Όταν βλέπεις τον Chris Evans ή τον Michael B. Jordan να το φοράνε και να στρώνει τόσο ωραία η γραμμή πάνω στο καλογυμνασμένο τους κορμί, δε γίνεται παρά να φαντασιωθείς πως είσαι κι εσύ σαν αυτούς και θα σου πηγαίνει εξίσου. Μπορεί και ναι, αλλά για να κάτσει καλά πάνω σου το λεγόμενο knit polo, θέλει να βρεις πρώτα τη γραμμή σου. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα ανερχόμενο fashion statement και για ένα trend του 2022 που μόλις ξεκίνησε.

Ο Chris Evans το έβαλε στην πρεμιέρα του Lightyear πριν ένα μήνα περίπου. Το συνδύασε με πλισέ παντελόνι, με loafers και το πλεκτό του polo πουκάμισο είχε μια ιμπρεσιονιστική «δομή» σε χρωματικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο πουκαμισάκι είναι μάρκας Percival και μέσα σε μερικά λεπτά από την εμφάνιση του Evans, είχαν γίνει 200 πωλήσεις στο e-shop της εταιρείας. Με το κόστος του να είναι στα 210 δολάρια, το brand είχε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα έσοδα 42.000 δολαρίων μόνο απ΄αυτό το προϊόν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Evans (@chrisevans)

Μια εβδομάδα μετά, όταν το e-shop παρέλαβε 200 ακόμα knit polo, χρειάστηκαν το πολύ δύο ώρες για να πωληθούν. «Ήταν η καλύτερη μέρα από άποψη πωλήσεων που είχαμε ποτέ», δήλσε στο GQ ο ιδρυτής του brand, ο Christopher Gove.

Το knit polo δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αντικαταστήσει το απλό πουκάμισο. Όλο και περισσότεροι χολιγουντιανοί αστέρες έχουν κάνει αντίστοιχη εμφάνιση, όπως ο Tom Holland, ο Ryan Reynolds, ο Dwayne Johnson και ο Michael B. Jordan.

Γιατί είναι τόσο αξιοσημείωτο όμως; Μα γιατί η εξάπλωση του σε αυτόν τον βαθμό, έχει να συμβεί από τη δεκαετία του ’90, δηλαδή κοντά 30 χρόνια. Η ταινία Goodfellas ήταν η τελευταία πιο χαρακτηριστική περίπτωση στο σινεμά που πρωταγωνιστές της είχαν τέτοιο στυλ. Ο Gove που είναι απ΄αυτούς που έκανα ξανά μόδα το knit polo, εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία του παππού του από το 1956, που τότε ήταν κατάσκοπος στην MI6. James Bond vibes ξεκάθαρα.

Η αγάπη για τα πλεκτά polo είναι των παππούδων μας, μιας γενιάς που ίσως τώρα πια να μην είναι καν εν ζωή.

Εκτός από τον Gove, μεγάλο πάθος με το πλεκτό έχει η στυλίστρια Ilaria Urbinati, που ντύνει αρκετούς από τους προαναφερθέντες αστέρες. «Δείχνουν υπέροχοι με όλα και είναι ακόμα πιο όμορφοι απ΄ό,τι με ένα βαμβακερό, πικέ polo. Αν είσαι σε καλή φόρμα, τονώνει το knit polo τους μυς σου, ενώ αν δεν είσαι τόσο γυμνασμένος, δείχνουν και πάλι γοητευτικοί. Είναι να μη γίνει η αρχή. Αν το φορέσουν μια φορά, μετά θέλουν μόνο πλεκτό», εξηγεί στο GQ.

knit polo

Το πλεκτό polo όμως δεν αρκεί μόνο του. Θέλει και το υπόλοιπο κόνσεπτ. Θέλει να βάλεις ένα chino και παπούτσια loafers. Κι αν το σηκώνει ο καιρός, να βάλεις κι ένα blazer, ειδικά σε πιο βραδινές ώρες, που θα πας για ποτό ή σε κάποιο event. Σίγουρα μην τα φοράς ποτέ με τζιν.

Είναι τέτοια η ευχέρεια σε μοτίβα και σχέδια που προσφέρει το πλεκτό στους σχεδιαστές, ώστε βλέπεις από μικρά brands μέχρι τεράστια, όπως η Prada και ο Tom Ford, να στρέφουν την παραγωγή τους προς τα εκεί. Τα knit polos είναι ιδανικά για τη Μεσόγειο, φέρνουν κάτι από Ιταλία και γαλλικό νότο. «Κάθε φορά που βγάζουμε ένα καινούργιο, οι πελάτες τρελαίνονται. Ακόμα κι αν έχουν ήδη αγοράσει κάμποσα τέτοια», λέει ο Todd Snyder από το ομώνυμο brand.

Το knit polo, αν και ρετρό, έχει επανασυστηθεί ως μια νέα προσθήκη, μια τάση που υπάρχει σε πολλά κομμάτια της ανδρικής ένδυσης, που γυρίζει διαρκώς γύρω από το παλιό και θέλει να ενσωματώσει κάθε γραμμή, κάθε χρώμα, κάθε επίπεδο επισημότητας.

Ακόμα κι αν δεν είσαι ο Chris Evans, με ένα knit polo μπορείς να νιώσεις σαν τέτοιος, μπορείς να βάλεις το γυαλί, να κάνεις ένα περιποιημένο μουστάκι, να βάλεις τα σωστά κομμάτια γύρω του και να βγεις για βόλτα στη ριβιέρα.

* Φωτογραφία: Instagram/Chris Evans

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τα ελληνικά brands που θέλουμε να ντύνουν τα καλοκαίρια μας

To «μαθητικό» στιλ ντυσίματος είναι πολύ cool – Τεράστια τάση για φέτος

Ανδρική περιποίηση: Βρήκαμε πώς θα προστατέψεις και θα ενυδατώσεις το δέρμα της κεφαλής σου