Το καλοκαίρι αγαπά τα φυσικά υλικά και την ανεπιτήδευτη κομψότητα. Το λινό, το βαμβάκι και φυσικά η ψάθα κυριαρχούν, αφυπνίζοντας τις θερινές μας αναμνήσεις. Αυτό που ίσως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα, είναι ότι η ψάθα μπορεί να φορεθεί όλο τον χρόνο και μάλιστα αποτελεί και απόλυτη τάση.

Μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν κυκλοφορήσει συλλογές στις οποίες τα αξεσουάρ από ψάθα κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θυμηθείτε τις πασαρέλες του ταλαντούχου Jacquemus ανάμεσα σε λεβάντες και αρωματικά λουλούδια, αλλά και τον οίκο Loewe που με την χαρακτηριστική του τσάντα με τα δερμάτινα λουριά καθιέρωσε τις ψάθινες τσάντες.

Πλέον, η ψάθα δεν είναι μόνο προνόμιο του καλοκαιριού, αλλά και έντονη επιθυμία του χειμώνα. Πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να συνδυάζουν το φυσικό αυτό υλικό, με άλλες υφές όπως το δέρμα και το ύφασμα δημιουργώντας ευφάνταστα, μοντέρνα αξεσουάρ.

Τα bucket bags, αποκτούν νέα εμφάνιση μέσα από κεντημένες λεπτομέρειες και άλλα διακριτικά διακοσμητικά που προσθέτουν fun στην εικόνα που ξέραμε μέχρι σήμερα. Φυσικά, οι πιο κλασσικές επιλογές συνεχίζουν να είναι στη μόδα. Τσάντες που θυμίζουν καλάθια μικρά και μεγάλα, που άλλοτε θα παίρναμε στην παραλία μαζί με φρούτα και πετσέτες θαλάσσης, τώρα είναι έτοιμες να μας συνοδεύουν όλη μέρα. Ακόμα και αργά το απόγευμα.

Εξάλλου, οι ψάθινες τσάντες κυκλοφορούν σε πολλά μεγέθη, από πολύ μεγάλες μέχρι mini bags. Οι τελευταίες, επίσης είναι εύκολα αξιοποιήσιμες γιατί το υλικό τους, βοηθάει στο να υποστηρίξουν από ένα πρωινό, casual look μέχρι ένα cocktail φόρεμα.

Πώς να τις συνδυάσετε

Ο πιο safe συνδυασμός μιας ψάθινης τσάντας, είναι με μακριά καφτάνια και boho ρούχα. Από εκεί και πέρα, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και πιο ανατρεπτικές επιλογές. Μπορείτε για παράδειγμα, να τις κρατήσετε στο γραφείο μαζί με λινό κουστούμι, φούστες και φορέματα.

Ανάλογα με τα υλικά που διαθέτουν, ορίζεται και η αισθητική τους και κατά συνέπεια, το στιλ και η χρήση τους. Αν είναι διακοσμημένες με πολλά στοιχεία, όπως πον πον και χάντρες, αυτομάτως παραπέμπουν σε πιο καθημερινό ντύσιμο. Από την άλλη, οι ψάθινες τσάντες minimal αισθητικής είναι πιο ευπροσάρμοστες και διαθέτουν μια διαχρονικότητα που θα εκτιμήσετε στο μέλλον.

Δείτε παρακάτω τις ωραιότερες ψάθινες τσάντες που βρήκαμε στην αγορά.

ψάθινες
OMMA
ψάθινες
Massimo Dutti
ψάθινες
ZARA
ψάθινες
Mango

ψάθινες
Loewe
ψάθινες
Savapile

ψάθινες
Karl Lagerfeld