Η μεσοθεραπεία, αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες που επιλέγουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες καθώς δίνει λύση σε μια σειρά από προβλήματα του δέρματος με ήπιο, μη επεμβατικό τρόπο χωρίς να χρειάζεται διάστημα αποθεραπείας.
Πως γίνεται
Πριν την μεσοθεραπεία, χρησιμοποιείται ενζυματικό πίλινγκ με προβιοτικά που καθαρίζει το δέρμα και ενεργοποιεί τους επιφανειακούς μηχανισμούς να δεχτούν τα υλικά. Μεσοθεραπεία είναι η πράξη κατά την οποία εγχέουμε δραστικά συστατικά στο μεσόδερμα δηλαδή στο χόριο και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, την ενέσιμη και την μη ενέσιμη.
Η μη ενέσιμη, γίνεται με ειδικά μηχανήματα που ανοίγουν τους διαύλους του δέρματος και περνάνε τα δραστικά συστατικά, όχι σε μεγάλο βάθος. Στην ενέσιμη εισχωρούμε τα δραστικά συστατικά στο μεσόδερμα και στη συνέχεια με την χρήση ρόλερ τα υλικά εισχωρούν βαθύτερα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού.
Τι υλικά χρησιμοποιούνται
Όλες οι ενέσιμες μεσοθεραπείες, έχουν ως βάση το υαλουρονικό το οποίο είναι μη διασταυρωμένο και κατάλληλο για μεσοθεραπεία. Αποτελεί το πιο υδρόφιλο υλικό αφού το μόριο του εγκλωβίζει 1000 φορές το μέγεθος του σε νερό προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση.
Παράλληλα, το roller προκαλεί καλύτερη αιμάτωση και ανάπλαση του δέρματος. Στην μεσοθεραπεία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται διαφορετικό κοκτέιλ υλικών για κάθε δέρμα το οποίο θα επιλέξει ο δερματολόγος με βάση της ανάγκες του ασθενούς.
Ένας λόγος που οι ασθενείς δεν βλέπουν αποτέλεσμα με την μεσοθεραπεία είναι ότι δεν λαμβάνουν τα σωστά συστατικά. Οι πιο ώριμες ηλικίες θέλουν πιο λιπόφιλες ουσίες ώστε να διατηρήσουν την ενυδάτωση και οι πιο νεανικές βιταμίνη C και A για λάμψη. Επίσης, είναι σημαντικό να επαναλαμβάνεται κάθε 10 με 15 ημέρες για περίπου έξι φορές με τον κύκλο συνεδριών να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.
Skincare μετά την θεραπεία
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην ρουτίνα περιποίησης που θα ακολουθήσουμε στο σπίτι. Το pH του δέρματος θα πρέπει να είναι λίγο όξινο, αυτό επιδιώκει να καταφέρει και η μεσοθεραπεία. Αν λοιπόν βάζουμε αλκαλικά προϊόντα ουσιαστικά αναιρούμε τα οφέλη της θεραπείας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις συμβουλές του δερματολόγου αναφορικά με ό,τι έχει σχέση με την υγεία του δέρματος.
Αυτόλογη μεσοθεραπεία
Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται το πλάσμα, τα αιμοπετάλια τα οποία είναι συμβατά με τα δικά μας και σταδιακά δίνουν όγκο. Το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει στο μέγιστο της αρχικής κατάστασης δηλαδή, στον όγκο που είχε το δέρμα πριν αρχίσει να τον χάνει εξαιτίας της γήρανσης. Ο κύκλος θεραπειών αποτελείται από πέντε θεραπείες κάθε έναν μήνα και μόλις μία φορά τον χρόνο για συντήρηση.
Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ιδανική για αντιγήρανση, ακμή αλλά και τις ουλές που αυτή έχει προκαλέσει. Σε κάθε περίπτωση μην διστάσετε να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας και να αποφασίσετε μαζί τι σας ταιριάζει.
Ευχαριστούμε θερμά, τον δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη.
Διαβάστε ακόμα: «Είσαι πάνω από 40; Ένα δεκάλεπτο γυμναστική την ημέρα σώζει ζωές»