To Old Money Aesthetic στυλ ήρθε για να μείνει προσδίδοντας στην εικόνα μας μία ήρεμη αριστοκρατικότητα με μικρές πινελιές, κατά περίπτωση, ήπιου μαξιμαλισμού, αλλά συνήθως με απλότητα στην εμφάνισή μας όπου επικρατούν οι καθαρές γραμμές, οι ήρεμες χρωματικές παλέτες και φυσικά χτενίσματα και μακιγιάζ που λειτουργούν σε αρμονία με το υπόλοιπο στυλ μας.

Κάντε ένα βήμα πίσω στο χρόνο και εμπνευστείτε από τη συναρπαστική γοητεία της old money αισθητικής. Αυτό το διαχρονικό στυλ, επηρεασμένο από τη μόδα των οικογενειών του πλούτου, έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των millennials και του Gen Z στα social media.

Σε αντίθεση με τις φανταχτερές τάσεις που προτιμούν οι νεόπλουτοι, αυτή η κλασική αισθητική υπερασπίζεται μια εκλεπτυσμένη και διακριτική προσέγγιση στο ντύσιμο. Η ήσυχη πολυτέλεια είναι το κλειδί για να ακολουθήσετε αυτήν την τάση.

Όμως προσέξτε! Αυτή η αισθητική δεν σταματά μόνο στη μόδα. Αυτή η αισθητική διεισδύει σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της διακόσμησης του σπιτιού και άλλων στοιχείων του τρόπου ζωής.

Περιστρέφεται γύρω από την εκτίμηση της ποιότητας έναντι της ποσότητας και την επένδυση σε κομμάτια που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Αφεθείτε στη σαγηνευτική γοητεία της αισθητικής τάσης του Old Money Aesthetic και αφήστε το να σας μεταφέρει σε μια εποχή πολυπλοκότητας και χάρης.

Old Money Aesthetic

Old Money Aesthetic: Η εικόνα της κλασικής πολυτέλειας

Αυτή η τάση έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της αριστοκρατικότητας μέσα από τα ρούχα και τη συμπεριφορά σου.

Αυτό το ξεχωριστό στυλ προστάζει να επιλέξετε κλασικά, διαχρονικά κομμάτια που εκπέμπουν κομψότητα και εκλέπτυνση.

Αυτό το εκλεπτυσμένο στυλ αποτυπώνει υπέροχα την ουσία του ντυσίματος και της συμπεριφοράς που έχουν οι rich and famous. Το «Old Money» ως φράση αναφέρεται συνήθως σε οικογένειες που είναι εδώ και χρόνια προνομιούχες και μεταβιβάζουν τα πλούτη και την κατάστασή τους ανά τους αιώνες.

Η προέλευση αυτής της τάσης μπορεί να αναχθεί στις ευαισθησίες της μόδας όσων προέρχονται από την ανώτερη τάξη κατά τη διάρκεια του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Εκπέμπει μια διακριτική κομψότητα που αποφεύγει τον εντυπωσιασμό και την υπερβολή των νεόπλουτων.

Η ποιότητα κυριαρχεί σε αυτό το στυλ, ευνοώντας τα προσεκτικά κατασκευασμένα κομμάτια που είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν.

Τα τελευταία χρόνια, το κλασικό αυτό στυλ έχει γνωρίσει μια αξιοσημείωτη αναζωπύρωση, εν μέρει λόγω της επιρροής των χρηστών του TikTok.

Μια νέα γενιά έλκεται ακαταμάχητα από τη διακριτική κομψότητα που αυτό το στυλ περικλείει, χρησιμοποιώντας το ως καμβά για να εκφράσει το μοναδικό προσωπικό της ταλέντο.

Την ίδια ώρα μάρκες πολυτελείας όπως η Chanel, η Brunello Cucinelli και η Prada βρίσκουν συχνά τη θέση τους στην τάση Old Money Aesthetic και παρουσιάζουν στις συλλογές τους διαχρονικά κομματιών που ξεπερνούν τις περαστικές τάσεις.

