Τα ανδρικά παπούτσια δεν είναι απλώς ένα στοιχείο της ανδρικής γκαρνταρόμπας, αλλά εκείνο το εξάρτημα που μπορεί να αναβαθμίσει την ανδρική εμφάνιση.

Ακόμη και οι γυναίκες δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο παπούτσι ενός άνδρα γιατί με κάποιο τρόπο τον χαρακτηρίζει, δίνει το στίγμα του.

Για το λόγο αυτό τα παπούτσια σας θα πρέπει να είναι προσεγμένα, να συμβαδίζουν με τις τάσεις της μόδας και να δένουν αρμονικά με την υπόλοιπη εμφάνιση για να συμπληρώνουν το στυλ σας.

Τα τελευταία χρόνια οι άνδρες έχουν ξεφύγει από τα κλασικά παπούτσια -όχι πως τα απορρίπτουν φυσικά- και επιλέγουν και πιο εναλλακτικά σχέδια, φορούν και πιο χρωματιστά παπούτσια ή κυκλοφορούν με αθλητικά φορώντας ακόμη και κουστούμι.

Φοράνε με μεγαλύτερη ευκολία και πέδιλο, καθώς τα ungly shoes κατάφεραν να τους πείσουν να κάνουν και αυτή την υπέρβαση.

Το intronews.gr επέλεξε πέντε ζευγάρια παπούτσια ξεχωριστά, για όλες τις ώρες της ημέρας, για να τα προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Slim sneaker

Δεν χρειάζεται να έχετε ολόκληρη συλλογή από sneakers, σίγουρα όμως τα αθλητικά παπούτσια αποτελούν απαραίτητο κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας.

Και μπορεί τα χονδροκομμένα παπούτσια να είχαν την τιμητική τους τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον τα κομψά sneakers έρχονται στο προσκήνιο προσθέτοντας ευελιξία και στυλ. Μερικά από τα πιο δημοφιλή slim sneakers είναι τα Adidas Samba ή τα Converse Chuck Taylor 70.

Ωστόσο εμείς σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό, όπως τα Maison Margiela replica low-top sneakers.

Άνδρας: These shoes are made for… styling

Dress shoe

Στα παρελθόν ήταν τα Dress shoe ήταν τα πιο δημοφιλή ανδρικά παπούτσια και πάντα είναι χρήσιμο να υπάρχουν στην ντουλάπα μας, αφού αποτελούν το ιδανικό παπούτσι για όλες τις περιστάσεις και κυρίως για black-tie εκδηλώσεις, γιατί ποτέ δεν μπορείτε να προσπεράσετε αδιάφορα ένα κομψό Oxford και ειδικότερα τα Double Oak Mills Minimal brogues.

Άνδρας: These shoes are made for… styling

Η casual επιλογή

Είναι κάτι ανάμεσα σε αθλητικό παπούτσι και ένα χαλαρό παπούτσι που μπορείτε να φοράτε όλη τη μέρα. Κάντε ένα κομψό βήμα μπροστά και επιλέξτε από μια ποικιλία χρωμάτων και εκλεπτυσμένων υλικών: Φτιαγμένα από μαλακό σουέτ σε απαλές αποχρώσεις, μέχρι δέρμα ελαφιού σε διαχρονικό λευκό -ιδανικό για να συμπληρώνετε το casual στυλ σας. Τα Triple Stitch Vetta by Zegna αποτελούν το next big thing της ανδρικής γκαρνταρόμπας.

Άνδρας: These shoes are made for… styling

Sandals

Μπορεί τα σανδάλια να μην ήταν η πιο εύκολη επιλογή στο παρελθόν για έναν άνδρα, αλλά είπαμε, οι άνδρες έκαναν την υπέρβαση και πλέον επιλέγουν όταν ζεσταίνει ο καιρός κομψά πέδιλα. Μην προβληματίζεστε πολύ, καθώς υπάρχει πλήθος επιλογών, όπως ένα ζευγάρι Birkenstocks ή για κάτι πιο μοντέρνο, τα Merrell Hydro Mocs ή αν πάτε στην παραλία ένα απλό ζευγάρι Havaianas ή τα Prada interwoven straps flat sandals σε πιο fisheman style.

Άνδρας: These shoes are made for… styling

Mules

Οι Muleboyz δεν κρύβουν τη χαρά τους, καθώς τα ταπεινά mules δεν είναι πλέον μια περαστική μόδα, αλλά ένα απαραίτητο κομμάτι υποδήματος για τον σύγχρονο άνδρα το 2024.

Κάποτε οι άνδρες το έβρισκαν αστείο και το απέφευγαν, ωστόσο μετά τα Birkenstock Boston, όλοι αγάπησαν την άνεση που προσφέρουν τα κομψά mules. Με την ικανότητα να ισορροπούν στη γραμμή μεταξύ επίσημου και καθημερινού, όπως λίγες άλλες επιλογές υποδημάτων, ένα καλό ζευγάρι mules θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος σε χρόνο μηδέν. Μας αρέσουν πολύ τα mules Camion της Our Legacy.

Άνδρας: These shoes are made for… styling