Η Phoebe Philo μεγάλωσε στην Αγγλία και έδειξε από μικρή την ροπή της στην μόδα αφού σε ηλικία μόλις 14 ετών έφτιαξε το πρώτο της ρούχο με την ραπτομηχανή που της χάρισαν στα γενέθλια της. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της συνδυάστηκε με την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση που θα μπορούσε να έχει αφού σπούδασε στο Central Saint Martins στο Πανεπιστήμιο Τεχνών από το οποίο αποφοίτησαν επίσης το φαινόμενο της μόδας Alexander McQueen, o πάντα ανατρεπτικός John Galliano και η χαρισματική Stella McCartney.

Η τελευταία μάλιστα έμελλε να είναι το εφαλτήριο της Philo η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός της για την ready-to-wear συλλογή του οίκου Chloé. Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει η διάδοχος της McCartney διατηρώντας τα ηνία του διάσημου brand μέχρι το 2001. Ωστόσο, παρά τις διθυραμβικές κριτικές για τις συλλογές της ως art director  του Chloé την μεγαλύτερη ανατροπή την έκανε ως καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Céline με την απρόσμενη άνοδο των “ugly shoes” και τις πλέον εμβληματικές τσάντες που από τότε συναγωνίζονται τις it bags των διασημότερων σχεδιαστών.

Όμως, η Phoebe Philo δεν είναι μόνο μια ιδιοφυία της μόδας αλλά και μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα πράγμα που φαινόταν σε κάθε της επιλογή επαγγελματική ή προσωπική. Ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε κάτι που στον χώρο αυτό δεν συγχωρείται εύκολα, πήρε άδεια μητρότητας. Παράλληλα σχεδίασε ανατρεπτικές καμπάνιες και εισήγαγε μια νέα φιλοσοφία ρούχων τα οποία πάντρευαν το καλαίσθητο με το άσχημο, το μοντέρνο με το διαχρονικό, το θηλυκό με το αρσενικό και την minimal αισθητική με την πληθωρικότητα.

Οι συλλογές της έδιναν πάντα το στίγμα για το τι θα φορεθεί την επόμενη σεζόν και δημιουργούσαν τάσεις ειδικά στα παπούτσια και τα αξεσουάρ που ήταν το δυνατό της σημείο. Μπορούσε να πάρει ένα διαχρονικό, κλασσικό slip dress και να το μεταμορφώσει σε ένα σύγχρονο σχεδιαστικά ρούχο ή ακόμα να δώσει νέα πνοή στα sliders τα οποία ευφάνταστα έντυσε με γούνα.

Η αποχώρηση της το 2018 απογοήτευσε πολλούς που ζητούσαν επίμονα την επιστροφή της. Μάλιστα δημιουργήθηκε στο Instagram λογαριασμός με το όνομα @oldceline ο οποίος ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένος στο έργο της Philo την περίοδο που εργαζόταν για τον Céline. Πριν λίγο καιρό τα νέα του δυναμικού comeback της σχεδιάστριας προκάλεσαν φρενίτιδα χαροποιώντας όλους εκείνους που αυτά τα χρόνια αδημονούσαν για την επιστροφή της η οποία προβλέπεται να είναι ακόμα καλύτερη από το ένδοξο παρελθόν της.

Για το ομώνυμο brand δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα πολλές λεπτομέρειες ωστόσο, από αυτά που γνωρίζουμε πρόκειται να προκαλέσει αναταράξεις καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τους σχεδιαστές οι οποίοι αποχωρούν από τους μεγάλους οίκους και δημιουργούν ρούχα αμιγώς δικής τους υπογραφής.