Θέλεις να ανανεώσεις την συλλογή των γυαλιών σου αλλά δεν ξέρεις ποια να πάρεις; Σε καταλαβαίνουμε. Νιώθεις ότι ο υπερκορεσμός της αγοράς με τις πολλές και απανωτές αλλαγές στις τάσεις κάνουν την έρευνα αγοράς σου ακόμη πιο δύσκολη; Σε έχουμε.

Γι’αυτό, εμπνευστήκαμε από την Safilo και επιλέξαμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια γυαλιών που είδαμε τελευταία.

Όλα τους συνάδουν με τις τελευταίες τάσεις της μόδας για την νέα σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23.

Το μόνο σίγουρο είναι όλα θα τραβήξεις όλα τα βλέμματα φορώντας τα συγκεκριμένα γυαλιά.

Διαλέξαμε ένα για κάθε τάση, ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Πάμε να τα δούμε; 

Φέτος, επανέρχονται δυναμικά οι ρίγες στις τάσεις. Για να μην υιοθετήσεις το trend με τον πιο basic τρόπο, με μία κλασική μαρινιέρα δηλαδή, όπως κάναμε το 2010, επέλεξε εναλλακτικά αξεσουάρ με ρίγες.

Υπάρχει πιο ευφάνταστος τρόπος από το να τις φορέσεις στα γυαλιά σου;

Είναι πρωτότυπο, διακριτικό και θα προσδώσει πολύ στιλ στο outfit σου.

Λατρέψαμε τις ρίγες στους βραχίονες των γυαλιών που είδαμε στην νέα κολεξιόν Carolina Herrera, και συγκεκριμένα στην σειρά Golden Stripes Her 0087/S .

Αυτά τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου από ασετάτ σε τετραγωνισμένο σχήμα διακοσμημένα με κάθετες, φαρδιές ρίγες σε μονοχρωμίες αντίθεσης στους βραχίονες, κάνουν αίσθηση.

Ο τολμηρός και συνάμα ευκολοφόρετος σχεδιασμός αποτυπώνει μια κομψή και σύγχρονη αίσθηση, χάρη στα στρογγυλεμένα προφίλ και τα ακροβραχιόνια που ξεχωρίζουν διακριτικά με το γυαλιστερό, στρογγυλεμένο, τρισδιάστατο ένθετο με το μονόγραμμα της μάρκας.

Εκτός από μπεζ με μπεζ/ροζ ρίγες και τους καφέ ντεγκραντέ φακούς (κωδικός C9N-HA), τα βρήκαμε και σε ταρταρούγα με ταρταρούγα/κόκκινες ρίγες και καφέ ντεγκραντέ φακούς αλλά και σε έντονο μαύρο με τις μαύρες/λευκές ρίγες και σκούρους γκρι φακούς.

Safilo

Θυμάσαι κάποτε που φορούσαμε όλοι γυαλιά Carrera; Ίσως ήρθε η ώρα να το ξανά δούμε αυτό το φαινόμενο. Τα φετινά μοντέλα γυαλιών της εταιρίας φέρνουν μία πιο μοντέρνα έκδοση των κλασικών και αγαπημένων.

Το καλύτερο; ήρθαν και σε πολύ fun χρώματα. Εμείς ξεχωρίσαμε από τη σειρά Flaglag αυτό το βιολετί (κωδικός χρώματος B3V – 9O, το οποίο είναι αδιαμφησβήτητα στα top χρώματα της επόμενης σεζόν.

Ξεπερνούν τα όρια του παραδοσιακού σχεδιασμού στο υψηλότερο σημείο της ιδιαιτερότητας, με το μεγάλου μεγέθους σχήμα του από injected υλικό,  βραχίονες με το μεταλλικό C λογότυπο και το μεταλλικό στοιχείο στη μετώπη για μια πραγματικά αντισυμβατική πρόταση.

Χρωματική παλέτα: βιολετί με γκρι φακούς, κόκκινο με γκρι φακούς, κίτρινο με γκρι φακούς, λευκό με γκρι φακούς, Havana με καφέ φακούς, μαύρο με γκρι φακούς, μπλε με γκρι φακούς.

Safilo

Θέλεις κάτι ακόμη πιο «αιχμηρό» για φέτος; Δοκίμασε αυτό το μαύρο γυαλί από τη Marc Jacobs «The Icon» MJ 1061/S (κωδικός χρώματος SKU 7C5-9O), που θυμίζει μάσκα χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του.

Έχει χρυσές λεπτομέρειες που το κάνουν να δείχνει ακόμη πιο «ακριβό» πάνω σου ενώ ο στιβαρός σχεδιασμός του θα ολοκληρώσει ακόμη και την πιο απλή σου εμφάνιση. Είναι και κατασκευασμένα με ειδική τρισδιάστατη επεξεργασία λείανσης, που προσδίδει στο εντυπωσιακό design τους.

Ένα γυαλί statement που θα σε κάνει να νιώσεις σαν να είσαι πρωταγωνίστρια ταινίας.

Την ίδια στιγμή ο μαύρος-γκρι ντεγκραντέ φακός θα σε κάνει να φαίνεσαι ακόμη πιο «μυστήρια».

Safilo

Ακόμη, άλλη μία τάση που θα «παίξει» πολύ αυτήν την σεζόν, είναι η διχρωμία στους σκελετούς.

Αυτά τα Polaroid -ένα brand που αγαπάμε πολύ τα τελευταία χρόνια-, είναι ίσως τα πιο ιδιαίτερα που έχουμε δει φέτος.

Θυμίζουν και αυτά την αρχή της δεκαετίας του 2010, κατά την οποία φοράγαμε γυαλιά με πιο στρογγυλεμένες άκρες.

Τα συγκεκριμένα γυαλιά από τη σειρά Essential PLD 4132/S/X με τους γκρι πολωτικούς φακούς (κωδικός χρώματος IWB/M9), έρχονται με ντεγκραντέ μετώπη που «ντεγκραντάρουν» από πράσινο σε ροζ. Την ίδια στιγμή, έχουν χρυσούς βραχίονες που τραβούν όλα τα βλέματα αλλά και διάφανα ακροβραχιόνια.

Θα τα βρεις και σε μαύρο, βιολετί προς μπεζ, μπλε-μπεζ αλλά και σε καφέ ταρταρούγα.

Safilo

Τέλος, για κάζουαλ αλλά πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις, ενδείκνυται να προτιμήσεις τα παρακάτω γυαλιά ηλίου από The Marc Jacobs. Τα έχουμε δει πολύ σε σχέδια ταρταρούγα, γι’ αυτό σου προτείνουμε εναλλακτικά να κάνεις την έκπληξη και να τα διαλέξεις σε κόκκινο χρώμα (κωδικός χρώματος SKU C9A-4S).

Ένα ζευγάρι από μοναδικά γυαλιά ηλίου που αποτυπώνουν το αλάνθαστο πνεύμα της μάρκας με μια εκλεπτυσμένη και μοντέρνα πινελιά.

Από τη σειρά «The», 614/S.

Safilo