Κατά καιρούς έχουμε δει να γίνονται μόδα, κουρέματα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Όταν όμως πρόκειται για σταρ του Χόλιγουντ, όλα επιτρέπονται. Στο προσκήνιο έχει έρθει ξανά το mullet, το πιο αμφιλεγόμενο κούρεμα στον χώρο της μόδας και ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του ’80. Τα μαλλιά είναι πιο μακριά στο πίσω μέρος της κεφαλής, ενώ στο πλάι και μπροστά πάρα πολύ κοντά, δημιουργώντας έτσι τη λεγόμενη χαίτη.

Το mullet, ως κούρεμα, έλκει την καταγωγή του στη Βρετανία του 1ου αιώνα μ.Χ. Παρόλα αυτά, θα παραλείψουμε κάποιους αιώνες για να φτάσουμε κατευθείαν στη σύγχρονη εποχή. Στα ’70s είχε κάνει μεγάλο σαματά, με τον David Bowie ως Ziggy Stardust να φέρει το πιο εικονικό mullet της εποχής.

Στα ’80s, το mullet έγινε mainstream, με τον Patrick Swayze να δημιουργεί ένα εκπληκτικό mullet που του πήγαινε υπέροχα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Εξίσου ωραίο ήταν και αυτό του Kiefer Sutherland, αλλά και πολλών μεταλάδων, ενώ κάποια στιγμή το συγκεκριμένο κούρεμα έγινε μόδα, σε πιο εξευγενισμένες εκδοχές του, που υιοθέτησαν μαζικώς άντρες και γυναίκες, celebrities όπως η Meryl Streep.

Παρόλα αυτά, καθώς προχωρούσαν τα χρόνια, αυτό το κάπως πανκ κούρεμα, έχανε την επαναστατική του αίγλη και γινόταν απλώς παλιομοδίτικο. Μέχρι που φτάσαμε στη δεκαετία του 2010 και κάποιες ωραίες κυρίες όπως η Miley Cyrus, η Rihanna και η Zendaya, άρχισαν να το κάνουν ξανά μόδα, αλλά μόνο ανάμεσα στους κύκλους των πολύ μοδάτων γυναικών.

Και εγένετο 2021

Φέτος, λοιπόν, θα έλεγε κανείς πως η καραντίνα δεν θα μας χάριζε κάποιο συγκεκριμένο κούρεμα ως μόδα, ωστόσο να που η Jennifer Lawrence το κατάφερε, με τη συμμετοχή της στην ταινία Don’t Look Up.

Η πολυαναμενόμενη κωμωδία θα γίνει διαθέσιμη στο Netflix, στις 24 Δεκεμβρίου, με πρωταγωνιστές τον Leonardo DiCaprio και φυσικά, την Jennifer Lawrence. Το αναγκαστικό κούρεμα mullet, οδήγησε την ηθοποιό στο να κυκλοφορεί την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με αυτό. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για την Lawrence, δεν ήταν και πολύ δύσκολο να το κάνει μόδα από το πουθενά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, που η Guardian, σε δημοσίευμα της, ανακήρυξε το mullet ως το κούρεμα της χρονιάς. Μάλιστα, στο Instagram το #mullet έχει ξεπεράσει τις 756.000 δημοσιεύσεις ενώ στο TikTok τα βίντεο με το ίδιο hashtag έχουν συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια προβολές.

Εμείς, πάντως, δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως ευχαριστούμε την ηθοποιό γι’αυτή τη μόδα. Θα προτιμούσαμε να εξαφανιστεί, για την ακρίβεια.

https://www.intronews.gr/8953-2-jennifer-lawrence-vanity-fair