Ένα τοπ μόντελ που πήδηξε από πολυκατοικία της Wall Street και αυτοκτόνησε, ήταν ένα από τα έφηβα κορίτσια που είχαν μεταφερθεί με αεροπλάνο στο ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Επστάιν, όπως δείχνουν πρόσφατα αποκαλυφθέντα δικαστικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της New York Post, η Ρουσλάνα Κορσούνοβα, η οποία είχε συμμετάσχει σε διαφημίσεις για τα αρώματα Marc Jacobs, DKNY, Vera Wang και Nina Ricci, ήταν μόλις 18 ετών όταν ήταν επιβάτης στο λεγόμενο «Lolita Express» του αποθανόντος παιδόφιλου στις 7 Ιουνίου 2006, όπως δείχνουν τα αρχεία καταγραφής πτήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί. Το ταξίδι στο Little St. James του Τζέφρι Επστάιν έγινε σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια προτού το μοντέλο από το Καζακστάν και τη Ρωσία πηδήξει από το μπαλκόνι του ένατου ορόφου και σκοτωθεί.

Ο πρώην φίλος της δήλωσε τότε στην Post ότι το μοντέλο είχε προβλήματα που κρατούσε «κρυφά». Το ταξίδι της Ρουσλάνα Κορσούνοβα στο νησί του Τζέφρι Επστάιν έγινε μόλις λίγες εβδομάδες πριν ο χρηματιστής συλληφθεί, το 2006, και αργότερα καταδικαστεί για σεξ με ανήλικα κορίτσια. Αναφέρεται ότι ήταν μαζί της στην πτήση, όπως και με τρεις από τους υπαλλήλους του – τον σωματοφύλακα του Ιγκόρ Ζονόβιεβ, τον προσωπικό σεφ Λανς Καλογουέι και τη μακροχρόνια βοηθό του Σάρα Κέλεν. Υπήρχε, επίσης, μια γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως η Στέφανι Τίντγουελ, καθώς και ένας άγνωστος πρώην μαχητής του UFC.

Παρ’ όλα αυτά, είναι ασαφές τι συνέβη όταν η Ρουσλάνα Κορσούνοβα έφτασε στο νησί, όπου ο Τζέφρι Επστάιν ήταν γνωστό ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια – φέρεται κατά καιρούς με κάποιους διάσημους φίλους.

Αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, ο δικηγόρος της Βιρτζίνια Τζούφρι, θύματος του Τζέφρι Επστάιν, της έστειλε e-mail ρωτώντας την αν γνώριζε τη Ρουσλάνα Κορσούνοβα, όπως δείχνουν τα τελευταία έγγραφα που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη (04/01). Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος, Μπραντ Έντουαρντς, στο νέο e-mail του το 2011, επισυνάπτοντας έναν σύνδεσμο σε ένα δημοσίευμα του «Newsweek» σχετικά με τον θάνατο του μοντέλου, έγραψε: «Νομίζω ότι είναι απίθανο να την αναγνωρίσετε, αλλά διαβάστε το άρθρο που επισυνάπτω και μετά δείτε τις φωτογραφίες και δείτε αν την αναγνωρίζετε». Ωστόσο, η Βιρτζίνια Τζούφρι απάντησε: «Τα συλλυπητήριά μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους της. Μπορώ να πω ότι δεν είχα ποτέ συναντήσεις μαζί της, λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό».

Σοκαριστική η αυτοκτονία της Ρουσλάνα Κορσούνοβα

Η Ρουσλάνα Κορσούνοβα πέθανε σε ηλικία 20 ετών, αφού άνοιξε μια τρύπα στο κατασκευαστικό πλέγμα που κάλυπτε το μπαλκόνι της στον ένατο όροφο, πέρασε από αυτό και πήδηξε στο κενό. «Άκουσα κάτι που ακουγόταν σαν πυροβολισμός ή βόμβα ή έκρηξη», είπε ένας εμβρόντητος εργαζόμενος της που μιλούσε με έναν αστυνομικό σε κοντινή απόσταση. «Κοίταξα κάτω στο δρόμο και είπα στον αστυνομικό: “Μήπως αυτό το άτομο μόλις χτυπήθηκε από αυτοκίνητο;”», ανέφερε ακόμα ο εν λόγω αυτόπτης μάρτυρας.

