Όλες μας έχουμε bad hair days και έχουμε αρχίσει να εξοικειωνόμαστε με αυτό, παρότι δε θα συμβιβαστούμε ποτέ με την όλη κατάσταση.

Λιπαρές ρίζες, ατίθασες άκρες, τρίχες που φριζάρουν, μαλλιά που αρνούνται πεισματικά να μπουν σε τάξη και μας κάνουν να νιώθουμε κάπως άβολα. Όμως, όσο και να μην μας αρέσει, το καθημερινό styling είναι καταστροφικό για τα μαλλιά μας και άρα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις να τιθασεύσουμε το χάος που επικρατεί στο κεφάλι μας.

Ανάλογα με το στιλ και τον τύπο των μαλλιών σας, θα επιλέξετε τη λύση που σας ταιριάζει. Θα δείτε ότι τελικά, είναι πολύ εύκολο να σώσετε μια bad hair day και μάλιστα να το κάνετε γρήγορα με πράγματα που όλες έχουμε στο σπίτι. Αξεσουάρ όπως κορδέλες, καπέλα και μαντήλια επιστρατεύονται σε αυτή την σχεδόν καθημερινή μας μάχη στην οποία η αντεπίθεση μοιάζει να αποδίδει.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν το αθλητικό και casual στιλ, τότε σίγουρα θα έχετε ένα κλασσικό jockey. Χτενίστε τα μαλλιά σας και απλώς φορέστε το, αυτό από μόνο του αρκεί. Όλοι θα θεωρήσουν ότι είναι στιλιστική επιλογή και κανείς δε θα αντιληφθεί τον πραγματικό λόγο. Από την άνοιξη και μετά, μπορείτε να ξεκινήσετε και τα ψάθινα καπέλα στις πρωινές σας βόλτες και τις εξορμήσεις σε κοντινά νησιά.

μαλλιά

Μαντήλια και κορδέλες είναι ιδανικά για πιο ρομαντικά κορίτσια που τους αρέσει η girly αισθητική και τα floral ντεσέν. Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά ή πλεξίδα και προσθέστε ένα πολύχρωμο σατέν μαντήλι κατά μήκος τους. Στη βάση ή στις άκρες, όπου προτιμάτε ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.

μαλλιά

Αν έχετε καρέ, δέστε τα μαλλιά σας έναν ατημέλητο κότσο και αφήστε τουφάκια δεξιά και αριστερά. Αν έχετε πολύ λιπαρές άκρες, τραβήξτε τα προς τα πίσω κάνοντας ένα πιο αυστηρό πιάσιμο και τελειοποιήστε το με gel. Με αυτό τον τρόπο θα σταθεροποιηθούν και δε θα φαίνονται απεριποίητες οι ρίζες.

μαλλιά

Τέλος, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, το κλασσικό κλάμερ που σίγουρα έχετε φορέσει, μάλλον χωρίς να του δώσετε την δέουσα σημασία, έχει εξελιχθεί σε trend. Πιάστε τα μαλλιά σας γρήγορα, όπως θα τα πιάνατε πρόχειρα και στο σπίτι. Διαλέξτε ένα κλάμερ κατάλληλο για το μήκος και την υφή των μαλλιών σας ώστε να τα συγκρατήσει.

μαλλιά