H Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lizzo είναι γνωστό πως είναι υπέρμαχος του self love καθώς με την μουσική της καταφέρνει να επηρεάζει θετικά τους φαν της σχετικά με την εικόνα τους και την αυτοεκτίμησή τους, ενώ μάλιστα η ίδια βραβεύτηκε με Grammy για το «About Damn Time».

Πέρα από την καλλιτεχνική της φύση, η τραγουδίστρια έχει μπει και στο επιχειρηματικό παιχνίδι καθώς το 2022 λάνσαρε την δική της επωνυμία ρούχων «Yitty» με στόχο να βοηθήσει τα άτομα όλων των σωματότυπων «να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους».

Την ερχόμενη Πέμπτη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ορατότητας των Τρανς, η εταιρεία της μέσω του επίσημου προφίλ της στο Instagram ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει για πρώτη φορά ρούχα που επιβεβαιώνουν το φύλο. Με τον τίτλο «Your Skin», η συλλογή θα διαθέτει μπλουζάκια και εσώρουχα και θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.

Αυτά τα ρούχα – τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά από τρανς άτομα ή άτομα με διαφορετικό φύλο – έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν ομοιόμορφα το στήθος και τις ευαίσθητες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες των ατόμων.

«Μπορώ να μιλήσω μόνο από τις δικές μου εμπειρίες, αλλά συχνά νιώθω χαμένος στο σώμα μου», έγραψε στο Instagram το μη δυαδικό μοντέλο Shaheem Anderson, ο οποίος συμμετέχει στην καμπάνια «Your Skin» . «Πάντα κοιτούσα τα ρούχα για να εκφράσω αυτό που είμαι εσωτερικά… αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες προκλήσεις με συγκεκριμένες σιλουέτες. Τι ωραίο που επιτέλους μια mainstream μάρκα όπως η «Yitty» λάνσαρε τα binders και tucking bottoms», έγραψε το μοντέλο και συνέχισε: «Είναι σημαντικό να περιλαμβάνεται κάποιος σε μια καμπάνια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό να περιλαμβάνεται σε κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την αλλαγή στη ζωή κάποιου».

«Η «Yitty» πιστεύει στην αυτοαγάπη για άτομα όλων των φύλων – συμπεριλαμβανομένων των τρανς, μη δυαδικών, έμφυλων και μη συμμορφούμενων με το φύλο κοινοτήτων που έχουν χρόνια υποστηριχθεί», τόνισε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. «Είναι αποστολή μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε όλους τους φορείς, γι’ αυτό και αυτά τα βασικά στυλ θα είναι πάντα διαθέσιμα στο Yitty».


Η Lizzo κυκλοφόρησε την επωνυμία της σε συνεργασία με την Fabletics τον Απρίλιο του 2022, αφού είχε μιλήσει για τη δική της οδυνηρή εμπειρία μεγαλώνοντας φορώντας άβολα ρούχα. Η τραγουδίστρια έχει δεσμευτεί να προσφέρει τα ρούχα της χωρίς αποκλεισμούς σε μεγάλη γκάμα μεγεθών, από XS έως 6X.

«Έχω παρακολουθήσει αμέτρητα βίντεο με ανθρώπους που φτιάχνουν τα δικά τους ρούχα για να τυλίγουν το σώμα τους, ώστε να το νιώθουν πραγματικό σαν δικό τους», έγραψε η Lizzo σε ανάρτησή της στο Instagram, ενώ πρόσθεσε πως επειδή έχει ακούσει από πολλούς να μοιράζονται εμπειρίες σχετικά με την αυτοδιάθεση του σώματός τους και πως θέλουν να το παρουσιάζουν δήλωσε πως ήθελε πραγματικά να βοηθήσει.