Η Emily Cooper πάντα διατηρεί το προσωπικό της στυλ χωρίς να φοβάται και αυτό ίσως είναι το κλειδί για τις αξέχαστες εμφανίσεις της.

Καλώς ή κακώς, η Emily in Paris είναι η ακριβής αναπαράσταση του αμερικανικού στυλ των εκπατρισμένων.

Δυνατή, τολμηρή και τόσο προφανώς εκτός τόπου και χρόνου, η Emily Cooper δεν ντρέπεται να ντύνεται ακριβώς όπως θέλει να ντύνεται -ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να φοράει νέον paisley ή μεταλλικά ομπρέ σε μια θάλασσα από χακί και ναυτικά ριγέ πουλόβερ. Στο διάολο η παριζιάνικη αφομοίωση και μπονζούρ στα γενναία ενδυματολογικά ένστικτα!

Η Emily, την οποία υποδύεται η Λίλι Κόλινς, μια πραγματική fashion maven, κατέκτησε τον κόσμο όταν η σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Netflix το 2020. Βοήθησε το γεγονός ότι οι «απόφοιτοι» του «Sex and the City» ήταν συνδεδεμένοι με το έργο, με τον showrunner Ντάρεν Σταρ να καθοδηγεί την ιστορία και την ενδυματολόγο Πατρίτσια να έρχεται για λίγο ως επικεφαλής σύμβουλος.

Όμως, από το τέλος του πιλοτικού επεισοδίου, έγινε γρήγορα σαφές ότι η οπτική γλώσσα της σειράς ήταν κάτι σαφώς δικό της. Η Emily μπορεί να μοιράζεται το γούστο της Carrie Bradshaw για την πολυτελή μόδα, αλλά οι συγκρίσεις σταματούν εκεί.

Παράξενη, υπερβολική και λίγο εκκεντρική, η γκαρνταρόμπα της Emily καλύπτει τα είδη και αψηφά τους κανόνες.

«Η Emily είναι μοναδική, είναι ξεχωριστή», δήλωσε στο Bazaar η σχεδιάστρια κοστουμιών Μέριλιν Φιτούση για την ενδυματολογική φιλοσοφία της Emily.

«Είναι ένας χαρούμενος χαρακτήρας, πολύ επιχειρηματικός. Είναι δημιουργική -παρατηρεί τα πάντα».

Όσον αφορά την στιλιστική της εξέλιξη, η Φιτούση προσθέτει: «Θα ανακαλύψετε ότι έχει παρατηρήσει όλους τους κώδικες της γαλλικής μόδας και ότι τους έχει επανερμηνεύσει με τον δικό της τρόπο, τον τρόπο Cooper».

Πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε το πώς φοράει vintage Versace ή ένα φόρεμα Balmain αξίας 3000+ δολαρίων τόσο άνετα όσο άλλοι Αμερικανοί φορούν φόρμες στο μανάβικο;

Δεν πειράζει που η Emily είναι απλώς μια μέση 20άρα με μισθό κατώτερου στελέχους μάρκετινγκ, αποδοχές που προφανώς δεν μπορούν να της εξασφαλίσουν τίποτα πέρα από ένα απλό chambre de bonne διαμέρισμα, αλλά μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια συνεχώς περιστρεφόμενη εναλλαγή των τελευταίων σχεδιαστικών κομματιών.

Ενόψει της πρεμιέρας της τέταρτης σεζόν της σειράς, παρουσιάζουμε μία σειρά από αξέχαστα outfits που έχει φορέσει η Emily.

Κάποια ξεχώρισαν, ανάμεσά τους η αγάπη της για τα αταίριαστα μοτίβα, για παράδειγμα, και η τάση της για αφηρημένα καλύμματα κεφαλής. Αλλά, το μεγαλύτερο μάθημα στυλ που έχει μεταδώσει η Emily είναι ότι τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία -ακόμα και σε μια άλλη ήπειρο- από το αληθινό προσωπικό στυλ.

Εμείς σας παρουσιάζουμε 10+1 εμφανίσεις που ξεχώρισαν από την Emily in Paris.

Το νέο ξεκίνημα

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Η Emily φόρεσε αυτό το συγκεκριμένο ρούχο για την πρώτη της μέρα στη δουλειά στα κεντρικά γραφεία της Savoir στο Παρίσι.

Η εμφάνιση ταυτίζεται κυριολεκτικά με το Midwestern κορίτσι που ψηφίστηκε ως η πιο καλοντυμένη στο λύκειο η οποία επιλέγει ένα outfit που πιστεύει ότι θα φορούσαν οι ντόπιοι (οι Παριζιάνοι δηλαδή) -μέχρι και την μπλούζα Alice + Olivia με το σχέδιο του Πύργου του Άιφελ και τα γραφικά booties στιλέτο Louboutin. Μια πολλά υποσχόμενη αρχή!

Κομψή στο ραντεβού

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Η Emily ανεβάζει τον ρομαντισμό για μια βραδινή εμφάνιση με τον Alfie. Αυτό το ντύσιμο είναι πολύ πιο διακριτικό από την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα της τρίτης σεζόν, αλλά εξακολουθώ να εκτιμώ τα στοιχεία που παραπέμπουν στον Άγιο Βαλεντίνου, όπως αυτό το βελούδινο καπιτονέ παλτό Elie Saab ή τις μπότες στιλέτο με κόκκινο τριαντάφυλλο.

