Οι εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο μας προετοιμάζουν κάθε φορά για όσα θα δούμε στη συνέχεια στα μαγαζιά και τους δρόμους. Ένας προάγγελος όσων θα φορεθούν και θα αντιμετωπιστούν ως οι απόλυτες τάσεις, τις οποίες με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα ακολουθήσουμε.

Όμως, εκτός από εντυπωσιακές δημιουργίες και εκκεντρικότητες, οι εβδομάδες μόδας δεν είναι εκεί για να αναδείξουν μόνο fashion τάσεις αλλά και τα επόμενα trends σε μαλλιά και μακιγιάζ. Οι creative directors των διασημότερων οίκων μόδας του κόσμου δίνουν το στίγμα τους για τα όσα θα ακολουθήσουν στο κομμάτι του beauty σκιαγραφώντας με ακρίβεια και επιδεξιότητα την επόμενη μέρα στο μακιγιάζ και το skincare. Το ίδιο συμβαίνει και στα μαλλιά.

Αν κάνουμε μία γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν, οι δεκαετίες που πέρασαν χαρακτηρίστηκαν από διαφορετικές τάσεις σε μαλλιά και μακιγιάζ που έγιναν και το σήμα κατατεθέν τους. Για παράδειγμα, η δεκαετία του 1920 είχε σβησμένα, πολύ λεπτά φρύδια και κόκκινα χείλη με σφιχτό περίγραμμα. Αντίθετα, τη δεκαετία του 1950 βλέπουμε για πρώτη φορά το cat eye με έντονο eyeliner κοντά στις βλεφαρίδες.

μαλλιά

Στις φετινές πασαρέλες της Νέας Υόρκης σημειώσαμε εκείνα τα hair trends που θα μας συνοδεύσουν το 2023. Εξάλλου, όπως είπε και ο Έλληνας hairstylist Δημήτρης Γιαννέτος,  «Το να πετύχεις ένα δημιουργικό χτένισμα είναι το κλειδί για τη συνολική σου εμφάνιση. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το ντύσιμό σας, χωρίς το σωστό χτένισμα, μπορεί να φαίνεται πνιγμένο».

Η ομορφιά των αλογοουρών και των κότσων είναι ότι μπορούν να συμπληρώσουν κάθε ντύσιμο και τα updo χτενίσματα είναι ένας εξαιρετικός καμβάς, μία γρήγορη και εύκολη λύση που μπορεί να χτιστεί αναλόγως. Από έναν ατημέλητο κότσο, μέχρι ένα elegant πιάσιμο.

Τα μοντέλα αλλά και οι προσκεκλημένοι του NYFW, μας έδωσαν την έμπνευση που χρειαζόμασταν. Ασημένια κλιπ που προσθέτουν λάμψη και girly attitude, χρωματιστές υφές και κλωστές που μπλέκονται ανάμεσα στις πλεξίδες και δίνουν όμορφα τελειώματα στις αλογοουρές.

Οι φετινές τάσεις είναι μία προέκταση των πειραματισμών που κάνουμε σπίτι μας, όταν θέλουμε κάτι γρήγορο και πρακτικό. Αν έχετε παρατηρήσει όταν παίζουμε με τα μαλλιά μπροστά στον καθρέφτη μας, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από όταν αφιερώνουμε ώρες προετοιμασίας. Το αβίαστο, ελαφρώς ατημέλητο κάνει τα μαλλιά μας να φαίνονται πιο ζωηρά, με κίνηση και θηλυκότητα. Και μάλλον αυτό είναι το μυστικό, να πειραματιζόμαστε χωρίς να μας νοιάζει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα. Εξάλλου, η τελειότητα είναι περιττή όταν πρόκειται για τρίχες.

Για να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα styling, σκεφτείτε το επιθυμητό φινίρισμα: Για παράδειγμα, ένα σπρέι είναι απαραίτητο για τις πλεξούδες, ενώ τα κεριά σφραγίζουν μια κομψή εμφάνιση ενισχύοντας τη φυσική λάμψη των μαλλιών.