Τα smocked φορέματα, είναι ογκώδη, αέρινα, λινά ή βαμβακερά και αγκαλιάζουν το σώμα, επιτρέποντας του να είναι ελεύθερο. Το ύφασμα τους, δημιουργεί μια εύπλαστη ελαστικότητα, χαρίζοντας κίνηση και παιχνιδιάρικο ύφος.

Ουσιαστικά, πρόκειται για φορέματα που έχουν τις ρίζες τους στα παιδικά ενδύματα κουβαλώντας ένα νοσταλγικό στοιχείο, που κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, επανέρχεται ανανεωμένο διατηρώντας όμως τα διαχρονικά του στοιχεία.

Εμπνευσμένο από vintage φαρδιές γραμμές, τα smocked φορέματα θα μπορούσαν να είναι ρετρό lingerie στην πιο εξελιγμένη μορφή τους. Μακριά, midi ή κοντά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας και ένα βασικό στοιχείο με βάση το οποίο θα δημιουργηθούν πολλά από τα effortless summer looks μας.

Τα smocked φορέματα, είναι για όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους και αυτό τα καθιστά ακόμα πιο αγαπημένη μας επιλογή. Γιατί δεν μας περιορίζουν και δεν μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα με τη σιλουέτα μας.

Θα τα βρείτε σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, μιας και τα smocked dresses, παρασύρονται από τη δίνη των χρωμάτων και του πλουραλισμό. Υφάσματα γεμάτα εντυπωσιακά patterns όπως λουλούδια, γεωμετρικά σχέδια, αλλά και φιγούρες που θα μπορούσαν να ήταν παιδική ζωγραφιά.

Τα κεντήματα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτού του είδους τα φορέματα, ενισχύοντας την vintage αισθητική τους που συχνά έχει και folklore στοιχεία που παραπέμπουν σε παραδοσιακές ενδυμασίες.

Τα μεγάλα μανίκια με τους έντονους ώμους και τα πλούσια τελειώματα με τις πτυχώσεις είναι μόλις μερικές από τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, που φέρουν τα smocked φορέματα και οι οποίες μας κάνουν να τα ερωτευόμαστε ολοένα και περισσότερο.

Συνδυάστε τα με φλατ σανδάλια και παίξτε με αξεσουάρ όπως ψάθινες τσάντες, υφασμάτινες τσάντες και μαντήλια.

Τα συγκεκριμένα φορέματα, επειδή είναι φαρδιά, είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αφού θα σας κρατήσουν δροσερές. Τέλος, μπορείτε να τα φορέσετε από το γραφείο, μέχρι μια καλοκαιρινή βάφτιση.

Είναι ευπροσάρμοστα, εύκολα φορέσιμα, κομψά, κοριτσίστικα και διαχρονικά.

Τα 10 καλύτερα smocked φορέματα για να διαλέξεις

Κοντό φόρεμα με στρόγγυλη λαιμόκοψη και κορδόνι. V ντεκολτέ και μανίκι μέχρι κάτω από τον αγκώνα που καταλήγει σε λάστιχο.

ΕΔΩ

smocked

Λινό φόρεμα με κέντημα.

ΕΔΩ

smocked

Φόρεμα με στρόγγυλη λαιμόκοψη, V ντεκολτέ και μακρύ μανίκι. Λεπτομέρεια ζώνη από το ίδιο ύφασμα.

ΕΔΩ

smocked

Εμπριμέ μάξι φόρεμα με κουμπιά κόσμημα.

ΕΔΩ

smocked

Φόρεμα λαιμόκοψη halter ανοιχτή πλάτη.

ΕΔΩ

smocked

Φόρεμα βολάν ανοίγματα.

ΕΔΩ

smocked

Πλισέ φόρεμα με ρίγες.

ΕΔΩ

smocked

Φόρεμα με τρυπητό κέντημα,

ΕΔΩ

smocked

Φόρεμα σε γραμμή Α.

ΕΔΩ

smocked

Σεμιζιέ με δετή ζώνη.

ΕΔΩ

smocked