Η Angelina Jolie, από πολύ νεαρή ηλικία, βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Και αφού πέρασε μια έντονη πορεία προς την ενηλικίωση, με εκκεντρικές σχέσεις, ναρκωτικά και τολμηρούς ρόλους, άρχισε να απασχολεί τα media με τις φιλανθρωπικές της δράσεις.

Συγκεκριμένα, η σταρ του Hollywood, είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και στην έως τώρα πορείας της, έχει να παρουσιάσει πλήθος δράσεων ακτιβισμού, με επίκεντρο κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά.

Και παρότι προσπαθεί να κρατά χαμηλό προφίλ στις δημόσιες εμφανίσεις της, στο παρελθόν, έχει υπάρξει το βασικό πρόσωπο μεγάλων οίκων μόδας, με πιο πρόσφατες τις καμπάνιες για τους οίκους Louis Vuitton και Guerlain.

Μόλις χθες, στις 17 Μαΐου, η Angelina Jolie ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Atelier Jolie, ενός νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος που εστιάζει στη μόδα. Η ηθοποιός, φιλοδοξεί να δημιουργηθεί ένα brand μόδας, που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να μπαίνουν στο ρόλο του σχεδιαστή και παράλληλα, να συνεργάζονται με ένα παγκόσμιο δίκτυο ραφτών και εξειδικευμένων τεχνιτών.

Σκοπός της επιχείρησης, είναι να εκδημοκρατίσει μερικές από τις λειτουργίες της βιομηχανίας της μόδας, εισάγοντας τους καταναλωτές μέσα σε αυτές, με τρόπο που να τους επιτρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση σε αναδυόμενους σχεδιαστές.

«Χτίζω ένα μέρος για δημιουργικούς ανθρώπους να συνεργάζονται με μια εξειδικευμένη και ποικιλόμορφη οικογένεια ειδικών ραφτών και τεχνιτών από όλο τον κόσμο», είπε η Angelina Jolie σε δήλωση της.

Επίσης, για την Angelina Jolie, αυτή η επιχειρηματική κίνηση, θέλει να έχει και ανθρωπιστική προέκταση και να συνδεθεί με τον ρόλο της στον ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, επιθυμεί, να τοποθετήσει πρόσφυγες σε θέσεις μαθητείας καθώς και να ενισχύσει την υποστήριξη για «υποτιμημένες ομάδες».

Επιπλέον, ο οίκος υπόσχεται να έχει σαφή κατεύθυνση προς τις βιώσιμες πρωτοβουλίες, βασιζόμενος σε ανακυκλώσιμα υλικά και τρόπους παραγωγής με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Θα μπορείτε να επισκευάσετε ή να ανακυκλώσετε ένα κομμάτι από τη ντουλάπα σας που θέλετε να αναβιώσετε, δίνοντας νέα ζωή σε αυτό που θα μπορούσε να είχε πεταχτεί». «Είναι όλα καινούργια και είμαι περισσότερο καλλιτέχνης παρά επιχειρηματίας», πρόσθεσε η Angelina Jolie.

Σύντομα, αναμένεται να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την έδρα της εταιρείας, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας της.