλοφορούσε με ένα άσπρο βανάκι.

Όλα τα στοιχεία οδηγούσαν σε εκείνον, που συνελήφθη στις 21 Ιανουαρίου 1996. Ομολόγησε τις δύο δολοφονίες και επιπλέον μια τρίτη, μια άλλης ιερόδουλης, την οποία είχε σκοτώσει το 1993. Καταδικάστηκε για την δολοφονία τριών γυναικών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι. Στο δικαστήριο κατέθεσε ότι η μητέρα του ήταν ιερόδουλη και όταν πήγαινε να συναντήσει τα θύματά του άκουγε μια φωνή που τον διέταζε να σκοτώσει. Ένα χρόνο μετά αυτοκτόνησε στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο δράκος του Σέιχ Σου

Ο Α.Π κατηγορήθηκε από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης για μια σειρά δολοφονιών και επιθέσεων σε ζευγάρια στην περιοχή του Σέιχ Σου το 1959. Ύστερα από την επίθεσή του σε 12χρονη τρόφιμο του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» το 1963 συνελήφθη και δικάστηκε τον Οκτώβριο του 1964. Καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων ομολόγησε τις πράξεις του, δικάστηκε τον Φεβρουάριο του 1966 καταδικάστηκε σε θάνατο ως άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Στις 16 Φεβρουαρίου του 1968 εκτελέστηκε στον τόπο του εγκλήματος, στο δάσος του Σέιχ Σου. Ο ίδιος ανακάλεσε την ομολογία του και μέχρι την ημέρα της εκτέλεσής του, έλεγε ότι είναι αθώος. Η υπόθεση του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των εγκληματολόγων και της έρευνας, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν όντως αθώος.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Η τραγική κατάληξη μιας οικογένειας στην Ουκρανία: «Έπρεπε να μαζέψω τους γονείς μου ή το πτώμα του γιού μου»

Τα χάπια καφεΐνης της Le Pen και το ολόγραμμα του Melanchon: Τα μυστικά των Γάλλων πολιτικών στις προεκλογικές εκστρατείες

Μπούτσα: Tο πτώμα με το κόκκινο μανικιούρ – Η ιστορία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στα χαλάσματα