Στις διεθνείς πασαρέλες είδαμε μία τάση που σίγουρα θα προκαλέσει και δύσκολα θα υιοθετηθεί. Φαίνεται πως οι φούστες δεν είναι πλέον μόνο γυναικεία υπόθεση, μιας και πολλοί οίκοι τις συμπεριέλαβαν στις αντρικές συλλογές τους. Άραγε, πρόκειται για μία νίκη του queer κινήματος ή για μία νέα εποχή;

Είναι γεγονός, ότι τα αντρικά ρούχα έχουν αλλάξει σχεδιαστικά σε βαθμό που πολλοί άντρες παραπονιούνται ότι πλέον δεν μπορούν να βρουν  ούτε τα βασικά. Οι γραμμές είναι αδιαμφισβήτητα πιο θηλυπρεπείς και τα υφάσματα έχουν επίσης τροποποιηθεί. Διαφάνεια και φλοράλ prints πρωταγωνιστούν φέρνοντας αμηχανία σε εκείνους που έχουν συνηθίσει σε πιο κλασσικά μοτίβα.

Όμως, εδώ εγείρονται πολλά ερωτήματα αναφορικά με το τι θεωρείται αντρικό ρούχο πλέον και κατά πόσο ο τρόπος που ντυνόμαστε μπορεί να αποτελέσει δήλωση για το ποιοι είμαστε. Εξάλλου, οι φούστες στους άντρες έχουν αποτελέσει παραδοσιακές ενδυμασίες χωρίς φυσικά αυτό να συσχετίζεται με την κοινωνική αρρενωπότητα.

Οι σχεδιαστές πάντως, ψήφισαν την φούστα ως το ανερχόμενο αντρικό ένδυμα γεγονός που επιβεβαιώνεται από όσα είδαμε στις διεθνείς πασαρέλες για τον χειμώνα του 2023. Αυτό που είχε ενδιαφέρον σχεδιαστικά ήταν το μήκος τους καθώς πρόκειται για πολύ μακριές φούστες που καλύπτουν εντελώς τα πόδια.

Ο οίκος Gucci και ο επί χρόνια καλλιτεχνικός του διευθυντής Alessandro Michele εισήγαγαν από το 2015 τις πρώτες φούστες και φορέματα για άντρες, μία κίνηση που σίγουρα προσέλκυσε το ενδιαφέρον της queer κοινότητας και όχι μόνο. Η φετινή χρονιά μπορεί να βρήκε τον Alessandro Michele εκτός του ιταλικού οίκου όμως η καλλιτεχνική του ομάδα συνέχισε την σχεδιαστική του κληρονομιά.

Αντίθετα, η Martine Rose κυκλοφόρησε ρούχα εμπνευσμένα από τα πάρτι της δεκαετίας του ’80 και του ’90 σε μια τζιν φούστα με διπλό στρίφωμα και μια κομψή σατέν εκδοχή σε συνδυασμό με ζώνη.

Ο οίκος Etro, διατήρησε το σοφιστικέ ύφος του, παρουσιάζοντας καρό μακριές φούστες σε ίσια γραμμή. Είδαμε επίσης σακάκι με φούστα και ζώνη επηρεασμένη από την πρώτη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων του Marco de Vincenzo.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ETRO (@etro)

Ίσως τελικά η φούστα να είναι απλώς μία φούστα και τίποτα παραπάνω. Ίσως και να εντάσσεται στο πλαίσιο όλων αυτών των αλλαγών που βιώνουμε. Το ερώτημα βέβαια παραμένει: Πόσοι άντρες θα φορούσαν φούστα και θα ένιωθαν εντάξει με αυτό;

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Kendall Jenner: Στη νέα καμπάνια του Jimmy Choo αποδεικνύει ότι αξίζει να είναι το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο

Τα biker jackets με γούνα είναι ο πιο stylish τρόπος να μείνεις ζεστή τον φετινό χειμώνα

Τα chunky heels είναι η απόλυτη τάση και τα βλέπεις παντού