Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο όλων: Σε έναν ιδανικό κόσμο το καλοκαίρι είναι εποχή αφιερωμένη στις διακοπές και η μόνη υποχρέωση που θέλουμε να έχουμε είναι το να ανανεώνουμε συχνά το αντηλιακό μας ανάμεσα στις βουτιές και την ηλιοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν όνειρο αν όλοι οι γάμοι γίνονταν τον Σεπτέμβριο που έχουμε ολοκληρώσει τις διακοπές μας, η ζέστη είναι πιο ανεκτή, έχουμε πάρει χρώμα και είμαστε έτοιμες να παραβρεθούμε με χαρά σε όποιον γάμο μας καλέσουν.

Επίσης, είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνουμε όλο και πιο πολλές προσκλήσεις γάμων δεχόμαστε. Και από τα πράγματα που απασχολούν κάθε γυναίκα (οι άντρες συνήθως δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα) είναι τι θα φορέσει ως καλεσμένη σε γάμο ενώ αν η νύφη είναι πολύ κοντινό της πρόσωπο τότε η εξίσωση γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Κι όμως, η επιλογή του σωστού outfit είναι κάτι αρκετά απλό ειδικά αν σκεφτείς πόσες επιλογές έχεις σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Είναι σημαντικό σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή να επιλέξεις κάτι μέσα στο οποίο νιώθεις άνετη, όμορφη και μπορείς να το υποστηρίξεις.


Αέρινα φορέματα, μακριά με boho διάθεση είναι μια πολύ σωστή και safe επιλογή ειδικά αν ο γάμος γίνεται σε κάποιο νησί. Προτίμησε ελαφριά υφάσματα και γραμμές που σου επιτρέπουν να κινείσαι ελεύθερα. Αγαπάμε πολύ αυτά που έχουν εντυπωσιακή πλάτη γιατί είναι θηλυκά χωρίς να δείχνουν προκλητικά. Συνδύασε τα με statement σκουλαρίκια και πέδιλα ή σανδάλια!


Floral , ιδανική επιλογή για κορίτσια που θέλουν πάντα λίγο ρομαντισμό στη ζωή τους! Μας αρέσουν πολύ εκείνα που είναι σε Α γραμμή και τα midi. Επειδή είναι καλοκαίρι μπορείς να διαλέξεις από παστέλ μέχρι πολύ έντονα χρώματα και να τα συνδυάσεις με τα αντίστοιχα αξεσουάρ. Τα floral ρούχα είναι από μόνα τους πληθωρικά προσπάθησε λοιπόν τα υπόλοιπα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο outfit να είναι πιο ήσυχα και να συνδέονται χρωματικά μεταξύ τους.


Minimal γραμμές και ολόσωμες φόρμες είναι κάτι που επίσης υποστηρίζω πολύ για τέτοιες περιπτώσεις. Αν γενικά αγαπάς την μονοχρωμία και θέλεις κάτι λιτό και κομψό μην φοβηθείς την ολόσωμη φόρμα είναι άνετη και προσφέρεται για καλοκαιρινό γάμο. Προτίμησε κάποια με όμορφα ανοίγματα στους ώμους και την πλάτη και προαιρετικά πρόσθεσε ζώνη που θα τονίσει την μέση. Από παπούτσια θα σου πρότεινα πέδιλα και σίγουρα να αποφύγεις τις γόβες, θα κάνουν το αποτέλεσμα πιο χειμερινό και επίσης θα σε κουράσουν!


Mini φορέματα για πιο girly διαθέσεις! Είναι άκρως καλοκαιρινή επιλογή, αναδεικνύει τα πόδια και είναι ένα ρούχο που θα μπορέσεις εύκολα να φορέσεις και μετά τον γάμο σε μια βόλτα για ποτό. Μια συμβουλή μόνο, μείνε μακριά από παγέτα και έντονα στρας γιατί θα παραπέμπει αλλού και δεν το θες. Εκμεταλλεύσου τα oversized μανίκια που είναι τάση και μας αρέσουν πολύ και επένδυσε σε ένα μίνι φόρεμα με ωραία κίνηση.


Για το τέλος.. μην φορέσεις λευκό! Είναι το χρώμα που δικαιωματικά, εκείνη την ημέρα ανήκει στην νύφη και μόνο. Επίσης, προσπάθησε να μην υπερβάλεις ούτε στα ρούχα ούτε στα μαλλιά-μακιγιάζ εξάλλου η υπερπροσπάθεια δεν βγήκε ποτέ σε καλό.