Η ενυδάτωση, είναι η αρχή, η μέση και το τέλος του skincare και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε υγιή επιδερμίδα που αντέχει στις αντιξοότητές και τις φθορές της ηλικίας.

Το σωστά ενυδατωμένο δέρμα, διατηρεί την ελαστικότητα του, είναι πιο φωτεινό και αντιστέκεται στις λεπτές ρυτίδες και τους ερεθισμούς. Το hydration απαιτεί έναν συνδυασμό προϊόντων με βάση όλων, το serum.

Αυτό το λεπτόρρευστο υγρό, με το ημιδιάφανο χρώμα και την ελαφριά υφή, προετοιμάζει την επιδερμίδα μας για να δεχτεί στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα. Στην αγορά, υπάρχει πληθώρα serums που υπόσχονται από θρέψη, μέχρι ανόρθωση περιγράμματος. Η σύνθεση τους, είναι πολύ ελαφριά και αυτό τα καθιστά ιδανικά για λιπαρά δέρματα με τάση ακμής.

Προσφέρουν ενυδάτωση χωρίς να κλείνουν τους πόρους και χωρίς να δημιουργούν αυτή τη βαριά αίσθηση που έχουν αρκετά από τα προϊόντα ενυδάτωσης. Είναι κάτι ανάμεσα σε gel και υγρό και ακριβώς αυτή η πολύ ελαφριά τους σύνθεση τους επιτρέπει να διεισδύουν στην επιδερμίδα προσφέροντας της ευεργετικά συστατικά.

Μερικά από τα κυριότερα οφέλη που προκύπτουν από την μακροχρόνια και συνεχή χρήση serum είναι η μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, η εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας και η λαμπερή όψη που μαρτυρά υγιές δέρμα.

Όπως σε όλα τα skincare προϊόντα, τα συστατικά είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά. Η διάσημη πλέον βιταμίνη C, τα πεπτίδια, η ισχυρή ρετινόλη, το θαυματουργό πράσινο τσάι και η ρεσβερατρόλη είναι μερικά από τα must-have και καλό θα ήταν να τα αναζητάτε στους ορούς που θα επιλέξετε.

Το serum, συστήνεται να το φοράτε δύο φορές την ημέρα, κάτω από την ενυδατική σας. Για ακόμα πιο τονωμένη επιδερμίδα, μπορείτε να περάσετε την επιδερμίδα του προσώπου με ένα toner και αφού απορροφηθεί να συνεχίσετε με τον ορό και την κρέμα.

Παρακάτω, ακολουθούν προτάσεις με μερικά από τα καλύτερα serums της αγοράς που υπόσχονται να μεταμορφώσουν το δέρμα σας.

1. Aqua Beelicious, Apivita

Πολύ χρηστικό booster με υφή water-gel, ειδικά σχεδιασμένο με εκχύλισμα λουλουδιών από κίστο, άγριο τριαντάφυλλο, ίριδα και μέλι, σούπερ ενυδατικά συστατικά που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας. Ιδανικό για νεανικές επιδερμίδες.

Προσφέρει μια έκρηξη ενυδάτωσης και φρεσκάδας που διαρκεί, ακόμα και σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες ( πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο, κρύο, αέρας) με εκχύλισμα λουλουδιών, μέλι, αλόη και υαλουρονικό οξύ. Εξισορροπεί και καταπραΰνει την επιδερμίδα με ατέλειες. Ενδυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις για ένα υγιές και ισορροπημένο δέρμα με πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης και έγχυμα άγριου τριαντάφυλλου.

serum

2.Ultimune power infusing concentrate, Shiseido

Είναι ο #1 ορός της Shiseido που δημιουργήθηκε μετά από 25 χρόνια έρευνας και ο οποίος έχει κατακτήσει 200 Βραβεία Ομορφιάς. Εμπλουτίζεται διαρκώς, με πρωτοποριακή αντιγηραντική τεχνολογία, ενισχυμένη από 8 βοτανικά εκχυλίσματα, που ενεργοποιεί την εσωτερική αμυντική δύναμη της επιδερμίδας και την επαναφέρει στην ιδανική της κατάσταση.

