Το καλοκαίρι είναι γεμάτο συναισθήματα, πληθωρικά, ορμέμφυτα, ζωντανά γεμάτα φως. Το νεσεσέρ του καλοκαιριού έχει λίγα, τα απαραίτητα, εκείνα που είναι απολύτως αναγκαία για να είμαστε προστατευμένες από τον ήλιο και πλημμυρισμένες από ωραία, δροσερά αρώματα.

Η ενυδάτωση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του skincare. Η beauty ρουτίνα μας απλοποιείται και όλα ακολουθούν τη διάθεση μας για διακοπές, χαλάρωση, ταξίδια, ανοιχτές θάλασσες και αμμώδεις παραλίες. 

Απελευθερωνόμαστε από τα “πρέπει” και βουτάμε βαθιά στα “θέλω” μας, ακούμε το σώμα μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας και υπακούμε μόνο την καρδιά μας, εξάλλου το μυαλό μπορεί να περιμένει, μέχρι τον Σεπτέμβρη. 

Τρέχουμε πάνω στην άμμο, ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας και νιώθουμε τα πέλματα μας να ακουμπούν δειλά στο αλάτι και τα βότσαλα. Τα κύματα μας προκαλούν και εμείς ενδίδουμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί το καλοκαίρι είναι η εποχή που αφηνόμαστε στην ευτυχία της στιγμής, δίχως υπεραναλύσεις και αδιέξοδα ερωτήματα.

Το body mist γίνεται προέκταση του εαυτού μας, προσφέροντας μας εκείνη την μυρωδιά, που αργότερα θα ταυτίσουμε με μνήμες και εικόνες. Κάθε φορά που θα μυρίζεις γιασεμί, θα βρίσκεσαι νοητά κάτω από τη βουκαμβίλια που ερωτεύτηκες σε ένα στενό, πλακώστροτο σοκάκι στο δρόμο για τη Χώρα. Τα εσπεριδοειδή, θα σου ξυπνούν συναισθήματα από εκείνα τα πρωινά στο κρεβάτι, ζεστά και φωτεινά γεμάτα αισιοδοξία για όσα ποθείς, για όσα ονειρεύεσαι, για όσα θα έρθουν και θα κάνουν τη ζωή σου πιο όμορφη, έτσι ξαφνικά και απρόσμενα. Την ίδια στιγμή, το γλυκό και δροσερό σύκο, θα είναι η τολμηρή αλλά elegant προσθήκη του φετινού καλοκαιριού.

Και επειδή η επιδερμίδα μας “διψάει” για πλούσια ενυδάτωση, το νεσεσέρ των διακοπών μας θα έχει σίγουρα πολλές κρέμες που θα διατηρήσουν το δέρμα μας υγιές, χαρίζοντας του παράλληλα, λάμψη και απαλή, βελούδινη υφή. Ένα απαλό πέπλο προστασίας, που επανορθώνει την επιδερμίδα μας από τις φθορές του ήλιου. Το υαλουρονικό οξύ μαζί με τα έλαια κυριαρχούν, όμως για φέτος η έκπληξη έρχεται από το bakuchiol, το επαναστατικό συστατικό φυσικής προέλευσης που σέβεται το δέρμα μας, έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση αντίστοιχη της ρετινόλης, αλλά μας επιτρέπει να το φοράμε ακόμα και με ήλιο.

Σε συνδυασμό με το αντιηλιακό μας, εξασφαλίζουμε ολιστική προστασία και βοηθάμε το δέρμα μας να διατηρήσει τη νεανικότητα του, απολαμβάνοντας στο έπακρο τα ωφέλη του ήλιου, αποφεύγοντας τυχόν εγκαύματα επιφανειακά ή και βαθύτερα.

Last but not least, επειδή οι διακοπές θέλουν καθαρή ηλιοκαμένη όψη χωρίς βαριές βάσεις και έντονο μακιγιάζ, παίρνουμε μαζί μας ένα ενυδατικό κραγιόν κοντά στη φυσική απόχρωση των χειλιών μας, μια μαύρη ή καφέ μάσκαρα και ένα ρουζ σε ροδακινί απόχρωση. Ενισχύουμε τη λάμψη τη δυναμική του κινητού βλεφάρου με μια καφέ ιριδίζουσα σκιά και καφέ μολύβι στις ρίζες των βλεφαρίδων. Ολοκληρώνουμε με ένα bronzer, δίνοντας προσοχή στην απόχρωση ώστε να μην κοκκινίζει.

Και αφού ετοιμάσουμε το νεσεσέρ των διακοπών, ξαπλώνουμε σε μια αιώρα και ανοίγουμε τη σελίδα 125, εκεί που ο Τίτος Πατρίκιος γράφει: ¨Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα, μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις. Αλίμονο αν προδώσουμε τη θάλασσα γιατί έχει τρόπους να μας καταπίνει¨. Ακούμε τους παφλασμούς και συνεχίζουμε τα ορμητικά μας όνειρα. Αγαπιόμαστε και αγαπάμε από την αρχή, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και ερωτευόμαστε τη ζωή και όσα μας επιφυλάσσει.

J’adore, Dior

beauty

Pastel Collection Cosmetic bag

beauty

Bakuchiol Timeless Bloom

beauty

Sun Care Sports BB Compact, Shiseido

beauty