Χρωματικός αποπροσανατολισμός

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Είναι δύσκολο να φορέσεις κίτρινο και μοβ μαζί. Η Emily καταφέρνει να μας αποσπάσει την προσοχή με έναν χείμαρρο από μοτίβα. Ασπρόμαυρη σκακιέρα; Πολύχρωμες ζωγραφικές λωρίδες; Μια τσάντα Dolce & Gabbana με φλοράλ μοτίβα; Γιατί όχι;

Το boss κορίτσι

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Κατά τη διάρκεια τριών σεζόν, η αίσθηση του στυλ της Emily εξελίχθηκε παράλληλα με την εξέλιξή της ως στέλεχος μάρκετινγκ στο Savoir.

Μέχρι την τρίτη σεζόν, η Αμερικανίδα «μετανάστρια» είναι πιο άνετη με το να καταλαμβάνει χώρο -και αυτό φαίνεται στα ρούχα της. Πάρτε, για παράδειγμα, αυτό το σετ Rotate με το μαύρο και μπλε σχέδιο. Μανίκια που είναι μεγαλύτερα από το κεφάλι της; Oui, oui!

Τα μάτια της καρδιάς

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Η Έμιλι είναι οπαδός της «καρδιάς» κυριολεκτικά. Αρκεί να δείτε το ρούχο που φοράει στη δεύτερη σεζόν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης εργασίας για την προώθηση του τελευταίου προϊόντος ενός πελάτη κοσμημάτων, το οποίο ονομάστηκε Happy Hearts (Ευτυχισμένες καρδιές).

Αν πρόκειται να κάνει κάτι η Emily, είναι να δεσμευτεί στο κομμάτι! Εδώ το έκανε με αυτοπεποίθηση, από το μίντι φόρεμα Anouki με τις καρδιές μέχρι τις κόκκινες γόβες με τους φιόγκους.

Το λούνα παρκ outfit

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Αυτό το ντύσιμο κοιτάζοντάς το μου θυμίζει την παραμορφωμένη αντανάκλαση από τον καθρέφτη ενός λούνα παρκ. Νομίζω ότι ξέρω με τι υποτίθεται ότι μοιάζει με αυτό… Ωστόσο για μια πιο συνεκτική επίδειξη του color blocking, θα έριχνα μια ματιά στην πορτοκαλί-ροζ εμφάνιση της Sylvie.

Chic σε κηδεία

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Όταν η συμμορία επισκέπτεται τον σχεδιαστή Pierre Cadault αφού σπάσει με συνοπτικές διαδικασίες την κλείδα του στην τρίτη σεζόν, ντύνονται στα μαύρα, βάζοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή του funeral chic. Αλλά κανείς δεν θρηνεί για την κατάσταση της μόδας εδώ.

Η Emily δείχνει απίστευτη με ένα σετ που θυμίζει Batman, συμπεριλαμβανομένου ενός cropped σακακιού με μυτερούς ώμους από τον Andrew GN, το οποίο συνδύασε έξυπνα με διαφανείς γόβες με μαύρη επένδυση με κυματιστές γραμμές. Très chic!

Σε στυλ Όντρεϊ Χέπμπορν

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Η Έμιλι πατάει στο στυλ της της Όντρεϊ Χέπμπορν (και σίγουρα βοηθάει το γεγονός ότι η Κόλινς είναι ουσιαστικά ένα καρμπόν αντίγραφο του θρύλου του Χόλιγουντ).

Το διάφανο μαύρο φόρεμα Christian Siriano και το διαμαντένιο headpiece -που φορούσε στα σκαλιά του Palais Garnier στην πρώτη σεζόν- παραπέμπει στην ερμηνεία της Χέπμπορν στην ταινία Funny Face (1957).

Flower power

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Ένα πράγμα που φαίνεται να καθοδηγεί την γκαρνταρόμπα της Emily είναι ένας θεματικός κώδικας. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο απ’ όσο σε αυτό το φωτεινό κίτρινο outfit της τρίτης σεζόν, στο οποίο τα λουλούδια πρωταγωνιστούν. Για να τονίσει αυτό το βασικό μοτίβο της εμφάνισής της επιλέγει ένα ζευγάρι κάλτσες μέχρι το γόνατο από την Paul & Joe, στολισμένες με ηλιοτρόπια.

Συμφωνία του πράσινου

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Και το αφιέρωμα στη δεκαετία του ’60 συνεχίζεται! Η Emily αναβιώνει πλήρως τη μόδα με αυτό το μάλλινο παλτό Miu Miu, το οποίο είναι διακοσμημένο με ένα τρικυμιώδες πράσινο σχέδιο paisley. Το φόρεσε πάνω από ένα μίνι φόρεμα Emanuel Ungaro.

Το Candy Apple

Emily in Paris: 10+1 statement εμφανίσεις – Μπορείς να τις αντιγράψεις

Είναι αυτό το Emily in Paris ή μια συνέχεια του Mirror Mirror; Η Κόλινς επιστρέφει στην τσάντα της Χιονάτης με αυτό το μίνι φόρεμα Giambattista Valli με βολάν από κόκκινο τούλι σε χρώμα μήλου καραμέλας. Η απόλυτη θεατρικότητα αυτού του showstopper της δεύτερης σεζόν είναι επίσης αυτό που το κάνει τόσο ανατρεπτικά καλό.

Φωτογραφίες: Netflix