Το καλοκαίρι δε θέλει σκληρά υφάσματα και χοντρές υφές. Αντίθετα, αγαπά και προάγει την ελευθερία, τη χαρά, τη δημιουργικότητα. Το bohemian στιλ, πρωταγωνιστεί και εμείς μεταμορφωνόμαστε σε hippie girls.

Τα 70s είχαν πάντα μια γοητεία, ίσως γιατί υπήρξαν η εποχή της πλήρους απελευθέρωσης, τα χρόνια που όλα επιτρέπονταν και που τα ταμπού άρχισαν να σπάνε. Ανοιχτά πουκάμισα, κροσέ ρούχα και μακριά τζιν παντελόνια ήταν μόλις μερικά από τα trends της εποχής, που όμως συνοδεύονται από μια διαχρονικότητα, η οποία βρίσκει διαρκώς τρόπο να εισβάλει στην ντουλάπα μας.

Τα κροσέ παντελόνια, με τις bohemian αναφορές, έχουν ρετρό αισθητική με μια εσάνς ρομαντισμού και girly διάθεσης. Τα διάτρητα αυτά παντελόνια με τα πολύχρωμα κεντήματα, είναι η επιτομή του καλοκαιριού και τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει μακριά τους.

Αν και οι περισσότερες από εσάς, θα έχετε δοκιμάσει τα κροσέ σε γιλέκα ή τσάντες, που επίσης είχαν έντονη παρουσία τα τελευταία χρόνια, τα παντελόνια, είναι σαφώς πιο εκλεπτυσμένη και ενδιαφέρουσα εκδοχή της συγκεκριμένης τάσης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις συλλογές των μεγάλων οίκων μόδας.

Οίκοι όπως Jil Sander, Victoria Beckham, Lanvin, Hermes, Elie Saab και Dior δημιούργησαν κροσέ πανωφόρια και φορέματα, διανθισμένα με λεπτομέρειες από δαντέλες και πλεκτά στοιχεία, εμπνεόμενοι από την αισθητική των  70s και τα «παιδιά των λουλουδιών».

Τα αέρινα κροσέ παντελόνια, είναι παράλληλα ευέλικτα ως προς τους συνδυασμούς τους και εξαιρετικά δροσερά για το καλοκαίρι. Μπορείτε να τα φορέσετε με πουκάμισα και crop tops, ακόμα και με το μαγιό σας στην παραλία.

Τα κροσέ ρούχα δεν απαιτούν υπερπροσπάθεια, αλλά αντιθέτως, στηρίζονται στην παιχνιδιάρικη κοριτσίστικη διάθεση σας και την πρόθεση σας να τολμήσετε και να δοκιμάσετε νέα πράγματα.

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε αλλαγές και να αντικαταστήσετε τα τζιν παντελόνια σας με κροσέ, σε ίσια άνετη γραμμή, διακοσμημένη με κεντήματα. Ολοκληρώστε το look σας με boho κοσμήματα όπως μακριά σκουλαρίκια διακοσμημένα με πέτρες και oversized γυαλιά ηλίου.

Παντελόνι, Dion Lee

Παντελόνι, Red Valentino

Παντελόνι κροσέ, ZARA

Παντελόνι flare, Bershka

Παντελόνι, Mango