Ο σχεδιαστής Sergio Hudson, από τη Νότια Καρολίνα, έχει κερδίσει ήδη διεθνή αναγνώριση και θεωρείται ένας από τους μεγάλους «παίκτες» της αμερικανική βιομηχανίας μόδας, μέσα σε 8 χρόνια, δηλαδή όταν πρωτοεμφανίστηκε το brand του. Κέρδισε περισσότερο σε δημοτικότητα, όμως, όταν έντυσε την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris, και την πρώην πρώτη κυρία, Michelle Obama, κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας της προεδρίας των ΗΠΑ, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Harris φόρεσε ένα κοκτέιλ φόρεμα και ένα μακρύ παλτό με μαύρη παγιέτα, ειδικά φτιαγμένο για εκείνη από τον Hudson. H Obama εμφανίστηκε με δαμασκηνί look. Και οι δύο εμφανίσεις έγιναν πρωτοσέλιδα και εκτόξευσαν την καριέρα του 37χρονου, με τις πωλήσεις να σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Το brand του πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων σχεδιαστών πολυτελείας όπως των Bergdorf Goodman, Neiman Marcus και Net-a-Porte. Ο ίδιος ο Hudson χαρακτήρισε την πορεία της καριέρας του σαν «τρενάκι του τρόμου», λίγο πριν την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Αν και προσπαθεί να παραμείνει προσγειωμένος, οι προσδοκίες είναι τεράστιες και για να ξεχωρίσει πρέπει να τολμήσει.

Μεγαλώνοντας, ο Hudson είπε ότι οι μούσες του ήταν η μητέρα και η αδερφή του, μια «fashionista» και ένα μοντέλο. Παρακολούθησε τακτικά τις επιδείξεις μόδας της αδερφής του και ταινίες με ισχυρές γυναίκες για πρωταγωνίστριες. Συγκεκριμένα, στο «Boomerang» η  Jacqueline Broyer, την οποία υποδύεται η Robin Givens, μια άψογα ντυμένη γυναίκα στην κορυφή του κλάδου της, αποτέλεσε για εκείνον μακροχρόνια πηγή έμπνευσης.

Πλέον ο ίδιος ντύνει ισχυρές γυναίκες, κορυφαίες στον χώρο τους, όπως η Beyonce, η Jennifer Lopez και η Priyanka Chopra. Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου χρώματος, κιλών και ηλικίας έχουν γίνει μούσες του και καταφέρνει να τις αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια ματιά στο προφίλ του στο Instagram θα σε πείσει να αγοράσεις και εσύ ένα συνολάκι.

Ο Hudson πέρα από τα custom made ρούχα για δεξιώσεις, έχει διακριθεί στην αμερικανική αθλητική ένδυση, μια αισθητική που αντιπροσωπεύεται από σχεδιαστές όπως ο Ralph Lauren και ο Tommy Hilfiger. Η σημασία ενός νεαρού μαύρου που ακολουθεί τη δική του γραμμή στην κατηγορία αυτή, κάνει τον Hudson να είναι περήφανος για την κληρονομιά του. «Είμαστε απόγονοι σκλάβων που έχτισαν αυτή τη χώρα, οπότε αν κάποιος άλλος είναι Αμερικανός, είμαστε και εμείς».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sergio Hudson (@sergiohudson)

Τι κάνει τον Sergio Hudson τόσο ξεχωριστό

Στις πασαρέλες του, επίσης, εντάσσει το στοιχείο της κληρονομιάς του και της κουλτούρας του. Για την συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022 προσέλαβε στην πασαρέλα την Beverly Johnson, το πρώτο Αφροαμερικανικό μοντέλο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, και την επίσης Αφροαμερικάνα Veronica Webb, που είναι η πρώτη που έκλεισε ένα σημαντικό συμβόλαιο καλλυντικών.

Βγήκαν στην πασαρέλα ενώ έπαιζε το «Grown Woman» της Beyoncé, που αποτέλεσε έμπνευση για μια συλλογή, γεμάτη από prints, πλισέ δερμάτινες φούστες και φορέματα, αλλά και κοστούμια με ζώνη. «Σκέφτηκα τι θα φορούσαν οι γυναίκες αν πήγαιναν για σαφάρι στην Αφρική» είπε χαρακτηριστικά.

Τίμησε επίσης τα χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν στις πασαρέλες την δεκαετία του ’90. Ένα από αυτά είναι μοντέλα σε τριάδες, κάτι έβλεπε κανείς σε show του αείμνηστου Gianni Versace ή του Karl Lagerfeld. Τα φορέματα με κορσέ παρέπεμπαν επίσης τα σχέδια του Versace στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με τον οποίο είχε εμμονή, όπως αποκάλυψε. Ο Hudson ελπίζει ότι τα σχέδιά του θα δώσουν νέα πνοή στη σκηνή της μόδας της Νέας Υόρκης, η οποία μπορεί να ξανακερδίσει την χαμένη της λάμψη.