Αν θέλετε να κάνετε μία επένδυση στο Λονδίνο, αυτή η εντυπωσιακή κατοικία μάλλον δεν είναι στις ρεαλιστικές επιλογές, αφού η τιμή της αγγίζει τα 72 εκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας ένα από τα ακριβότερα ακίνητα, που έχουν βγει ποτέ προς πώληση στη βρετανική αγορά.

Η συγκεκριμένη πολυτελής κατοικία, βρίσκεται σε μια παλιά στρατιωτική εγκατάσταση με πλούσια ιστορία, αφού από το 1960 διέμεναν εκεί μέλη του βρετανικού στρατού. Το 2007, τα συνολικά 12,8 στρέμματα πωλήθηκαν έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αναπτυξιακή εταιρεία Qatari Diar , σε μια από τις πιο ακριβές συμφωνίες ακινήτων στον κόσμο.

Λονδίνο

Έκτοτε, στον εν λόγω χώρο κατασκευάστηκαν 450 πολυτελείς επαύλεις, με εντυπωσιακή διακόσμηση και πλήθος ιδιωτικών εγκαταστάσεων η κάθε μία, ενώ στον εξωτερικό τους χώρο εκτείνονται δημόσιοι κήποι, οι οποίοι καλύπτουν το 40% της συνολικής έκτασης,

Το αρχοντικό, πωλείται πλήρως επιπλωμένο, στην πλατεία 3 Whistler Square, η οποία  βρίσκεται στην περιοχή Belgravia στο κεντρικό Λονδίνο.

Η εντυπωσιακή κατοικία περιλαμβάνει οκτώ υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια, γυμναστήριο, πισίνα μήκους 39 ποδιών, spa, βεράντα στον τελευταίο όροφο και αίθουσα προβολών ταινιών. Το εξαώροφο κτίριο, σχεδιάστηκε από το PDP London και το στούντιο εσωτερικών χώρων Albion Nord διεκδικώντας δικαίως τα 72 εκατομμύρια δολάρια καθώς εκτός από την διακόσμηση και την αρχιτεκτονική του υπεροχή βρίσκεται και σε μία από τις καλύτερες περιοχές του Λονδίνου.

Λονδίνο

«Εμπνευστήκαμε από τις επίσημες πλατείες της Belgravia και τοποθετήσαμε όλα τα αρχοντικά και τα κτίρια κατοικιών γύρω από μια σειρά από διαμορφωμένους δημόσιους κήπους και χώρους, διασφαλίζοντας ότι η ανάπτυξη είναι προσβάσιμη στην τοπική κοινότητα και εξελίσσεται ως φυσική προσθήκη σε Belgravia», είπε ο Oakes. Χαρακτήρισε το έργο «μια ιστορική συνεργασία μεταξύ των καλύτερων σχεδιαστών και δημιουργικών μυαλών στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο».

Οι κατοικία συνδέεται υπογείως με ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και το κοινόχρηστο κτίριο ανέσεων του Chelsea Barracks, το Garrison Club, το οποίο περιλαμβάνει επίσης πισίνες, γυμναστήριο και χώρους αναψυχής. Επιπλέον, μια ξεχωριστή διώροφη κατοικία, είναι προσβάσιμη μέσω ιδιωτικού κήπου για τη στέγαση των επισκεπτών.

Λονδίνο

Ο Oakes είπε ότι «η ομάδα σχεδιασμού επέλεξε μια μοντέρνα αντίληψη της αρχιτεκτονικής του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, η οποία ακολουθεί κλασικές αναλογίες και συμμετρία».

«Καταφέραμε να προσθέσουμε όλες τις σύγχρονες πινελιές και χαρακτηριστικά, χωρίς να διακυβεύσουμε το σχεδιασμό ή την εξωτερική αρχιτεκτονική του αρχοντικού», είπε. Τα υλικά περιλαμβάνουν «κομψά και διακριτικά» υλικά, όπως αγγλικό ξύλο και μάρμαρο, ορειχάλκινο υλικό και μεταλλικά μπαλκόνια εμπνευσμένα από το κίνημα των Τεχνών και Χειροτεχνίας του τέλους του 19ου αιώνα», πρόσθεσε.

Λονδίνο

Η διατήρηση της αρχιτεκτονικής αισθητικής του στρατώνα ήταν προτεραιότητα σύμφωνα με τον Oakes.

«Καθώς ξεκινήσαμε να σχεδιάσουμε μια εντελώς νέα γειτονιά που συνδέεται άψογα με την Belgravia και είναι ανοιχτή και προσβάσιμη, θέλαμε ακόμα να θυμόμαστε και να γιορτάσουμε την ιστορία της τοποθεσίας», εξήγησε. «Χάρη σε πολλά χρόνια προσεκτικού σχεδιασμού, σχεδιασμού και κατασκευής, πιστεύω ότι τα καταφέραμε».

*Πηγή: CNN