Το 2021 ήταν η χρονιά που επικράτησαν κυρίως τα μακριά μαλλιά και οι αφέλειες. Σε στρογγυλά πρόσωπα είδαμε γενικά ήπια, διακριτικά φιλαρίσματα ενώ σε πρόσωπα με γωνίες πιο έντονες ασυμμετρίες και  αυστηρά μήκη. Ωστόσο, φαίνεται το 2022 να φέρνει αλλαγές και το καρέ να επιστρέφει δυναμικά.

Το κούρεμα που έχουμε ταυτίσει με τις Γαλλίδες (βλέπε Amelie) ταιριάζει σε όλες αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο, στο κατάλληλο μήκος και να είναι προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του προσώπου και την φύση των μαλλιών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robin Wright (@robingwright)

Φέτος, η τάση στο καρέ θέλει το long bob δηλαδή το μακρύ καρέ που φτάνει σχεδόν μέχρι τους ώμους χωρίς να είναι πολύ σκληρό κάτι που κάνει ευκολότερη την απόφαση να το δοκιμάσεις. Είναι κατάλληλο για όλα τα πρόσωπα και ειδικά για εκείνα σε οβάλ σχήμα που δεν ενδείκνυνται για κοντό, αυστηρό καρέ.


Επίσης το lob χτενίζεται εύκολα χωρίς να σε δεσμεύει ιδιαίτερα αφού σε μια bad hair day μπορείς να τα πιάσεις σε ponytail ή να κάνεις έναν ψηλό κότσο.

Το μακρύ καρέ μας αρέσει ακόμα με στέκες ενώ ταιριάζουν και οι αφέλειες. Αν δεν τις έχεις ξαναδοκιμάσει ξεκίνα με λίγες, διακριτικές στο ύψος των ματιών.

https://www.intronews.gr/11296-2-danai-pappa-sasmos-nitro-magazine/opinion/portraits/

Από τις διάσημες γυναίκες που το τόλμησα ήταν και η Monica Belluci η οποία μετά από πολλά χρόνια άφησε τα μακριά μαλλιά  δοκιμάζοντας κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε από εκείνη. Το καρέ είναι μια safe και πάντα κομψή επιλογή που θα σας ανανεώσει χωρίς να σας δυσκολέψει στο να το διατηρήσετε όπως όταν πρωτοβγήκατε από το κομμωτήριο. Αν είναι η πρώτη φορά κινηθείτε σε μήκος στο ύψος των ώμων σας και σταδιακά σε κάτι πιο κοντό και αυστηρό.