Ενεργοποιεί τις εσωτερικές άμυνες της επιδερμίδας, διεγείρει τη ζωτική ροή της επιδερμίδας και την οδηγεί στην ιδανική της κατάσταση. Ενυδατώνει και ενδυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στις επιπτώσεις του στρες, της φυσικής γήρανσης και της ρύπανσης -Βελτιστοποιεί την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας.

serum

3.Neovadiol Meno 5Bi-Serum
Κατά την εμμηνόπαυση, οι ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν ορατά την επιδερμίδα. Η μείωση των οιστρογόνων και η αύξηση της κορτιζόλης εντείνουν τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας.
Το NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM ενεργοποιεί ξανά 5 μηχανισμούς της επιδερμίδας, με μία κίνηση.
Επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου, διορθώνει τις κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες, αποκαθιστά τη λάμψη και αναπληρώνει τα λιπίδια στην επιδερμίδα.

serum

4.Perfectionist Pro, Rapid Firm + Lift Treatment with Acetyl Hexapeptide-8, Estee Lauder

Αυτή η επαναστατική, εύκολα απορροφήσιμη σύνθεση, βοηθά στην ενδυνάμωση του ζωτικού υποστηρικτικού δικτύου της επιδερμίδας σας, για μια συνολικά πιο νεανική και ανορθωμένη όψη.
Πολλαπλές ζώνες προσώπου, μαζί με τη γραμμή του σαγονιού, τα ζυγωματικά, ακόμα και τις επίμονες ρυτίδες γέλιου, αποκτούν πιο σφριγηλή αίσθηση.

Η Estee Lauder υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα, επιδερμίδα λαμπερή, ενυδατωμένη και αναζωογονημένη μόλις σε 3 ημέρες. Η επιδερμίδα σας αποκτά λεία αίσθηση, φαίνεται «γεμάτη» και απαλή σαν μωρού. Σταδιακά, το περίγραμμα του προσώπου φαίνεται πιο ανορθωμένο, οι γραμμές εμφανίζονται πιο λείες και πόροι μειώνονται.

serum

5. Vinoperfect, Caudalie

Επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας και εξαλείψτε τις φθορές που προκαλούνται από τον ήλιο, την ακμή ή την εγκυμοσύνη. Ο ορός για την αντιμετώπιση των κηλίδων, περιέχει βινιφερίνη, ένα εκχύλισμα από τον χυμό του αμπελιού που μειώνει τις σκούρες κηλίδες και ταυτόχρονα φωτίζει και το σκουαλάνιο ελιάς που ενυδατώνει και λειαίνει τις ρυτίδες. Η ομοιόμορφη επιδερμίδα με τη βοήθεια του ποιοτικού φυσικού ορού θα δείχνει πάντα νεότερη.

Μειώνει τις σκούρες κηλίδες και αποτρέπει τον σχηματισμό τους ενώ ενοποιεί και εξισορροπεί την επιδερμίδα. Προσφέρει ενυδάτωση και δεν αφήνει λιπαρότητα, λειαίνοντας τις ρυτίδες.
Στα plus, τα φυτικά συστατικά, το καθιστούν κατάλληλο για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

serum

6. Lift Integral, Lierac

Ο Ορός Lift Integral έχει μοναδική υφή που ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά. Ενισχύει τη δομή του δέρματος δρώντας στα κύρια στοιχεία του (κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ), αλλά και στις γλυκοπρωτεΐνες που τα συνδέουν. Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη δομή της, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα lifting. Η γαλακτώδης υφή του Συφιγκτικού Ορού αγκαλιάζει την επιδερμίδα για ένα πραγματικά βελούδινο αποτέλεσμα. Η συνθεσή του είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και στις ευαίσθητες*. Το RNA Τριαντάφυλλου ενεργοποιεί τη φυσική σύνθεση του κολλαγόνου και της σχετιζόμενης με αυτό γλυκοπρωτεΐνης, της φιμπρονεκτίνης. Αυτό το 100% φυσικό συστατικό προέρχεται από το Τριαντάφυλλο της Grasse, το οποίο καλλιεργείται χωρίς φυτοφάρμακα.
Η Μαύρη Τουλίπα ενεργοποιεί τη φυσική σύνθεση της ελαστίνης και της σχετιζόμενης με αυτήν γλυκοπρωτεΐνης, της φιμπριλλίνης. Αποτέλεσμα 7 ετών έρευνας και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lierac, αυτό το εκχύλισμα Μαύρης Τουλίπας είναι 100% φυσικό και προέρχεται από την Ολλανδία. Το Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης επαναπυκνώνει άμεσα την επιδερμίδα.

serum