Όπως ανακοινώθηκε στο Instagram του ο Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών από φυσικά αίτια χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, ανήρτησε την παρακάτω δήλωση στον προσωπικό λογαριασμό του σχεδιαστή, «Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022».

Ο Μιγκλέρ υπήρξε καινοτόμος στην μόδα αφού εισήγαγε τα corset style φορέματα και τις έντονες βάτες θέλοντας να τονίσει την θηλυκότητα των γυναικών μέσα από μια νέα φιγούρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MUGLER (@muglerofficial)


Υπήρξε εμβληματική, πολυσχιδής προσωπικότητα που μεσουρανούσε της δεκαετία του ΄80 ενώ συνεργάστηκε με διάσημες γυναίκες όπως η Νταιάνα Ρος και η Ντέμι Μουρ, ως celebrity models. Παράλληλα, είχε μια μακροχρόνια δημιουργική συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπάουι τον οποίο έντυσε στον γάμο του με την Ιμάν.

σχεδιαστής

Παρίσι, Γαλλία: Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ και Ζαν-Πολ Γκοτιέ το 1990 στην εβδομάδα μόδας. (Photo by Foc Kan/WireImage)

Παρουσίασε την πρώτη του συλλογή το 1973 και από τότε οι γεμάτες λάμψη και χρώμα δημιουργίες του άλλαξαν τα πρότυπα ομορφιάς σπάζοντας τα ταμπού της υψηλής ραπτικής.

Από το 2002, είχε αποσυρθεί από τον σχεδιασμό ρούχων εστιάζοντας στην αρωματοποιία με την σειρά αρωμάτων του Angel να είναι από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά. Tο τελευταίο διάστημα, εργαζόταν πάνω στην φωτογραφία και ετοίμαζε μία σχετική έκθεση στο Βερολίνο την οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει.

Διαβάστε ακόμα: André Leon Talley: «Πέθανε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Vogue»