Μία γεύση από το δικό του δηλητήριο γεύεται ο πρώην πράκτορας της KGB, Vladimir Putin, αφού οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών βγαίνουν στην αντεπίθεση και εξαπολύουν έναν εκτενή ψυχολογικό πόλεμο προς τον Ρώσο Πρόεδρο. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι δυτικοί πράκτορες ξεκινούν την δική τους εκστρατεία προπαγάνδας χαρακτηρίζοντας τον ρωσικό στρατό «δυσλειτουργικό, ανήθικο και αναποτελεσματικό» μετά τις χιλιάδες απώλειες στρατιωτών.

«Ακόμη και Ρώσοι στρατιώτες πετούν τα όπλα και αρνούνται να συνεχίσουν σε αυτόν τον ανήθικο πόλεμο» δηλώνει ο Βρετανός πράκτορας Jeremy Fleming, σε ομιλία του στα ΜΜΕ της Αυστραλίας.

Πως οι Δύση θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία χωρίς να στείλει ούτε έναν στρατιώτη

Οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους παίρνουν το προβάδισμα στην «μάχη» της γεωπολιτικής προπαγάνδας, μη επιτρέποντας στον Putin να γράψει την δική του οπτική στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, που διανύουμε.

Έχοντας αποκλείσει όλες τις ρωσικές πηγές ενημέρωσης να ξεπεράσουν τα όρια της χώρας, το αφήγημα του πολέμου γράφεται σχεδόν αποκλειστικά από δυτικές «πένες». Η κατάσταση αυτή ασκεί τρομερή πίεση στον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος είχε συνηθίσει να έχει τον έλεγχο στην διάδοση πληροφοριών για την γεωπολιτική στρατηγική της Ρωσίας, κινώντας ο ίδιος τα νήματα. Καθώς όπως λέει το λαϊκό γνωμικό «την ιστορία την γράφουν οι νικητές», είναι δύσκολο για την Ρωσία να λάβει την αναγνώριση του νικητή, όταν κανείς εκτός των συνόρων της χώρας δεν γνωρίζει την δική της οπτική.

Οι δυτικοί πράκτορες ελέγχουν την «πύλη» των πληροφοριών και δεν επιτρέπουν στις ρωσικές πηγές να φτάσουν στα αφτιά της κοινής γνώμης. Έτσι, ηγούνται της αφήγησης του πολέμου και κατευθύνουν την ενημέρωση σχετικά με τον πόλεμο στις πτυχές στις οποίες εκείνοι θέλουν να δώσουν βάση. Ο Putin, όσο και να ελέγχει τα ρωσικά ΜΜΕ, είναι στην πραγματικότητα αποκλεισμένος από κάθε λόγο στην αφήγηση του Πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίον εκείνος προκάλεσε και συνεχίζει.

Το ρωσικό αφήγημα ήταν να παρουσιάσει την Ουκρανία ως επικείμενη απειλή για την Ρωσία, η οποία καταπιέζει τις ρωσόφωνες περιοχές της. Οι αξιωματικοί της Δύσης όμως δεν επιτρέπουν τις θέσεις αυτές να φτάσουν την κοινή γνώμη και να την επηρεάσουν αρνητικά για την θέση της Ουκρανίας, η στάση της οποίας χαρακτηρίζεται ως ηρωική από τα δυτικά ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, ελάχιστες ειδήσεις αναφέρονται στις περιοχές του Ντονμπας και του Ντονιέτσκ όπου ο ουκρανικός στρατός φέρεται από το 2014 να αποδεκατίζει τον ρωσόφωνο πληθυσμό που ζητά να αυτονομηθεί.

Στον πόλεμο της πληροφορίας, η Δύση έχει σημαντικό προβάδισμα προς την νίκη. 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Valeria Shashenok: Σκότωσαν τον αδερφό της TikToker που έγινε διάσημη από τα βίντεό της στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ανασύνταξη ή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων – Δεν πείθει τη Δύση η δέσμευση του Putin

Roman Abramovich: Τον δηλητηρίασαν μαζί με αξιωματούχους της Ουκρανίας