Είναι γνωστό μέχρι τώρα ότι οι τάσεις πάνε και έρχονται ανά 1-2 δεκαετίες. Αφού η μόδα δεν είχε και πολλά να μας δείξει την φετινή σεζόν, οι σχεδιαστές επανάφεραν ένα παλιό trend που βλέπαμε πολύ πριν 25 χρόνια. Ρούχα στα οποία φαίνεται τυπωμένο το ανάγλυφο ανθρώπινο σώμα.

Ποιος θα ξεχάσει τότε που ο αείμνηστος Robin Williams είχε εμφανιστεί με ένα Jean Paul Gaultier πουκάμισο που είχε κοιλιακούς πάνω, πίσω στο 1996;

γυμνά ρούχα

Getty Images

Γιατί έγιναν ξανά στην μόδα τα «γυμνά» ρούχα με στάμπα το ανθρώπινο σώμα; Ας ανατρέψουμε στην ιστορία της μόδας για να μάθουμε

Την μόδα αυτή είχε φυσικά εισάγει ο πρωτοπόρος Jean Paul Gaultier. Είναι γνωστό πόσο λάτρης της γυναικείας και αντρικής φιγούρας είναι ο Γάλλος σχεδιαστής, ο οποίος έφτιαχνε ρούχα και μπουκάλια αρωμάτων με έμπνευση του το ανθρώπινο σώμα και τις γραμμές του.

Την τάση αυτή είχε ονομάσει «trompe l’oeil» που στα γαλλικά σημαίνει «τρικ του ματιού», καθώς δημιουργεί μία ψευδαίσθηση στην όψη του.

γυμνά ρούχα

Ο Jean Paul Gaultier το 1996 φορώντας ένα δικό του κοστούμι παρόμοιο με το πουκάμισο του Robin Williams.

Σήμερα, η τάση αυτή έχει επανέλθει δυναμικά με μοντέλα και celebrities να την επιλέγουν. Κύρια εκφράστριά του είναι η Kylie Jenner, η οποία αγαπά τις στάμπες έτσι και αλλιώς -και το κιτς αλλά αυτό είναι ιστορία για άλλο άρθρο.

γυμνά ρούχα

Φυσικά, το συγκεκριμένο trend έχει φορεθεί και από την Bella Hadid, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάθε νέα τάση της μόδας. Το συγκεκριμένο φόρεμα, όμως, δεν είναι Jean Paul Gaultier αλλά έχει σχεδιαστεί από τον Glenn Martens.

@babybella777Bella where the hell have you been loca♬ Theme from “Twilight (Bella’s Lullaby)” – Movie Sounds Unlimited

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Self tan: Δύο συνταγές για να το πετύχεις μόνος σου

6 tips για να αντιμετωπίσεις τον σούπερ ενοχλητικό συνάδελφο

3 τρόποι να κάψεις θερμίδες χωρίς να κάνεις γυμναστική