Old Money Diana

Old Money Aesthetic: Τα fashion icons

Αυτό το στυλ έχει διαμορφωθεί και επηρεαστεί από πολλά fashion icons που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι στον κόσμο της διαχρονικής κομψότητας. Μεταξύ των προσώπων της παλιάς αισθητικής του χρήματος, η Audrey Hepburn στέκεται ως μια από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες.

Η απαράμιλλη χάρη και η κομψότητά της συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν τους σχεδιαστές μόδας και τους λάτρεις της.

Τα εμβληματικά σύνολα της Hepburn περιλάμβαναν άψογα ραμμένα παντελόνια, φούστες τένις, κομψά μπλουζάκια και αυτά τα εμβληματικά μικρά μαύρα φορέματα. Ας μην ξεχνάμε τον έρωτά της με τις πέρλες, που έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ στη σφαίρα του old money look.

Μια άλλη αγαπημένη εικόνα αυτής της αισθητικής είναι η θρυλική πριγκίπισσα Νταϊάνα, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Με το μοναδικό συνδυασμό της κλασικής γοητείας και των σύγχρονων ευαισθησιών της, συνδύασε άφοβα κομμάτια σχεδιαστών υψηλής ποιότητας με πιο προσγειωμένα κομμάτια.

Η Νταϊάνα κατόρθωσε να συνδυάσει κομψά τολμηρά χρώματα και σαγηνευτικά μοτίβα με υπερμεγέθη μπλέιζερ και εντυπωσιακά statement κοσμήματα.

Εκτός από τη Hepburn και την Νταϊάνα, αυτό το στυλ χρωστάει «ευγνωμοσύνη» και σε άλλες γυναίκες που επηρέασαν τη μόδα με ανάλογες επιλογές, όπως η Τζάκι Κένεντι, η Γκρέις Κέλι και η Κάθριν Χέπμπορν. Αυτές οι αξιόλογες γυναίκες ακτινοβολούσαν άψογο στυλ και διαχρονική χάρη, αφήνοντας μια διαχρονική κληρονομιά στον κόσμο της μόδας.

Old Money Aesthetic

Old Money Aesthetic: Στην ποπ κουλτούρα

Από τις πασαρέλες της μόδας μέχρι τις ασημένιες οθόνες, αυτό το διαχρονικό στυλ εκπέμπει χλιδή και κομψότητα, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι γοητείας. Ας εξερευνήσουμε πώς αυτή η αισθητική έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία μας σε διάφορα μέσα:

Μόδα

Στη μόδα η Old Money αισθητική βρίσκεται στο επίκεντρο, με γνωστούς σχεδιαστές να περιλαμβάνουν στις συλλογές τους κλασικά και κομψά στοιχεία.

Φανταστείτε τα tailored κοστούμια, τα φωτεινά tweed σακάκια, τις εμβληματικές καμπαρντίνες, τα εκλεπτυσμένα loafers και την αιώνια γοητεία που έχουν οι πέρλες.

Οι κλασικοί οίκοι της μόδας, όπως ο Ralph Lauren, η Chanel και η Gucci έχουν αγκαλιάσει αυτό το look, αποτίοντας φόρο τιμής στη διαρκή γοητεία του.

Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές

Η μικρή και η μεγάλη οθόνη έχουν μαγευτεί επίσης από τη μόδα του Old Money, με εκπροσωπευτικούς χαρακτήρες του στυλ να φορούν εκλεπτυσμένα και διαχρονικά σύνολα.

Ταινίες, όπως Ο μεγάλος Γκάτσμπι, Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ και Ο Νονός προβάλλουν χαρακτήρες που αποπνέουν αβίαστα την ξεχωριστή ουσία μιας Old Money εμφάνισης.