Οι δύο άνδρες έτρεξαν προς τα εκεί. «Τα χέρια της είχαν συνθλιβεί, το κεφάλι της ήταν στην αριστερή πλευρά και το αίμα είχε σχηματίσει σε μια λίμνη», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Πάτρικ. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι το μοντέλο άφησε μακροσκελή μηνύματα που περιέγραφαν πόσο της έλειπαν το σπίτι και η οικογένειά της και μιλούσε για προβλήματα με την ερωτική της ζωή. Είχε, επίσης, χάσει πολύ βάρος τον μήνα πριν από τον θάνατό της και είχε πρόβλημα να ισορροπήσει ανάμεσα στην προσωπική της ζωή και στο απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας της, όπως δήλωσε τότε ο πρώην φίλος της στην εφημερίδα The Post.

«Νομίζω ότι απλά τα παράτησε», δήλωσε ο Αρτέμ Πέρτσενοκ, ο οποίος ήταν μαζί με το μοντέλο την τελευταία νύχτα της σύντομης ζωής της. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η Ρουσλάνα Κορσούνοβα κρατούσε τα προβλήματά της «κρυφά», τονίζοντας: «Όταν μια δουλειά δεν πήγαινε καλά, ξεσπούσε στον εαυτό της», συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας πως «πρόσφατα είχε πει στον μάνατζέρ της ότι “δεν ήξερε τι να κάνει με τη ζωή της”».

Ποια η πορεία της Ρουσλάνα Κορσούνοβα στη μόδα

Η Ρουσλάνα Κορσούνοβα, μια όμορφη κοπέλα με πράσινα μάτια, γνωστή ως «η Ρωσίδα Ραπουνζέλ» για τις μακριές καστανές μπούκλες της, ανακαλύφθηκε το 2003, όταν μια booker του Models 1 με έδρα το Λονδίνο, η Ντέμπι Τζόουνς, την πρόσεξε σε ένα αφιέρωμα για την πατρίδα του μοντέλου, δηλαδή για το Αλμάτι του Καζακστάν.

«Έμοιαζε σαν κάτι βγαλμένο από παραμύθι!», έχει δηλώσει η Ντέμπι Τζόουνς στη βρετανική «Vogue». Σύντομα, η 17χρονη καλλονή χαρακτηρίστηκε ως το «next big thing» της μόδας, περπατώντας στις πασαρέλες κατά την Εβδομάδα Μόδας. Συνεργαζόταν με το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων IMG, το οποίο διαθέτει πελάτες όπως η Χάιντι Κλουμ και η Κέιτ Μος, τη στιγμή του θανάτου της.

Δεν είναι σαφές πώς ή πότε γνώρισε τον Τζέφρι Επστάιν, αλλά η χρονιά που επιβιβάστηκε στο ιδιωτικό τζετ του σηματοδότησε το αποκορύφωμα της καριέρας της – εκείνον τον χειμώνα θα ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού «Style» των «New York Times». Είναι επίσης ασαφές ποια, σε περίπτωση που υπήρξε, επίδραση μπορεί να είχε το ταξίδι στο μοντέλο. Παρ’ όλα αυτά, σε βιβλίο του 2014 από τον συγγραφέα και ακαδημαϊκό, Πίτερ Πομεράντσεφ, σημειώνεται ότι η Ρουσλάνα Κορσούνοβα αποφάσισε να ενταχθεί σε μια αμφιλεγόμενη «ομάδα αυτοβοήθειας», την οποία οι επικριτές της αποκάλεσαν αίρεση.

Μάλιστα, ο Πίτερ Πομεράντσεφ έγραψε στο βιβλίο του: «Τίποτα δεν είναι αληθινό και όλα είναι πιθανά: Ότι η Κορσούνοβα οδηγήθηκε στο Ρόδο του Κόσμου αφού η καριέρα της στο μόντελινγκ δέχτηκε πλήγμα». Εκείνη την εποχή, όπως ισχυρίστηκε ο συγγραφέας, το μοντέλο βίωνε απογοήτευση αφού ένας ολιγάρχης – ο οποίος προσδιορίζεται στο βιβλίο μόνο ως «Αλεξάντερ» – την παράτησε. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, όπου ερωτεύτηκε έναν Ρώσο έμπορο πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά και αυτός την εγκατέλειψε.