Ο σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani, πραγματοποίησε το προγραμματισμένο fashion show του ιταλικού οίκου, στο Μιλάνο, την Κυριακή, άνευ μουσικής, για να δείξει τον σεβασμό και την συμπαράσταση του στην τραγωδία που ζει ο ουκρανικός λαός τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Τα μοντέλα του, έκαναν πασαρέλα σε απόλυτη σιγή, η οποία διακόπηκε μόνο από το χειροκρότητα των παρευρισκομένων.

Ο ίδιος ο Armani, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Η απόφαση μου να μην χρησιμοποιήσω μουσική, αποτελεί έναν τρόπο να δείξω τον σεβασμό μου στους ανθρώπους που ζουν την συνεχώς εξελισσόμενη τραγωδία στην Ουκρανία». Το δημοσίευμα, συνόδευσε με ένα μαύρο φόντο.

Google Maps: Γιατί απενεργοποίησε τους χάρτες στην Ουκρανία;

Ο 87χρονος, σχεδιαστής, φανερά συγκινημένος κατά τη διάρκεια του show του, δήλωσε στο κοινό: «Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, είναι να στείλουμε το μήνυμα πως δεν θέλουμε να γιορτάσουμε τίποτα, γιατί κάτι εξαιρετικά σκληρό και ανήθικο συμβαίνει δίπλα μας» .

Στην πασαρέλα συμμετείχαν γυναίκες και άντρες μοντέλα, φορώντας μαύρα βελούδινα παλτό, σακάκια και παντελόνια, δείγμα της Χειμερινής – Φθινοπωρινής κολεξιόν 2022 του οίκου.

Ο οίκος Armani είναι συνήθως και εκείνος που κλείνει την Εβδομάδα Μόδας, όπως έγινε και φέτος. Άλλοι μεγάλοι οίκοι που συμμετείχαν είναι οι Prada, Gucci και Dolce & Gabbana.

Να σημειώσουμε, πως η Ιταλία είναι από τις πρώτες χώρες που δήλωσαν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στην πληγείσα Ουκρανία, στέλνοντας όχι απλά μεγάλη οικονομική βοήθεια αλλά ανοίγοντας τα σύνορα της για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.