Στον απόηχο των εξελίξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την κινητοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων που δίνουν μάχη για την διακοπή της χρήσης γούνας σε προϊόντα ένδυσης,  ο ιταλικός οίκος ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του να σταματήσει την χρήση της. Συγκεκριμένα, ο Fedele Usai υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ δήλωσε: «Η (εταιρεία) Dolce&Gabbana εργάζεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον που δεν μπορεί να σκεφτεί τη χρήση γούνας ζώων».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Την αρχή έκανε ο  οίκος Gucci όταν το 2017 ανακοίνωσε ότι σταματάει να χρησιμοποιεί φυσική γούνα στα ρούχα του, ένα παράδειγμα που στην συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι μεγάλοι οίκοι όπως Chanel, Versace και Michael Kors.

Προς την ίδια κατεύθυνση, κινείται και η Ιταλία, η οποία από φέτος απαγόρεψε την εκτροφή  ζώων των οποίων η γούνα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί. Μία από τις κύριες χώρες όπου κάθε χρόνο η μόδα γεννάτε και αναπτύσσεται αποφάσισε να ανακόψει αυτή την βιαιότητα συμβάλλοντας στο να αλλάξει η στάση της  παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στο θέμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PETA (@peta)

Η οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) είχε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την χρήση γούνας ζητώντας επίμονα από τις εταιρείες ρούχων να χρησιμοποιούν τεχνητές γούνες αντί για φυσικές. Μία από τις πρόσφατες, χαρακτηριστικές υποθέσεις ήταν όταν η  Kate Moss φόρεσε ένα παλτό από γούνα αλεπούς, για την καμπάνια του οίκου Saint Laurent, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων που ανάγκασαν τελικά την εταιρεία να αλλάξει την πολιτική της.

Διαβάστε ακόμα: «Η τάση των 90s που επέστρεψε, είναι το απόλυτο αντρικό trend του 2022»