Το skincare είναι ένας μαγικός κόσμος, που συνεχώς εξελίσσεται, δίνοντας μας ολοένα και πιο αξιόπιστα προϊόντα, που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε δερματικές παθήσεις, αλλά και να επενδύσουμε στην πρόληψη.

Οι παράγοντες που καθιστούν ένα δερμοκαλλυντικό αποτελεσματικό είναι πολλοί. Η μακροχρόνια εργαστηριακή έρευνα και οι δοκιμές in vitro και in vito, είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να οδηγηθούμε σε αξιόπιστα στοιχεία. Το δέρμα μας, αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και του αξίζει να το προσέχουμε.

Επίσης, οι ψυχολόγοι λένε ότι το δέρμα, είναι η άμυνα μας με τον έξω κόσμο, εκείνο που μας προστατεύει από όσα δε θέλουμε και μας φέρνει πιο κοντά σε εκείνους που αγαπάμε. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των δερματικών παθήσεων που οφείλονται σε ψυχοσωματικά αίτια με ασθένειες όπως η ψωρίαση και η ροδόχρους ακμή, να ταλαιπωρούν όλο και μεγαλύτερα ποσοστά του πληθυσμού.

Στα καλά νέα, τα τελευταία χρόνια, o χώρος του beauty ορκίζεται σε μία βιταμίνη που είναι θαυματουργή και δεν έχει την επικινδυνότητα άλλων δραστικών συστατικών όπως τα ρετινοειδή. Πρόκειται για τη βιταμίνη C η οποία λειτουργεί ως φωτοπροστατευτικό, προστατεύοντας μας από τη φωτογήρανση. Για το λόγο αυτό, έχει χαρακτηριστεί και ως η βιταμίνη του καλοκαιριού.

Μάλιστα, σε αντίθεση με το αντηλιακό, η δράση του οποίου είναι πεπερασμένη, η δράση της βιταμίνης C έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Επιπλέον, είναι πολύ αποτελεσματική στην σταδιακή λεύκανση του δέρματος, βοηθώντας στη μείωση των δυσχρωμιών.

Τι να προσέξετε:

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη C είναι αποτελεσματική όταν διαλύεται σε υγρό και αυτό οφείλεται στο ασκορβικό οξύ. Συνεπώς, επιλέξτε ορούς και όχι κρέμες τους οποίους πρέπει να καταναλώνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή. Επιπλέον, πρέπει να εφαρμόζεται πρωινές ώρες, ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Η καθαρή βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) είναι η πιο βιολογικά δραστική μορφή της βιταμίνης C, γνωστή για την ικανότητά της να βελτιώνει τη λάμψη και την υφή του δέρματος. Ωστόσο, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει αυτό το μόριο. Το δέρμα εξαρτάται πλήρως από την εξωτερική πρόσληψη.

Ακολουθούν οι προτάσεις μας.

Yuzu-C, Waso

Ο ορός προσώπου Shiseido Waso Yuzu-C περιέχει δύο τύπους βιταμίνης C και εκχύλισμα από το ιαπωνικό εσπεριδοειδές Yuzu. Αμέσως μετά την εφαρμογή χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα και εξασφαλίζει ενυδάτωση που διαρκεί όλη την ημέρα. Απαλλαγείτε από τη θαμπή όψη της επιδερμίδας και καθυστερήστε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης με ορό δύο φάσεων.

βιταμίνη

Liftactiv Supreme Vitamin C, Vichy

Πρωτοποριακή συνεργιστική δράση που συνδυάζει 15% Καθαρής Βιταμίνης C, Βιταμίνη E, Πολυφαινόλες Πεύκου και Καθαρό Υαλουρονικό Οξύ, σε έναν ορό δερματολογικού επιπέδου για ενίσχυση της αντιοξειδωτικών αμυνών και πιο φωτεινή επιδερμίδα με υγιή όψη. Με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε Βιταμίνη C από όλα τα προϊόντα μας, για μέγιστη ενίσχυση της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

βιταμίνη

Vinergetic C+, Caudalie

Ο ενυδατικός ορός Vinergetic C+ φωτίζει και γεμίζει την επιδερμίδα για φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο. Σταθεροποιημένη 4 φορές για να διαφυλαχθεί η δράση της στον χρόνο και να γίνει ακόμα πιο βιοδιαθέσιμη, η βιταμίνη C+ της Caudalie εισχωρεί εύκολα στην επιδερμίδα και απελευθερώνει όλη τη δύναμή της.

βιταμίνη

Pure Vitamin C10, La Roche Posay

Το PURE VITAMIN C10 αναδεικνύει όλη τη λάμψη του ευαίσθητου δέρματος. Διορθώνει τα σημάδια γήρανσης και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος.

βιταμίνη

C-Firma Fresh Day, Drunk Elephant

Αυτός ο εξαιρετικά αποτελεσματικός ορός ημέρας με 15% βιταμίνη C είναι εμπλουτισμένος με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ένζυμα φρούτων, τα οποία δρουν συνδυαστικά συσφίγγοντας και φωτίζοντας την όψη της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης.

βιταμίνη