Τα supermodels των 90s, αποδεικνύουν συνεχώς, ότι η εποχή κατά την οποία μεσουρανούσαν, υπήρξε σταθμός για τη μόδα. Τόσο οι ίδιες όσο και το στιλ τους, αποτελούν σημείο αναφοράς, που μας ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Η ατίθαση Ναόμι Κάμπελ και το αγοροκόριτσο Κέιτ Μος, είναι μόνο δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα γυναικών, που ανέδειξαν τα motocross , η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τα συγκεκριμένα jackets, ήταν ανέκαθεν λατρεμένο ρούχο των It-girls και αυτός, είναι ίσως ένας από τους βασικότερους λόγους, που έχουν καταφέρει να αποτελούν βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας και να μη φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

Τα motocross jackets, μοιάζουν να φτιάχτηκαν για οδηγούς μηχανών και κατά μία έννοια, για αυτούς φτιάχτηκαν. Εξ ου και το όνομα τους. Απλά η μόδα, έχει τη δυνατότητα και συνάμα τη σπάνια ευκαιρία, να μεταμορφώνει τα αντικείμενα δίνοντας τους το χαρακτήρα που εκείνη επιθυμεί. Σαν ένα παιδί με αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα που μπορεί να βρει ενδιαφέρον και ομορφιά ακόμη και στο πιο μικρό και συνηθισμένο πράγμα.

Πάντως, τα motocross jackets μόνο συνηθισμένα δε θα τα χαρακτηρίζαμε και αυτό γιατί ενώ φέρουν την «αλητεία» και τη rock διάθεση του δέρματος, είναι ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερα και επιβλητικά, που μπορούμε να τα φανταστούμε σχεδόν με τα πάντα.

Βέβαια, τα συγκεκριμένα δερμάτινα jackets ενδείκνυνται για γυναίκες με πιο σκληροπυρηνική αισθητική που αγαπούν τα τζιν, το casual ατημέλητο look και τις αρβύλες. Που βρίσκουν τη θηλυκότητα ανάμεσα σε αντρικά στοιχεία, ρισκάρουν, τολμούν και δεν τους νοιάζει να είναι αψεγάδιαστες, ούτε και να δείχνουν.

Συνδυάστε το motocross jacket σας με τζιν ή μαύρο δερμάτινο παντελόνι και λευκό T-shirt ή ακόμη και με φούστα και πουκάμισο μπλέκοντας το σοφιστικέ με το biker trend. Ήδη, μεγάλοι οίκοι μόδας όπως ο Dior, o Gucci και ο Balenciaga, το ενέταξαν στις συλλογές του ο καθένας φέρνοντας το κοντά στη δική του φιλοσοφία, παρουσιάζοντας από μία διαφορετική εκδοχή.

Το oversized Dior με τις κιτρινόμαυρες αποχρώσεις είναι ίσως το αγαπημένο μας, καθώς είναι εύκολα φορέσιμο με διαφορετικά είδη ρούχων. Αντίστοιχα, πολύ εντυπωσιακό είναι το σχέδιο του ιταλικού οίκου Gucci, σε πιο στενή γραμμή, με έντονα διακοσμητικά στοιχεία.