Στη μικρή οθόνη, οι τηλεοπτικές σειρές, όπως τα Gossip Girl και Succession μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο όπου το στυλ των πλούσιων ανθρώπων ζωντανεύει μέσα από τις πλούσιες ντουλάπες των χαρακτήρων, τα εξαιρετικά σπίτια και τον πλούσιο τρόπο ζωής. Χαρακτήρες όπως ο Blair Waldorf και ο Shiv Roy ενσαρκώνουν την τάση.

Μουσική

Οι μουσικοί, επίσης, έχουν αιχμαλωτιστεί από το μαγευτικό βασίλειο της κλασικής αισθητικής. Το άλμπουμ της Taylor Swift «Evermore» συναρπάζει τους ακροατές με ένα τραγούδι που ονομάζεται εύστοχα «Gold Rush», όπου οι στίχοι αποτίουν φόρο τιμής στη γοητεία αυτού του εκλεπτυσμένου στυλ.

Το μουσικό βίντεο της Lana Del Rey για το «Born to Die» μαγεύει επίσης με την απεικόνιση μιας κλασικής και κομψής εμφάνισης που αποτελεί την επιτομή της Old Money αισθητικής.

Old Money Aesthetic

Old Money Aesthetic: Η χρωματική παλέτα και το Styling

Όταν πρόκειται για χρωματικές παλέτες, οραματιστείτε έναν κόσμο γαλήνιων, ήρεμων τόνων, κλασικών ουδέτερων συνδυασμένων με πολυτελή κομψά κοσμήματα. Η ποιότητα κυριαρχεί, με μια τάση για πολυτελείς φυσικές ίνες και υφάσματα.

Ένα καλό blazer με σωστές ραφές και καθαρές γραμμές είναι μια απολύτως απαραίτητη προσθήκη στην γκαρνταρόμπα σας για να αγκαλιάσετε τη γοητεία του Old Money.

Φορέστε τζιν για μια casual chic εμφάνιση ή συνδυάστε μια midi φούστα με ένα άνετο πουλόβερ για ένα εκλεπτυσμένο σύνολο.

Επιλέξτε να δημιουργήσετε μια μακρόστενη, υπερμεγέθη σιλουέτα για να εμφυσήσετε στο ντύσιμό σας μια πινελιά vintage γοητείας.

Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αισθητική. Για τις κυρίες, ένα κλασικό μαργαριταρένιο κολιέ ή διαμάντια ή ζιργκόν για πιο οικονομική επιλογή προσδίδουν έναν αέρα εξαιρετικής κομψότητας σε κάθε σύνολο.

Όσον αφορά τα μοτίβα, αγκαλιάστε τη γοητεία των κλασικών μοτίβων, όπως οι ρίγες και τα καρό ή το Houndstooth. Αποφύγετε τις περαστικές τάσεις ή τα υπερβολικά τολμηρά μοτίβα που μπορούν γρήγορα να ταυτίσουν την εμφάνισή σας με κάποια χρονολογική εποχή.

Old Money Aesthetic Πώς να πετύχετε το στυλ

Δεν χρειάζεται να αδειάσετε το πορτοφόλι σας για να πετύχετε μία old money εμφάνιση.
Χρειάζεται μόνο γούστο, στρατηγική και σκέψη και ιδιαίτερη προσοχήγ στη λεπτομέρεια.
Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και ντυθείτε σαν ένα πλούσιο κορίτσι!

Επιλέξτε κλασικά κομμάτια

Επιλέξτε διαχρονικά κλασικά κομμάτια, όπως preppy πουλόβερ, λευκά καλοραμμένα πουκάμισα με κουμπιά και κομψά παντελόνια σε ίσια γραμμή. Επειδή αποτελούν βασικά κομμάτια του στυλ, καλό είναι να επενδύσετε για την αγορά σας, καθώς είναι εκείνα τα κομμάτια που θα σας λύνουν πάντα τα… χέρια, ακόμη και όταν δεν νιώθετε τόσο σίγουρη.
Προτιμήστε ουδέτερους τόνους στα χρώματα

Προτιμήστε μια εκλεπτυσμένη χρωματική παλέτα γήινων αποχρώσεων, ουδέτερων και σιωπηλών. Αυτή η συγκρατημένη προσέγγιση αποπνέει πολυπλοκότητα και διοχετεύει αβίαστα την ατμόσφαιρα του Old Money.

