Για κάποιον που δεν είναι λάτρης των ρολογιών, το νέο μοντέλο της Breguet ενδεχομένως να του φανεί σαν όλα τα προηγούμενα με απλώς πιο φρέσκο design. Για όσους, ωστόσο, αγαπούν το συγκεκριμένο αξεσουάρ, το Classique 7637 αποτελεί αριστούργημα σχεδιασμού και τεχνολογίας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή προσφορά προς τους λάτρεις των ρολογιών από τον ελβετικό οίκο που μετρά 250 χρόνια ζωής. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στη χρήση λεπίδας ελατηρίου βάσει του οποίου ειδοποιείστε ανά λεπτό που περνά, ωστόσο στο συγκεκριμένο μοντέλο, η λεπίδα είναι στερεωμένη στη μέση και όχι πάνω στην πλάκα, ώστε ο ήχος να μεταδίδεται καλύτερα.

Breguet, ρολόι

Για να εξασφαλιστεί μάλιστα η αρμονία του ήχου, επιστρατεύτηκε ειδικός στην ακουστική και κατασκευάστηκε θάλαμος προστασίας από την ηχώ. Επιπλέον, κάθε επιφάνεια του ρολογιού είναι χαραγμένη στο χέρι.

Όπως κάθε τι κομψό, κλασικό και επιτηδευμένα κατασκευασμένο, το νέο Classique 7637 της Breguet απαιτεί από τον υποψήφιο αγοραστή να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς κοστίζει κοντά στα 250.000 δολάρια. Αλλά για όσους μπορούν να τα διαθέσουν, οι κατασκευαστές του επιμένουν ότι αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο…