Ίσως το κατεξοχήν eye-look στο μακιγιάζ να είναι το smokey eye. Τα τελευταία χρόνια, που οι χρωματιστές παλέτες ματιών έκαναν «θραύση» και οι τάσεις ήθελαν στα μάτια μας πορτοκαλί, μωβ, σαμπανιζέ και πράσινες σκιές, το smokey eye, ειδικά το κλασικό μαύρο, ήταν εντελώς εκτός μόδας.

Το φετινό καλοκαίρι, όμως, το μαύρο smokey eye κάνει το δυνατό του comeback. Τελευταία, βλέπουμε όλο και περισσότερες trend setters διάσημες κυρίες να επιλέγουν το συγκεκριμένο μακιγιάζ για τις εμφανίσεις τους. Ανάμεσά τους και η Kylie Jenner αλλά και η Βενετία Καμάρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VENETIA (@venetiakamara)

Πώς θα το κάνεις και εσύ; Η τεχνική είναι απλή. Ξεκινάς με ένα πλατύ πινέλο και τοποθετείς την σκιά στο κέντρο του ματιού. Σιγά-σιγά «βγαίνεις» προς τα έξω και στο τέλος με ένα φουντωτό πινέλο «σβήνεις» στις γωνίες για να δημιουργήσεις μία ομοιομορφία.

Εάν θέλεις, μπορείς να βάλεις μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού ώστε να κάνεις το τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο έντονο. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις πολλές στρώσεις μάσκαρα.

Δεν θέλεις να γεμίσεις όλο το κινητό βλέφαρο του ματιού με μαύρη σκιά; Θεωρείτε ότι δεν σε κολακεύει ή ότι «αγριεύει» το βλέμμα σου; Τότε, δοκίμασε το «σβησμένο» smokey eye, όπου η σκιά σβήνει σταδιακά δημιουργόντας ένα εφέ eyeliner.

smokey eye

MUA Hack: Δεν το έχεις και πολύ με τις ίσιες γραμμές; Κόλλα λίγη χαρτοταινία ή έναν σελιδοδείκτη. Άπλωσε από πάνω την σκιά με το πινέλο και ξεκόλλα την.

Όσο για τα χείλη; Τα θέλουμε ήσυχα, σχεδόν αόρατα. Μην πέσεις στην παγίδα να βάλεις κάποιο έντονο ματ κραγιόν. Αντιθέτως, επίλεξε ένα ενυδατικό nude κραγιόν ή ένα lip gloss με χρώμα. Έτσι, και θα τονίσεις το φυσικό σχήμα των χειλιών σου χωρίς να τα «σβήσεις» και δεν θα γίνει υπερβολικό το όλο look σε συνδυασμό με το πολύ έντονο μάτι σου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Bella και Gigi Hadid ξύρισαν τα μαλλιά τους για τις ανάγκες ενός show: Το extreme make over

Flossing: Το πιο άκυρο fashion trend για φέτος το καλοκαίρι

12 mini φορέματα ιδανικά για τα θερινά ραντεβού