Προσοχή με τα αξεσουάρ

Επιλέξτε αξεσουάρ με σύνεση για να προσθέσετε μια πινελιά φινέτσας. Επιλέξτε κυρίως διακριτικά χρυσά ή ασημένια κοσμήματα, όπως κομψά κολιέ ή διακριτικά σκουλαρίκια.
Μια απλή, ποιοτική δερμάτινη τσάντα μπορεί επίσης να αναδείξει τη συνολική σας εμφάνιση.

Δώστε σημασία στα υφάσματα

Τα πολυτελή υφάσματα, όπως κασμίρι, μετάξι και λινό αποπνέουν μια αίσθηση χλιδής.
Αναζητήστε ποιοτικά αντικείμενα που έχουν απαλή αίσθηση και γυαλιστερή εμφάνιση.

Το tailored αποθεώνει το στυλ

Οι καλές ραφές και η άψογη εφαρμογή είναι το ζητούμενο και μπορείτε να το πετύχετε αν εμπιστευτείτε έναν καλό ράφτη. Τα σωστά προσαρμοσμένα πάνω στο σώμα σας ρούχα θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας και θα δώσουν μια πιο κομψή, εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Τα μαλλιά

Τα χτενίσματα είναι απλά και αποφεύγονται οι εκκεντρικές αποχρώσεις. Τα κομψά σινιόν, οι περιποιημένες αλογοουρές, αλλά και το μαλλί αφημένο ελεύθερο και όχι ιδιαίτερα στυλιζαρισμένο πρωταγωνιστούν.

Σε όλη την ιστορία, κατά γενικό κανόνα, όσο πιο περιποιημένη γυναίκα, τόσο πιο πλούσια. Ήταν ένα σημάδι ότι είχε προσωπικό για να τη ντύνουν και να της φτιάχνουν τα μαλλιά. Η εικόνα πρέπει να αποπνέει ένα προσγειωμένο και ασφαλές look.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια η «επόμενη γενιά» δίνει μεγάλη σημασία στα που πρέπει να δείχνουν πολύ λαμπερά και πολύ «καθαρά». Επίσης επιλέγουν μία λιγότερο στυλάτη, πιο «μη τελειωμένη» εμφάνιση ή λεπτούς κυματισμούς.

Το μακιγιάζ

Επικρατούν ουδέτεροι τόνοι με μία αίσθηση ήρεμης πολυτέλειας. Το κλειδί είναι να δείχνει φυσικό και όχι επιτηδευμένο ή έντονο. Τόνοι σε γήινα χρώματα, καθαρό πρόσωπο με ελαφρύ ρουζ για να φωτίζει, ένα κραγιόν σε φυσική απόχρωση, ροζ ή ροζ μπεζ, ή μία απόχρωση του κόκκινου ή του σάπιου μήλου είναι η αντιπροσωπευτική χρωματική παλέτα του στυλ.

Εστίαση στο δέρμα: Αποκτήστε μια άψογη, λαμπερή επιδερμίδα δίνοντας προτεραιότητα στην περιποίηση της επιδερμίδας και επιλέγοντας προϊόντα βάσης και κονσίλερ υψηλής ποιότητας που ταιριάζουν απόλυτα με τον τόνο της επιδερμίδας σας.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για να επιτύχετε αυτήν την πολυπόθητη, πλούσια αισθητική χωρίς να επιβαρύνετε τον προϋπολογισμό σας.

Αγκαλιάστε λοιπόν τη γοητεία του κλασικού στυλ και αφήστε την εσωτερική σας κομψότητα να λάμψει.