Μπορεί ο καιρός ακόμη να μην μας επιτρέπει τα σανδάλια, όμως το μυαλό μας ήδη ταξιδεύει νοερά σε νησιά, θάλασσες και σοκάκια.

Η μόδα διαρκώς ανακυκλώνεται και επιστρέφει, ενώ παράλληλα φροντίζει ολοένα να ανανεώνεται, δίνοντας νέα πνοή σε διαχρονικές τάσεις. Τα 90s και το 2000 έχουν εισβάλει έντονα στις ζωές μας, δημιουργώντας μας μια γλυκιά νοσταλγία για trends, που μας είναι γνώριμα.

Ακόμη και αν δεν ανήκετε σε αυτή τη γενιά, σίγουρα έχετε δει iconic εμφανίσεις διάσημων γυναικών της εποχής όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Κέιτ Μος, με διάφανα φορέματα και thong sandals.

Τα τελευταία χρόνια, είχαμε μια έντονη επικράτηση των slide sandals και των flip-flops, που ακολουθούσαν το πνεύμα της μετά covid εποχής για άνετα ρούχα με casual αισθητική. Ωστόσο, σταδιακά η κομψότητα και οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες αποκαθίστανται και η μόδα αναζητά ξανά τη χαμένη της λάμψη.

Τα λεπτά λουράκια, οι διακοσμητικές πέτρες και τα κομψά σχεδιαστικά σανδάλια επανέρχονται σταδιακά στην γκαρνταρόμπα μας, προμηνύοντας ένα απολαυστικό καλοκαίρι γεμάτο χρώματα, ωραίες υφές και ενδιαφέροντα σχέδια.

Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες φλατ πέδιλων που θα επικρατήσουν το καλοκαίρι του 2023:

Thong sandals

Τα χαρακτηριστικά φλατ πέδιλα με το λουράκι ενδιάμεσα στα δάχτυλα, είναι η απόλυτη καλοκαιρινή τάση στα παπούτσια. Είτε φλατ, είτε με τακούνια, αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία ειδικά αν είστε υπέρμαχες του minimal στιλ.

Slide sandals

Τα τελευταία χρόνια τα έχουμε δει σε όλες τις εκδοχές με διάσημους οίκους όπως ο Hermes, να έχουν τα σκήπτρα του συγκεκριμένου σχεδίου. Τα συγκεκριμένα φλα, παραμένουν αγαπημένη επιλογή, κυρίως για καθημερινές εμφανίσεις.

Αρχαιοελληνικά σανδάλια

Τα σανδάλια με αρχαιοελληνικές επιρροές έχουν σίγουρα μια θέση στην βαλίτσα των φετινών μας καλοκαιρινών διακοπών. Τα λουράκια τους αγκαλιάζουν τα πόδια, κάνοντας τα να δείχνουν πιο λεπτεπίλεπτα και κομψά.

Birkenstock

Τα συγκεκριμένα παπούτσια ή τα λατρεύεις ή τα μισείς. Σε κάθε περίπτωση αυτού του τύπου τα φλατ, τα έχουν αγκαλιάσει ακόμα και μεγάλοι οίκοι μόδας όπως ο Chanel. Είναι ιδανικά για ταξίδια και καθημερινά outfits, αφού είναι σταθερά και πολύ άνετα.