Το καλοκαίρι θέλει αέρινα χτενίσματα, χωρίς πολλά προϊόντα styling που τα βαραίνουν. Ατημέλητα με bohemian διάθεση σαν να βγήκες πριν λίγο από την θάλασσα! Τα it girls της μόδας και του Instagram μας δείχνουν πως να κάνουμε τα μαλλιά μας φέτος το καλοκαίρι ώστε να φαίνονται περιποιημένα, girly, υγιή και να μην χρειάζονται συσκευές styling που τα ταλαιπωρούν. Εξάλλου ποια θέλει να στεγνώνει τα μαλλιά της το καλοκαίρι ή να κάθεται ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να κάνει τις τέλειες μπούκλες;

Wet look

Μιας και αναφερθήκαμε σε θάλασσα και αφού όλες, έστω και νοερά, είμαστε σε κάποιο νησί ας ξεκινήσουμε από το διαχρονικό trend του καλοκαιριού το wet look που με το έναν ή με τον άλλον τρόπο έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή άλλες φορές με επιτυχία και άλλες χωρίς καθώς παρά το γεγονός ότι φαίνεται κάτι απλό στην πράξη ένα σωστό  wet look που διαρκεί χρειάζεται μερικά tips! Για να το πετύχεις όπως η Sara Sampaio δοκίμασε σε νωπά μαλλιά να περάσεις ξηρό λάδι μαλλιών για να τους δώσεις πιο silky υφή. Αν θες κάτι πιο ανθεκτικό κάνε μια βαθιά χωρίστρα στο πλάι (εναλλακτικά κάνε τα μαλλιά σου προς τα πίσω)  και πέρασε τα με ένα εξειδικευμένο προϊόν για το συγκεκριμένο χτένισμα. Αυτό θα σου προσφέρει σταθερότητα και θα δίνει την αίσθηση του  wet look ακόμα και αφού τα μαλλιά σου στεγνώσουν. Ωστόσο, θα σου πρότεινα την πρώτη λύση καθώς το καλοκαίρι καλό είναι να αφήνουμε τα μαλλιά μας όσο πιο ελεύθερα και φυσικά γίνεται. Στα plus το ξηρό λάδι θα τα ενυδατώσει χωρίς να τα βαρύνει!

Στέκες

Ω ναι! Τι κι αν τις έχουμε συνηθίσει σε μικρά κοριτσάκια οι στέκες έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο της μόδας και όχι άδικα. Είναι μια απλή και γρήγορη λύση να διακοσμήσουμε τα μαλλιά μας και ταυτόχρονα να τα κρατήσουμε μακριά από το πρόσωπο μας πράγμα που είναι σωτήριο ειδικά για κάποιες ημέρες του καλοκαιριού. Προτίμησε τις πιο φαρδιές που είναι διακοσμημένες με πέτρες ή έχουν πάνω τους κεντήματα.Do it like Kaia!

Half bun

Από τις πολύ αγαπημένες επιλογές της Chiara Ferragni το effortless half bun μπορείς να το κάνεις μέσα σε δύο λεπτά και αρκεί ένα απλό λαστιχάκι για μαλλιά! Άφησε τα μαλλιά σου στο φυσικό τους σχήμα ή κάνε πλεξίδες από το βράδυ ώστε το επόμενο πρωί να έχουν έναν όμορφο κυματισμό. Φρόντισε το bun να είναι ψηλά, στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Μπροστινές πλεξίδες

Οι πλεξίδες επέστρεψαν αυτή την φορά όχι όπως τις ξέραμε γαλλική ή ψαροκόκαλο αλλά μικρές, διακριτικές που πλαισιώνουν το πρόσωπο και μας δίνουν μια πιο παιχνιδιάρικη όψη. Μπορείς να κάνεις το αποτέλεσμα ακόμα πιο girly αν χρησιμοποιήσεις χρωματιστά λαστιχάκια σιλικόνης. Ολοκλήρωσε το look σου με ένα bucket hat σε έντονα fluo χρώματα!