Μπορεί το Instagram προς το παρόν να μπλοκάρει τις δημοσιεύσεις στις οποίες φαίνονται οι γυναικείες  θηλές, όμως η μόδα έχει αντίθετη γνώμη.

Στις φετινές πασαρέλες είδαμε διαφάνεια και δαντέλα που άφηναν το σώμα πολύ εκτεθειμένο κάτι που σταδιακά υιοθετούν αρκετές διάσημες γυναίκες απενοχοποιώντας το γυμνό. Μικρά κομμάτια υφάσματος, που καλύπτουν οριακά τα επίμαχα σημεία και διαφάνειες που αφήνουν το στήθος ακάλυπτο.

Πρόσφατα, η Kendal Jenner εμφανίστηκε με ένα μαύρο ασύμμετρο φόρεμα μέσα από το οποίο φαινόταν ευδιάκριτα το μαύρο εσώρουχο και το στήθος της. Αντίστοιχη εμφάνιση είχε κάνει και η Rita Ora στο pre-Golden Globes πάρτυ όπου είχε επιλέξει ένα μωβ δαντελωτό φόρεμα που διέγραφε ξεκάθαρα κάθε σημείο του σώματός της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RITA ORA (@ritaora)

Μια πολύ τολμηρή επιλογή που είχε συζητηθεί έντονα, είχε κάνει και η Rihanna την περίοδο της εγκυμοσύνης της, όταν και εμφανίστηκε με ένα διάφανο φόρεμα και φουσκωμένη κοιλιά.

Το ερώτημα είναι πόσο φορέσιμη μπορεί να είναι αυτή η νέα τάση αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά πρόκειται για γυμνό. Και η απάντηση είναι, ότι θα φορεθεί και μάλιστα πολύ, ειδικά από μικρότερες ηλικίες που έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν το γυμνό διαφορετικά με μεγαλύτερη ανοχή και λιγότερη ενοχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nensi Dojaka (@nensidojaka)


Πριν κάποια χρόνια άρχισε να καθιερώνεται το μαύρο σουτιέν το οποίο η Sarah Jessica Parker  υπερασπίζεται με πάθος «Το φοράω περίπου 365 μέρες το χρόνο. Μου αρέσει, όχι σαν τιμωρία ή κάτι σαν στολή που μετανιώνω, απλώς το φοράω πάντα. Φοράω μαύρο σουτιέν με φορέματα, τζιν, με τα πάντα. Ένα μαύρο σουτιέν. Κατά κάποιον τρόπο είναι το βασικό κομμάτι» είχε πει σε συνέντευξη της.

Όμως, πλέον η μόδα πάει το sexiness ένα βήμα παραπέρα ή ίσως και να το φτάνει στα άκρα κάνοντας μας να νιώθουμε κάπως άβολα, σαν να έχει αρχίσει να εκφυλίζεται η δημιουργικότητα των σχεδιαστών που πλέον προκαλούν με την «ευκολία» και όχι με την φαντασία και την σχεδιαστική υπεροχή τους.

Ακόμα και μεγάλοι οίκοι με πλούσια ιστορία που για χρόνια υπήρξαν τα απόλυτα σύμβολα κομψότητας όπως o Dior ενέδωσαν στην υπερβολική διαφάνεια δημιουργώντας ρούχα που κάποτε θα θεωρούνταν εσώρουχα.

Χαρακτηριστική της εποχής είναι η περίπτωση της Nensi Dojaka η οποία έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μέσα σε μόλις πέντε χρόνια σχεδιάζοντας ρούχα με επιρροές από την δεκαετία του 90. Η Αλβανίδα σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων που κέρδισε το βραβείο LVMH 2021 για νέους σχεδιαστές, έγινε γνωστή για τα lingerie-inspired φορέματα της που παραπέμπουν σε baby dolls υψηλής ραπτικής.

Οι κορσέδες επίσης κερδίζουν έδαφος είτε μόνοι τους, είτε ενσωματωμένοι σε ρούχα όπως παλτό. Είναι λοιπόν σαφές ότι τα lingerie, έχουν κατακτήσει τον κόσμο της μόδας φέρνοντας το γυμνό σε πρώτο πλάνο.

 

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Kendall Jenner: Στη νέα καμπάνια του Jimmy Choo αποδεικνύει ότι αξίζει να είναι το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο

Τα biker jackets με γούνα είναι ο πιο stylish τρόπος να μείνεις ζεστή τον φετινό χειμώνα

Margot Robbie: 10 μέρες, 3 διαφορετικές εμφανίσεις, 1 συμπέρασμα – Είναι η μεγαλύτερη σταρ του Χόλιγουντ