Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά του οίκου μόδας Tom Ford έναντι 2,8 δισ. δολαρίων φαίνεται να  βρίσκεται η Estée Lauder, σύμφωνα με το CNΝ. To κολοσσιαίο deal αναμένεται να «σφραγιστεί» κάπου στο πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, η συναλλαγή θα περιλαμβάνει συμφωνίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων οπτικών και ενδυμάτων του Tom Ford σε άλλες μάρκες

Ο οίκος Tom Ford έχει μακρά ιστορία σε συναλλαγές που αφορούν την αδειοδότηση της επωνυμίας του. Συνεργάζονται από το 2006 και η Estée Lauder έχει εδώ και καιρό την άδεια για την εμπορία και τη διανομή των προϊόντων ομορφιάς (Tom Ford Beauty) και αρωμάτων του.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ο Tom Ford θα συνεχίσει να εμπλέκεται με το ομώνυμο brand ως «δημιουργικός σύμβουλος».

Εφόσον προχωρήσει, το deal θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της της Estée Lauder, έναν κολοσσό στον κόσμο των καλλυντικών, ο οποίος έχει στο «χαρτοφυλάκιο» του, παγκοσμίως γνωστές μάρκες καλλυντικών όπως η MAC, η Clinique και η Aveda.

Ο ίδιος ο Tom Ford δήλωσε σε ανακοίνωσή του σχετικά με την είδηση: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος με την απόκτηση, αφού η Estée Lauder είναι το ιδανικό “σπίτι” για το brand μου».

Ο Τεξανός Ford ξεκίνησε την ομώνυμη εταιρεία του το 2005, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Gucci, την οποία «απογείωσε» κατά τη διάρκεια της δεκαετούς του παρουσίας στην εταιρεία. Ήταν επίσης δημιουργικός διευθυντής του οίκου Yves Saint Laurent μετά την εξαγορά της Gucci το 1999.