Η L’Oréal αγοράζει την αυστραλιανή φίρμα Aesop, σε μια συμφωνία που την αποτιμά στα 2,5 δισ. δολάρια, καθιστώντας την, τη μεγαλύτερη εξαγορά φίρμας που έγινε ποτέ από τον γαλλικό κολοσσό ομορφιάς. Η πώληση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη μητρική του Aesop, τη βραζιλιάνικη εταιρεία Natura & Co, η οποία επίσης κατέχει το The Body Shop και την Avon.


Με τη νέα συμφωνία η Aesop, η οποία είναι γνωστή για τα πολυτελή προϊόντα περιποίησης δέρματος και σώματος, θα βρίσκεται πλέον στην ίδια ομπρέλα με φίρμες όπως η Garnier και η Maybelline.

Η συμφωνία θα φέρει τη μεγαλύτερη εξαγορά της L’Oréal στην ιστορία της, ακολουθούμενη από την αγορά 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της YSL Beauté το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Η Natura & Co θεωρείται ως η μεγαλύτερη εταιρεία ομορφιάς και καλλυντικών της Βραζιλίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Σε δήλωση τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φάμπιο Μπαρμπόσα είπε ότι η αποεπένδυση της Aesop θα τη βοηθήσει να μειώσει το χρέος και να προχωρήσει σε άλλα μονοπάτια ανάπτυξης.

«Με ενισχυμένη χρηματοοικονομική δομή και απομόχλευση ισολογισμού, η Natura & Co, ασκώντας αυστηρή χρηματοοικονομική πειθαρχία, θα είναι σε θέση να εστιάζει στις στρατηγικές της προτεραιότητες, ιδίως στο επενδυτικό μας σχέδιο στη Λατινική Αμερική», είπε.