Κάθε εποχή, έχει τις δικές της τάσεις, οι οποίες επεκτείνονται σε όλο το κοινωνικοπολιτισμικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένης και της μόδας.

Η Gen Z είναι η γενιά που ακολουθεί τους millennials και που ουσιαστικά δε γνωρίζει πώς είναι η ζωή χωρίς ίντερνετ και social media. Η διαδικτυακή ζωή, είναι προέκταση της πραγματικής και o virtual κόσμος αντιμετωπίζεται με παροιμιώδη φυσικότητα και ευκολία. Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι είναι η πρώτη γενιά, που γεννιέται και μεγαλώνει σε αυτές τις συνθήκες.

Η γενιά Ζ, έχει μια ροπή προς cool και ταυτόχρονα «καυτά» κομμάτια, τα πέντε κορυφαία από τα οποία είναι οι Uniqlo crossbody τσάντες, τα γυαλιά ηλίου Rick Owens, τα oversized τζιν, τα κλασικά Adidas Gazelles και η μακριά τζιν φούστα της Diesel.

Η Depop βλέπει επίσης μια αύξηση δημοτικότητας στα πολύχρωμα δαχτυλίδια από ρητίνη και μια αύξηση 800% στις αναζητήσεις για skinny γυαλιά ηλίου, χάρη στα πολύ ρετρό στιλ της Bella Hadid.

Oversized τζιν:

Τα skinny jeans, έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε εκείνα με πιο loose γραμμές. Τα oversized τζιν, ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους αρκεί να επιλεγεί η σωστή γραμμή. Παρότι τα χαμηλόμεσα έχουν κάνει τη δική τους επάνοδο στη μόδα, τα ψηλόμεσα παραμένουν πιο κομψή και ευκολοφόρετη λύση.

00’s Tops με δέσιμο μπροστά

Αυτού του τύπου τα μπλουζάκια είναι θηλυκά και ρομαντικά ταυτόχρονα. Επαναφέρουν την 00’s αισθητική και μας καλούν να αναδείξουμε τη νεανική μας πλευρά. Μας αρέσουν πολύ με midi φούστες και τζιν παντελόνια.

Άνετα παντελόνια
Η Gen Z θέλει άνετα παντελόνια όπως cargos και joggers. Γενικά το coolness είναι από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και αυτό είναι διάχυτο στη μόδα και τα trends Που επικρατούν.

Έντονα patterns

Η minimal αισθητική είναι κάτι που δεν αφορά τα άτομα της γενιάς Ζ τα οποία προτιμούν πολύβουα, πολύχρωμα patterns με πολλή πληροφορία πάνω τους. Τα καρό αλλά και τα ακανόνιστα γεωμετρικά σχήματα έχουν επιστρέψει δυναμικά.

Chunky παπούτσια

Κάποτε μας έμοιαζαν «χοντροκομμένα» και αντιαισθητικά, αλλά πλέον τα chunky shoes, τα παπούτσια με τη χοντρή σόλα που παραπέμπουν σε Wednesday Adams, έχουν κατακλύσει το feed μας και μαζί και την ντουλάπα μας. Παρότι δεν χαρακτηρίζονται για την κομψότητα τους, ταιριάζουν με όλα αρκεί να επενδύσετε στο δυναμισμό και όχι στη θηλυκότητα.