Η αειθαλής Iris Apfel, το απόλυτο fashion icon που όλοι αγαπούν σήμερα έχει γενέθλια και κλείνει τα 101 της! Η χαρακτηριστική φιγούρα της μόδας με τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά, το έντονο κόκκινο κραγιόν και τα statement κοσμήματα ήταν πάντα λάτρης της μόδας αφού ξεκίνησε την συλλογή της από custome κοσμήματα όταν ήταν μόλις 11 ετών. Σε ένα ισόγειο στο Γκρίνουιτς Βίλατζ είδε μια καρφίτσα με γυαλάκια που κέντρισε την παιδική της περιέργεια, την αγόρασε για κάτι λιγότερο από 1 δολάριο και την έχει μέχρι σήμερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

Η πρώτη της  δουλειά για την βιομηχανία της μόδας ήταν στο Women’s Wear Daily στη Νέα Υόρκη όπου ξεκίνησε να εργάζεται για 15 δολάρια την εβδομάδα ενώ στην συνέχεια, το 1950 άνοιξαν με τον άντρα της την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία Old World Weavers η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 1992 στην 115 East 57th Street στο Μανχάταν. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της εργάστηκαν για τον Λευκό Οίκο καθώς είχαν την επιμέλεια των υφασμάτων της εσωτερικής διακόσμησης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

 

Καλύτερα να είσαι ευτυχισμένος, παρά καλοντυμένος

Για την Iris Apfel η μόδα και το στιλ είναι ζωτικής σημασίας και κατέχουν εξέχοντα ρόλο στην ζωή της γεγονός που αποδεικνύεται από τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς αλλά και από το ότι ακόμα και σε αυτή την ηλικία δεν έχει παραμελήσει την μεγάλη της αγάπη για τα ρούχα. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι μερικά κομμάτια ύφασμα, ακόμα και αν είναι υψηλής ραπτικής, δεν είναι ικανά να σου χαρίσουν την ευτυχία. «Το στιλ δεν εξαρτάται από τα ακριβά ρούχα. Μπορείς να έχεις πολλά λεφτά, αλλά καθόλου στιλ. Μπορεί να φοράς τα πιο καινούργια κομμάτια υψηλής ραπτικής, παπούτσια που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια και πολλά αξεσουάρ και στο τέλος να μοιάζεις με χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν είναι τι φοράς, αλλά πώς το φοράς. Χαίρομαι το ίδιο όταν φοράω βραχιόλια που κοστίζουν τρία δολάρια ή πολύτιμα κομμάτια και μου αρέσει να συνδυάζω οικονομικά και ακριβά κομμάτια, ανάλογα την έμπνευσή μου. Όταν υπερπροσπαθείς να έχεις στιλ, δείχνεις σαν να μην αισθάνεσαι άνετα, σαν να φοράς στολή, σαν τα ρούχα σου να μπαίνουν στο δωμάτιο πριν από σένα. Αν δεν είσαι άνετος, δεν μπορείς να υποστηρίξεις ένα τέλειο outfit. Και αν συμβαίνει αυτό, προτείνω να μην ξανασχοληθείς. Καλύτερα να είσαι ευτυχισμένος, παρά καλοντυμένος»

Iris Apfel

Σε παλιότερη συνέντευξη της είχε δηλώσει «Μην προσποιείστε ότι είστε νεότεροι από όσο είστε» και η ίδια είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο χρόνος που περνάει όχι μόνο δεν αποτελεί τροχοπέδη αλλά αντίθετα, μπορεί να σου φέρει όλα όσα ονειρεύτηκες εξάλλου,  η Iris Apfel είναι πλέον πιο αναγνωρίσιμη από ποτέ. Τα φωτεινά της μάτια κρύβουν πάντα μια παιδικότητα, η ενέργεια και η θέληση της παραμένουν αμείωτες ενώ δεν προσπάθησε ποτέ να παλέψει με τις αλλαγές που φέρνει η ηλικία. Ακομπλεξάριστη, αληθινή, γεμάτη έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα μοιάζει σαν ένα σοφό ξωτικό, μία κομψή επαναστάτρια με κόκκινο κραγιόν και εκκεντρικά γυαλιά αποτελώντας ένα από τα πιο επιδραστικά fashion icons της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας. Όσοι την ακολουθούν δεν την θαυμάζουν μόνο για το στιλ της αλλά και για το πείσμα της να κρατήσει την εσωτερική νεότητα του μυαλού και της καρδιάς της.

Iris Apfel

Πέρα από τα πολύχρωμα, γεμάτα ένταση και χαρά ρούχα της η Iris Apfel μοιάζει κάπως επιφυλακτική με τους ανθρώπους «Ο πατέρας μου κάποτε μου είπε να μην περιμένω τίποτα από κανέναν, ώστε να μην απογοητεύομαι. Αν κάποιος ήταν ευγενικός απέναντί μου και έκανε όμορφα πράγματα για μένα, θα έπρεπε μεν να χαίρομαι, αλλά δε θα έπρεπε να περιμένω ότι θα το ξανακάνει. Ήταν μια πολύ καλή συμβουλή».

Το σίγουρο είναι, ότι η εμβληματική αυτή προσωπικότητα είναι ένα υγιές πρότυπο μιας γυναίκας που ενώ μεγαλώνει συνεχίζει να ονειρεύεται και να απασχολεί το μυαλό της χωρίς να την νοιάζει η φθορά του χρόνου ή η γνώμη των άλλων. Κάνει αυτό που ξέρει και το κάνει καλά, εμπνέοντας γυναίκες πολύ νεότερες της, σπάζοντας το διαχρονικό ταμπού που θέλει την μόδα να ανήκει στους νέους. Εξάλλου, ποιος είναι πραγματικά νέος; Η Iris Apfel θα είναι σίγουρα το αιώνιο κορίτσι.

Happy Birthday Iris Apfel!

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Jacob Elordi, ο νέος καρδιοκατακτητής του Hollywood

Ροζ με κόκκινο: Ο πιο αναπάντεχος colour blocking συνδυασμός που πρέπει να δοκιμάσεις την φετινή σεζόν

«Το είχα καημό να παίξω έναν ρόλο ντυμένη»: Η Ελληνίδα ηθοποιός που έμοιαζε με Σουηδή και άφησε εποχή με την τόλμη της