Έχοντας αναζητήσει τα συγκεκριμένα ρολόγια που εμφανίζονται στην ταινία μέσα από vintage συλλογές συλλεκτών από όλο τον κόσμο, η επιμέλεια αυτών των έξι μοντέλων Hamilton με την ακρίβεια της εποχής τους, υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που παίζει ο χρόνος στην ταινία του Christopher Nolan, το Oppenheimer, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Χτυπώντας στην καρδιά του κινηματογράφου για περισσότερα από 90 χρόνια, η Hamilton είναι ο ωρολογοποιός των κινηματογραφιστών. Η συνεργασία της με το Χόλυγουντ και την κινηματογραφική βιομηχανία ξεκίνησε το 1932. Τα ρολόγια Hamilton έχουν εμφανιστεί από τότε σε περισσότερες από 500 κορυφαίες ταινίες μεγάλου μήκους.

Κάθε παρουσία ρολογιού Hamilton σε μια ταινία είναι το αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας με τους κινηματογραφιστές. Οι συνεργασίες ποικίλλουν από την ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου για τις ανάγκες της ταινίας ρολογιού μέχρι τη διάθεση ρολογιών από την τρέχουσα συλλογή μέχρι ακόμα και
την προμήθεια ιστορικών ρολογιών που ταιριάζουν στην περίοδο της ταινίας. Σε κάθε περίπτωση, κάθε προσεκτικά επιλεγμένο ή δημιουργημένο ρολόι χρησιμεύει για τον καθορισμό τόσο του χαρακτήρα όσο και του οράματος του σκηνοθέτη.

Hamilton ρολόι

Εξέχουσα θέση των Hamilton στην ιστορία του Oppenheimer

Τα ρολόγια Hamilton κατέχουν εξέχουσα θέση στην ιστορία του Oppenheimer του Christopher
Nolan, από την Universal Pictures. Ωστόσο, η προμήθεια των συγκεκριμένων ρολογιών από μόνη της δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Nolan είναι γνωστός για την προσοχή του στη λεπτομέρεια στην κατασκευή τόσο της πλοκής όσο και των χαρακτήρων. Ο σημαντικός αυτός σκηνοθέτης συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με την Hamilton για να βρει ρολόγια που πληρούν το όραμά του.

Για να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ακριβείας περιόδου και έκφρασης του χαρακτήρα, επιλέχθηκαν vintage ρολόγια για να κοσμήσουν τους καρπούς τριών από τους κεντρικούς χαρακτήρες της ταινίας: του J. Robert Oppenheimer, της Κatherine «Kitty» Oppenheimer και του Υποστράτηγου Leslie Groves, Jr.

Αν και τα αρχεία της Hamilton είναι εκτενή, τα κομμάτια που επιλέχθηκαν για το Oppenheimer προέρχονται όλα από συλλέκτες. Αξιοποιώντας το δίκτυο των ενθουσιωδών φίλων και συλλεκτών μας, αντλήσαμε έξι vintage κωδικούς, που αντιπροσωπεύουν ρολόγια συγκεκριμένης περιόδου από τις δεκαετίες του 1930 και του 1940.

Για τον J. Robert Oppenheimer, τον οποίο υποδύεται ο Cillian Murphy, επιλέχθηκαν τρία μοντέλα. Το Cushion B, το Endicott και το Lexington ενσωματώνουν το καθένα την παράδοση του αμερικάνικου σχεδιασμού διακοσμημένου με το στιλ Art Deco. Τα ρολόγια αυτά εξισορροπούν την επιστημονική ακρίβεια και την εστίαση με ένα πρωτοποριακό πνεύμα ατομικότητας. Αντίθετα, το χέρι της
Kitty Oppenheimer, την οποία υποδύεται η Emily Blunt, στολίζεται από το περίτεχνο Lady Hamilton A-2 σε χρυσό 14 καρατιών.

Παράλληλα, η σκληροτράχηλη, στρατιωτική δεξιότητα των ρολογιών Hamilton φαίνεται ολοκάθαρα με το μοντέλο Piping Rock και το Military Ordnance στον καρπό του Υποστράτηγου Leslie Groves, Jr., τον οποίο υποδύεται ο Matt Damon. Το φιλμ Oppenheimer σηματοδοτεί άλλο ένα κεφάλαιο στη στενή συνεργασία της Hamilton με τον Christopher Nolan.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

Αφήγηση ακριβείας σε συνεργασία με τον Christopher Nolan. Εμβληματικά, vintage @hamiltonwatch ρολόγια από τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, προερχόμενα από συλλογές από όλο τον κόσμο, εμφανίζονται στην καινούργια ταινία-έπος του Nolan, το θρίλερ Oppenheimer, ειδικά γυρισμένο για IMAX®. Στους ελληνικούς κινηματογράφους από την 24η Αυγούστου από την Tanweer.