Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τα 84 χρόνια που έζησε, ένιωσε την επιτυχία σε κάθε φάσμα της καθημερινότητάς του. Επιτυχία επαγγελματική αλλά και προσωπική.

Εκτός από μια πλούσια πολιτική σταδιοδρομία, ο Θεόδωρος Πάγκαλος διένυσε και μια γεμάτη και θυελλώδη προσωπική ζωή, κάνοντας τρεις γάμους και αποκτώντας πέντε παιδιά.

Με τις τρεις γυναίκες της ζωής του, το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέκτησε 5 παιδιά: την Αριάδνη Παγκάλου – Λυμπέρη, τον Λύσανδρο Πάγκαλο – Καυταντζόγλου και τους Ανδρέα, Θεόδωρο και Γεωργία Παγκάλου – Χριστοφάκη.

Ιωάννα Λυμπέρη

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παντρεύτηκε με την Ιωάννα Λυμπέρη το 1963, όταν εκείνος ήταν 25 ετών και εκείνη μόλις 19. Δύο χρόνια αργότερα μετακόμισαν στο Παρίσι και το 1968 απέκτησαν την κόρη τους Αριάδνη.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο χωρισμός ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος θέλησε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις μετά τη Μεταπολίτευση.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Ιωάννα Καυταντζόγλου

Λίγο μετά το διαζύγιό του ο Θεόδωρος Πάγκαλος γνωρίζει την Ιωάννα Καυταντζόγλου, απόγονος του αρχιτέκτονα και μεγάλου εκπροσώπου του αρχιτεκτονικού νεοκλασικισμού Λύσανδρου Καυταντζόγλου, και την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά.

Επίκουρη καθηγήτρια κοινωνιολογίας, η Ιωάννα έμοιαζε να είναι το άλλο του μισό. Οι δυο τους αποτελούσαν το πλέον intellectual ζευγάρι της εποχής με μοναδική διαφορά την άποψη τους ως προς την έκθεση της σχέσης τους στο κοινό. Η Ιωάννα αποστρεφόταν τις δημόσιες εμφανίσεις, τις κοσμικές εκδηλώσεις και τον… γάμο.

Το ζευγάρι έζησε μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι μαζί με τον γιο τους Λύσανδρο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε και αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Χριστίνα Χριστοφάκη

Τελευταία του σύζυγος η δημοσιογράφος Χριστίνα Χριστοφάκη. Γνωρίστηκαν το 1994 όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος έβαλε υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων και η Χριστίνα Χριστοφάκη, δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» τότε, ξεκίνησε να εργάζεται στο πλευρό του.

Τα 31 χρόνια διαφοράς στην ηλικία τους δεν στάθηκαν εμπόδιο στον έρωτα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να χάνει μεν τις εκλογές να κερδίζει όμως την καρδιά της Χριστίνας. Ο γάμος τους δεν άργησε και αποτέλεσε το πιο κοσμικό γεγονός της πόλης εκείνη την περίοδο.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Παρ’ όλα αυτά, το μυστήριο και η δεξίωση έγιναν παρουσία λίγων καλεσμένων και με κουμπάρο τον Σπύρο Καρατζαφέρη. Το 2001 υποδέχτηκαν στον κόσμο τους δίδυμους γιους τους, Ανδρέα και Θεόδωρο ενώ τρία χρόνια αργότερα έρχεται στον κόσμο η Γεωργία.

Το 2018 έγινε γνωστό ότι ο πολιτικός κατέθεσε αγωγή διαζυγίου από την Χριστίνα Χριστοφάκη χωρίς κανένας να μαθαίνει έπειτα τι συνέβη ανάμεσά τους.

Θεόδωρος Πάγκαλος