Η εμβληματική σειρά «Τα Φιλαράκια» επέστρεψε με ένα επετειακό επεισόδιο, και μαζί με τα δάκρυα συγκίνησης, νιώσαμε την νοσταλγία να μας χτυπάει κατακούτελα. Βλέποντας παλιές σκηνές, αναπολήσαμε μαζί τους την τότε εποχή και θυμηθήκαμε τους τότε εαυτούς μας. Υπάρχουν πολλά που μας δίδαξαν «Τα Φιλαράκια», από την έννοια της αληθινής φιλίας μέχρι και το στυλ. Θυμόμαστε όλοι άλλωστε ότι τρέχαμε στα κομμωτήρια να αποκτήσουμε τα μαλλιά της Ρέιτσελ, που μέσα από την σειρά έγινε το trend της εποχής.

Πολλές στιλιστικές επιλογές της δεκαετίας του 90′ κάνουν την επανεμφάνιση τους, και μαντέψτε ποιες τις είχαν καθιερώσει πρώτες. Οι τρεις γυναίκες της σειράς Ρέιτσελ, Μόνικα και Φοίβη αποτελούσαν τα fashion icons της εποχής, και άνετα μπορούν να σταθούν 20 χρόνια μετά με το ίδιο ακριβώς ντύσιμο. Από τα φαρδιά φούτερ μέχρι τα σατινέ φορέματα, μπορούμε πλέον να συνειδητοποιήσουμε γιατί η σειρά αυτή δεν φεύγει ποτέ εκτός μόδας και μάλιστα είναι πιο σύγχρονη από ποτέ.

Οι κοντές φούστες της Ρέιτσελ, το οπάκ καλσόν και οι ψηλές μπότες είναι ένα από τα outfit που είδαμε να φοριέται περισσότερο από ποτέ κάθε χειμώνα. Τα μοτίβα που επέλεγε, τα φορέματα που θυμίζουν τραπεζομάντηλο για πικ-νικ και οι κολλεγιακές φούστες, έχουν επιστρέψει δυναμικά. Τα απλά άσπρα μπλουζάκια και οι ολόσωμες denim φόρμες, θα φορεθούν επίσης πιο πολύ από ποτέ φέτος.

Ακόμα τα σατινέ μακριά φορέματα της Φοίβη σε συνδυασμό με μποτάκια – αρβυλάκια είναι η τελευταία τάση της μόδας, την οποία βλέπουμε σε κάθε influencer της εποχής. Το outfit αυτό ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή, και η φιγούρα της Φοίβη ήταν αυτή της εναλλακτικής τύπισσας. Πλέον βέβαια τα μακριά φούτερ και τα φαρδιά τζιν, είναι κάτι που δεν βγάζουμε από επάνω μας, ενώ τα αξεσουάρ που φοράει στα μαλλιά έχουν πλέον καθιερωθεί. Να μην ξεχάσουμε και τα τσόκερ, το σήμα κατατεθέν των 90s.

Δεν είναι μόνο αυτές οι δύο που έγραψαν ιστορία με το στυλ τους. Η Μόνικα με το πιο χαλαρό στυλ που θύμιζε πολλές φορές tomboy, έχει πολλά να προτείνει. Συνδύαζε απίστευτα τα χρώματα και τα denim κομμάτια από την κορυφή μέχρι τα δάχτυλα. Χαρακτηριστικό της ήταν επίσης τα baby tee, που θυμίζουν τα κροπ τοπ του σήμερα, αλλά και τα γιλέκο, που φορούσε συχνά πάνω από ολόσωμες φόρμες και λευκά sneakers. Σας ακούγεται γνώριμο; Παρότι τα ρούχα της αποτελούνται κυρίως από μπλουζάκια και πουκάμισα με μοτίβα και χρώματα, κάποιες εμφανίσεις της που συνδύαζαν το λευκό με το μαύρο είναι διαχρονικές. Αυτός είναι και ο λόγος που τα χρώματα αυτά δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας, και έχουν πρωταγωνιστήσει σε επιδείξεις οίκων όπως Dior και Chanel.

Τέλος, ένα από τα πιο hot αξεσουάρ είναι οι διχτυωτές τσάντες που θυμίζουν σακούλα από πατάτες. Ναι, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα trends, αλλά έχει κυριαρχήσει και τα κορίτσια των Friends την είχαν υιοθετήσει, απογειώνοντας πολλές φορές την εμφάνισή τους. Μήπως σας έπεισαν να τρέξετε να αγοράσετε μια;